Възможно ли е...

• 7 124
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
Чудовищата, претворени в митовете и легендите и извънземните от книгите и филмите са просто уголемени и модифицирани представители на най-атавистичните ни страхове - от насекоми, влечуги и хищници  Laughing  Любител съм на жанра, чела и гледала съм доста, и така и не се сещам за толкова своеобразно чудовище/извънземен, който да няма познат местен прототип.

# 46
  • в рока
Аз пък имам няколко вида сънища.Когато съм много напрегната или изморена-или не сънувам, или сънувам неща, които съм правила през деня, и хора, с които съм се срещала.Действията ми в съня повтарят действията от изминалия ден.Другия тип сънища са небивалици-по принцип редки-карам кола, а нямам книжка, много често сънувам и различни диви животни.Третия тип (слава богу 1-2 пъти в годината)-сънувам умрели, и то такива, които изобщо не са ми били близки, единия случай-комшийка, починала преди 5-6г.Имала съм и пророчески сънища.

Често образите на познати хора , ми се размиват, обединяват се в съня ми ,така да се каже.В началото си мисля, че сънувам един човек, а после същия образ се видоизменя и прилича на друг мой познат Crazy Сънувам непознати , но рядко.

# 47
И аз сънувам какви ли не неща, които докато ми се присънват  и изглеждат съвсем реалистично - дори с цвят и аромат. Сънувала съм и напълно непознати хора, но не мога да им запомня лицата, просто знам, че не ги познавам. Най-странните ми сънища са като откривам нова стая в жилището, в което живея. Дори в апартаменти съм откривала нови стаи и мазета, с вехтории и предмети, които някой е оставил преди много години Simple Smile
Според мен сънищата са начин да преосмислим дните си. Понякога може да има нещо, което ни подсказва за бъдещето, но то е пак в резултат на това, което мозъка е преосмислил, но неосъзнато. Е, сигурно не винаги разбираме какво казват, а и може да е просто някаква щуротия, която няма връзка с нищо Wink

Понякога се чудя дали може да се сънува нещо, което някой родител е преживял. Дали генетично може да се предаде опит, нещо, което не осъзнаваме, но знаем. Например, аз често сънувах как преживявам наводнение, но никога не съм живяла на място, което е било в голяма близост до водата. Обаче бабите ми са родени в къщи, които са близо до реки и там се е случвало. Не са ми разказвали - наскоро разбрах.

# 48
Онлайн, генетично няма как да се предаде преживяване  Peace
По-скоро твоите баби са ти разказвали за случката и тя се е запазила в съзнанието ти, което пък я възпроизвежда в дадени моменти  Peace

# 49
  • Kопенхаген
Да възможно е... Аз съм пример за това, сънувам всяка вечер, сънувам непознати хора, места.

Сънувала съм човек, който после срещнах в реалния си живот. Въпреки, че в съня си го видях в гръб...

# 50
Рядко сънувам, не мисля че имам пророчески сънища поне до този момент.
Смятам, че е напълно възможно да се сънуват непознати хора.
Както когато човек чете книга и си представя по някакъв начин героите....така може да се случи и в съня. Човек си изгражда някакъв образ от всички тези, които познава, или просто съзнанието му е отбелязало по някакъв начин.

Като дете се случваше да сънувам един и същи сън. Изключително напрегнат и оставящ едно усещане за тревога, но не страх.
В него имаше много хора, но никога не виждах ясно лицата им, бяха като в мъгла и сякаш са много далеч. Всъщност действията се развиваха пред очите ми.

# 51
На мен скоро ми се случи да сънувам непознат човек. Говорихме си много време. През цялото време обаче бях убедена, че това е един мой познат. През цялото време си повтарях "Това е еди кой си".  По принцип имам ярки сънища, през повечето време са ужасно странни и много рядко се случва, да не си ги спомням. Иначе и аз съм склонна да вярвам на тази теория, че няма как да си изфабрикуваме насън някакво лице. Но по-странно на мен ми е как става тоя номер да сънуваш секунди, а да ти се струва, че са били 5 часа. Неведоми са пътищата на човешкия мозък.

# 52
Разбира се, че е възможно.
Понякога дори сънувам себе си като съвсем непознат човек, много странно. Виждам се насън в друго тяло, на друг човек, който дори не съм виждала някога, но усещам някак, че съм аз.
Непознати места също често сънувам.

# 53
Koлко прозаични сънища имате само  Mr. Green Аз пък на сън съм седяла на една маса с Майкъл Джексън и Мадона  Joy

# 54
Koлко прозаични сънища имате само  Mr. Green Аз пък на сън съм седяла на една маса с Майкъл Джексън и Мадона  Joy

Била съм в доста близки отношения с Робърт Де Ниро и Ал Пачино, при това неведнъж Embarassed Crazy

# 55
Смятах да си премълча, но съм била близка с Брад Пит  Joy

# 56
... според вас, човек да сънува места и хора, които абсолютно никога не е виждал никъде? Случва ми се да сънувам хора, които съм абсолютно убеден, че не познавам и никога не съм виждал. Съществува твърдение, че не може човек да сънува хора, които не е виждал някога. Ще ми е интересно да прочета вашите мнения по темата.
Аз съм сънувал реално съществуващи локации, но с коренно различна структура. Странното е, че споменът за тези места се запазва дълготрайно в съзнанието.

# 57
  • ВАРНА
 Не искам да се хваля,но преди седмица съм събудила половинката ръгайки го и съм повтаряла:
-Гордън Рамзи много хареса козунака ми!

И по темата-случвало ми се е да сънувам място,на което след месеци да попадна.Няма,как да съм го виждала преди това,защото си беше забутано селце.

# 58
... според вас, човек да сънува места и хора, които абсолютно никога не е виждал никъде? Случва ми се да сънувам хора, които съм абсолютно убеден, че не познавам и никога не съм виждал. Съществува твърдение, че не може човек да сънува хора, които не е виждал някога. Ще ми е интересно да прочета вашите мнения по темата.
Аз съм сънувал реално съществуващи локации, но с коренно различна структура. Странното е, че споменът за тези места се запазва дълготрайно в съзнанието.

Абсолютно същото! Сънувах преди много време една улица в Бургас, уж същата но не съвсем, дори отидох да видя дали е това което съм сънувала но къщата която сънувах я нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт