Възможно ли е...

• 7 127
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
  • В Космоса
Не знам за хора, но няколко пъти съм сънувала места и сгради, които със сигурност не познавам/не съм виждала преди и в последствие съм видяла на яве.
Пророчески сънища сънувам, но не с точно разкрито послание. Просто сънувам някой и после се оказва нещо значимо станало с него... Най-ужасното е смърт. Sad

# 31
Винаги съм имала странни сънища.
Някои от тях са напълно достойни за сценарий на психо-трилър, от най-мрачните.
Имала съм сънища от няколко части. Сънувам нещо едната вечер, на следващите вечери събитията се развиват нататък в съня.
Сънувала съм много непознати места и непознати хора.
И винаги усещам всичко - допирът и топлината на ръцете на хората, аромати, студ, жега, жажда, вятър - толкова реално, че на моменти чак се е налагало в съня си да си повтарям, че сънувам.
Понякога ме е било яд, че съм се събудила преди края на съня. Simple Smile

# 32
Сънувам само когато съм се наспала. За мен сънищата са като отдушник, преработване на преживените емоции и обикновено сънувам хора и ситуации които са предизвикали силна емоция в мен.

# 33
  • София
... според вас, човек да сънува места и хора, които абсолютно никога не е виждал никъде? Случва ми се да сънувам хора, които съм абсолютно убеден, че не познавам и никога не съм виждал. Съществува твърдение, че не може човек да сънува хора, които не е виждал някога. Ще ми е интересно да прочета вашите мнения по темата.
Всъщност не можеш да. !иждал си хората които сънуваш, на улицата,в магазина, в автобуса, дневно виждаме хиляди лица, но ние не познаваме хората, но образите им се запазват в съзнанието ни и понякога то ги проектира в сънищата ни! За теб са непознати, но всъщност образите са такива които си срещнал някъде през живота си!

# 34
Всъщност не можеш да. !иждал си хората които сънуваш, на улицата,в магазина, в автобуса, дневно виждаме хиляди лица, но ние не познаваме хората, но образите им се запазват в съзнанието ни и понякога то ги проектира в сънищата ни! За теб са непознати, но всъщност образите са такива които си срещнал някъде през живота си!

Това сигурно ли е? Защото ако е така, това изчерпва на 100% темата. Simple Smile

# 35
  • София

Това сигурно ли е? Защото ако е така, това изчерпва на 100% темата. Simple Smile
Не мога да кажа, че е 100% вярно, но как ще си представиш нещо което не си виждал, без значение лице или предмет!  Това го знам от позната занимаваща се с тълкуване на сънища и хипноза, предполагам е права занимава се с това от двайсетина година!

# 36
Винаги съм имала странни сънища.
Някои от тях са напълно достойни за сценарий на психо-трилър, от най-мрачните.
Имала съм сънища от няколко части. Сънувам нещо едната вечер, на следващите вечери събитията се развиват нататък в съня.
Сънувала съм много непознати места и непознати хора.
И винаги усещам всичко - допирът и топлината на ръцете на хората, аромати, студ, жега, жажда, вятър - толкова реално, че на моменти чак се е налагало в съня си да си повтарям, че сънувам.
Понякога ме е било яд, че съм се събудила преди края на съня. Simple Smile

Същата . Светове, аромати, усещания, летеж , давене, смърт съм ги изживявала толкова пъти ,че събуждайки се не мога да се отърся от съня с дни.
Посещавала съм места като в мираж като дете ,които в последствие посетих наяве в Египет .Както си вървиш по някоя непозната пътека в непознат град или страна и вече си спомняше ,че реално знаеш какво ще е зад завоя или разпознаваш храма като вече виждал го. Доста странно ,но отдавна не се бях замисляла за това.

# 37
  • Ямбол
....
Аз не съм сигурна, че е така. Ако сме сънували същества, които не са хора и не съм ги чела в книгите? Къде ли съм ги срещала, че да ги сънувам.
Не бих била категорична в област, в която по принцип няма яснота. Предположения - ОК, ама не и такава убеденост.

# 38
аз съм чела и теории,че докато спим астралното ни тяло се отделя и си пътува  Simple Smile
някой хора помнят какво се случва,други не,аз лично не вярвам много,на мен също ми се случва да сънувам непознати,моето обяснение е ,че това са хора който познавам,но ги изкривявам като образи във въображението ми 

# 39

Не мога да кажа, че е 100% вярно, но как ще си представиш нещо което не си виждал, без значение лице или предмет! Това го знам от позната занимаваща се с тълкуване на сънища и хипноза, предполагам е права занимава се с това от двайсетина година!

Много открития са направени точно така. И добре, че повечето хора могат да си представят неща, които не са виждали.

Фантастичните филми и чудовищата в тях. Режисьорите, продуцентите да не би да са виждали такива чудовища и извънземни преди това Simple Smile

В сънищата пък е още по-лесно да измайсторим нещо или някой дето не сме го виждали и не съществува.

# 40
  • София
Чакай малко, не бъркай правенето на открития с това как някой сънувал нещо, пък после си мисли, че е сънувал точно това, което вижда и се случва! Те, откритията не стават с едното сънуване на Иван, дето хабер си няма от областта на въпросната наука и откритието. Менделеев, дето е сънувал как е подредена Периодичната система, е работил върху проблема години наред, така че мозъкът му е бил настроен да търси решение. Няма как тази таблица да хрумне на Иван, дето по цял ден върти волана и от цялата химия си спомня само каква е формулата на водата и етиловия алкохол, защото пие по две ракии вечер.
Случва се човек да има някакви пророчески сънища, но то пак е въпрос на нагласа на ума, който е настроен на вълната на проблем и разрешаването му или вземането на някакво решение, най-често в неустойчиво психично състояние или в моменти на почти религиозен плам.

# 41
  • Варна
Ами защо да не стават - човек не сънува или открива само цялостни образи, а и елементи на образа.
Възможно е съзнанието да прави нови комбинации от съществуващи елементи/части на образа или предмета - очи, нос, уста, хриле, криле и так дале. И, ето ти нов образ или т.нар. откритие.

Дори и да се напъне до крайност, човек не може да излезе от рамката на готовите вече елементи в главата си - лемите, придобити още в детството.

# 42
За пореден път тази нощ сънувах един и същи сън. На различни места все се случва, все е над града, но никога не съм виждала това нещо реално и се надявам никога да не се случи, и да го видя!
Но вие не отчитате, че тези неща - чудовища и примерно това, което аз сънунвах тази нощ, ги виждаме във филмите. Какво ни пречи да сънуваме чудовища после? Никъде не е казано, че трябва наживо да сме ги видели.

# 43
аз съм чела и теории,че докато спим астралното ни тяло се отделя и си пътува  Simple Smile
някой хора помнят какво се случва,други не,аз лично не вярвам много,на мен също ми се случва да сънувам непознати,моето обяснение е ,че това са хора който познавам,но ги изкривявам като образи във въображението ми  

Теории е силно казано - по-скоро някакви идеи, провокирани от различни вярвания и религиозни увлечения  Peace

Менделеев не е открил Периодичната система ей, така, със сънища. Анди е права, че той е работил дълго време върху нея. Всеки, който поне малко разбира от атомни числа и атомни маси знае, че няма как насляпо да ти хрумне подредбата  Wink
По-скоро в състояние на телесен покой и по време на сън, мозъкът обработва "файловете" и е съвсем нормално слагайки ги в някакъв ред, дадено решение да се появи

# 44
Подсети ме, че отдавна не съм сънувал, хмм що тай.  newsm78

А тука преди черешова задушница  Laughing една камара хора просънуваха измрелите си близки.

Общи условия

Активация на акаунт