БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 007
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Дами и господин, аз като новак в правенето на суши срещам сериозни трудности в навиването на рулцата.  Embarassed Ползвали ли сте ето такава джаджа http://woops.bg/deal/8312-vinagi_perfektni_roltsa_s_mashinka_za_ … ane_na_sushi.html
Има ли смисъл да я купувам или е пълна загуба на пари и на нерви в последствие?

# 391
Някой знае ли в какво съотношение стевията може да замести захарта в сладкишите?
Би трябвало да е написано на опаковката. Имам такава на прах, на която са нарисувани 2 л. захар=1 л. стевия. В сладкиши не съм слагала, в кафето пробвах-соред мен трябва да е поне 3 към 1, отделен въпрос че никак не ми допадна на вкус. Сложи малко и пробвай.

Сега погледнах на опаковката, моята е австралийска и пише, че по сладост 1 ч. л. захар е равна на 1 ч. л. стевия. Доста неикономично, ако ще се слага в сладкиши. Ще пробвам някаква част, но < 50% да е стевия а останалото - захар.

# 392
Дами и господин, аз като новак в правенето на суши срещам сериозни трудности в навиването на рулцата.  Embarassed Ползвали ли сте ето такава джаджа http://woops.bg/deal/8312-vinagi_perfektni_roltsa_s_mashinka_za_ … ane_na_sushi.html
Има ли смисъл да я купувам или е пълна загуба на пари и на нерви в последствие?

Пълна глупост е. Купи си една рогозка (май така беше, от тея с пръчиците който ги слагат под чиниите)  Embarassed и смело навивай по лесно става. Аз съм пробвала и по двата начина и по лесно ми е с рогозка

# 393
  • София
Купих си рогозчици.... не ми се получават добре рулцата обаче. Явно практика си трябва.
Благодаря mariana900!

# 394
  • София
Как се прави крем маскарпоне? Този който го има по заведенията, става един жълтеникав, но освен маскарпоне не знам какво друго се добавя, а и в какви количества.  Hug

Прави се от маскарпоне, яйца, захар и Марсала. Само че не вярвам по заведенията да се приготвя по този начин.  Peace

# 395
  • Пловдив
Момичета,здравейте   bouquet
Да ви питам,нЪли няма проблем да направя сместа за палачинки тази вечер,а утре сутринта да ги пекна?Мерси!  Hug

# 396
  • Sofia
не е проблем,дори е по-добре да престои

# 397
Да ви питам,нЪли няма проблем да направя сместа за палачинки тази вечер,а утре сутринта да ги пекна?Мерси!  Hug

Абсолютно никакъв проблем не е! Даже стават по-крехки, ако сместа е охладена.

# 398
  • София

Когато мога, винаги приготвям сместа от вечерта. Стават още по-хубави.  Peace

# 399
  • Пловдив
Благодаря ви!  bouquet

# 400
Здравейте! Може ли да ми дадете идеи за бисквитена торта със сгущенка? Дали ще стане ако смеся 1 консерва с разбита сладкарска сметана или кремът ще стане течен?

Ще стане  Peace. Първо разбий сметаната и след това добави сгущенката.
В краен случай ако ти се види течен, може да добавиш половин пакетче желатин, но в 90% от случаите когато правя торти с този крем, няма нужда от желатин.

# 401
  • София
Купих си рогозчици.... не ми се получават добре рулцата обаче. Явно практика си трябва.
Благодаря mariana900!

Аз ги навивам с фолио за свежо съхранение. Отрязвам парче фолио, слагам листа водорасли върху него, слагам ориза и навивам. Много лесно става така  Peace

# 402
  • Sofia
без рогозка не се получават добре стегнати Naughty
рогозката се обвива във фолио за свежо съхранение или в найлонов плик и тогава се подреждат корите,ориза и др.съставки,лесно се оформя,най-важен е острия нож,при всяко рязане се топи в студена вода

# 403
Споделете сполучлива рецепта за свинско печено с боровинков сос?
Може и да са отделни рецепти.
С каква гарнитура мислите , че си подхожда това ястие?

# 404
Дайте, моля, някоя простичка рецепта за какаови мъфини  Praynig - разполагам с 3 яйца, пр.мляко, кисело мляко, масло не повече от 125г, брашно, захар, бакпулвер и някакво обикновено какао - (олио нямам в момента) ... намерих тази рецепта, но не мога да преценя 100мл олио на колко масло се равняват  Rolling Eyes ...

Всъщност с тези продукти и за някой лесен кекс съм съгласна, просто много ми се прави нещо и още повече ми се хапва  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт