БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 007
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
  • Мнения: 10 825
Дами и господин, аз като новак в правенето на суши срещам сериозни трудности в навиването на рулцата.  Embarassed Ползвали ли сте ето такава джаджа http://woops.bg/deal/8312-vinagi_perfektni_roltsa_s_mashinka_za_ … ane_na_sushi.html
Има ли смисъл да я купувам или е пълна загуба на пари и на нерви в последствие?

# 391
  • Мнения: 1 171
Някой знае ли в какво съотношение стевията може да замести захарта в сладкишите?
Би трябвало да е написано на опаковката. Имам такава на прах, на която са нарисувани 2 л. захар=1 л. стевия. В сладкиши не съм слагала, в кафето пробвах-соред мен трябва да е поне 3 към 1, отделен въпрос че никак не ми допадна на вкус. Сложи малко и пробвай.

Сега погледнах на опаковката, моята е австралийска и пише, че по сладост 1 ч. л. захар е равна на 1 ч. л. стевия. Доста неикономично, ако ще се слага в сладкиши. Ще пробвам някаква част, но < 50% да е стевия а останалото - захар.

# 392
  • Мнения: 550
Дами и господин, аз като новак в правенето на суши срещам сериозни трудности в навиването на рулцата.  Embarassed Ползвали ли сте ето такава джаджа http://woops.bg/deal/8312-vinagi_perfektni_roltsa_s_mashinka_za_ … ane_na_sushi.html
Има ли смисъл да я купувам или е пълна загуба на пари и на нерви в последствие?

Пълна глупост е. Купи си една рогозка (май така беше, от тея с пръчиците който ги слагат под чиниите)  Embarassed и смело навивай по лесно става. Аз съм пробвала и по двата начина и по лесно ми е с рогозка

# 393
  • София
  • Мнения: 10 825
Купих си рогозчици.... не ми се получават добре рулцата обаче. Явно практика си трябва.
Благодаря mariana900!

# 394
  • София
  • Мнения: 12 693
Как се прави крем маскарпоне? Този който го има по заведенията, става един жълтеникав, но освен маскарпоне не знам какво друго се добавя, а и в какви количества.  Hug

Прави се от маскарпоне, яйца, захар и Марсала. Само че не вярвам по заведенията да се приготвя по този начин.  Peace

# 395
  • Пловдив
  • Мнения: 1 430
Момичета,здравейте   bouquet
Да ви питам,нЪли няма проблем да направя сместа за палачинки тази вечер,а утре сутринта да ги пекна?Мерси!  Hug

# 396
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
не е проблем,дори е по-добре да престои

# 397
  • Мнения: 447
Момичета,здравейте   bouquet
Да ви питам,нЪли няма проблем да направя сместа за палачинки тази вечер,а утре сутринта да ги пекна?Мерси!  Hug

Абсолютно никакъв проблем не е! Даже стават по-крехки, ако сместа е охладена.

# 398
  • София
  • Мнения: 12 693
Момичета,здравейте   bouquet
Да ви питам,нЪли няма проблем да направя сместа за палачинки тази вечер,а утре сутринта да ги пекна?Мерси!  Hug

Когато мога, винаги приготвям сместа от вечерта. Стават още по-хубави.  Peace

# 399
  • Пловдив
  • Мнения: 1 430
Благодаря ви!  bouquet

# 400
  • Мнения: 2 815
Здравейте! Може ли да ми дадете идеи за бисквитена торта със сгущенка? Дали ще стане ако смеся 1 консерва с разбита сладкарска сметана или кремът ще стане течен?

Ще стане  Peace. Първо разбий сметаната и след това добави сгущенката.
В краен случай ако ти се види течен, може да добавиш половин пакетче желатин, но в 90% от случаите когато правя торти с този крем, няма нужда от желатин.

# 401
  • София
  • Мнения: 1 310
Купих си рогозчици.... не ми се получават добре рулцата обаче. Явно практика си трябва.
Благодаря mariana900!

Аз ги навивам с фолио за свежо съхранение. Отрязвам парче фолио, слагам листа водорасли върху него, слагам ориза и навивам. Много лесно става така  Peace

# 402
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
без рогозка не се получават добре стегнати Naughty
рогозката се обвива във фолио за свежо съхранение или в найлонов плик и тогава се подреждат корите,ориза и др.съставки,лесно се оформя,най-важен е острия нож,при всяко рязане се топи в студена вода

# 403
  • Мнения: 759
Споделете сполучлива рецепта за свинско печено с боровинков сос?
Може и да са отделни рецепти.
С каква гарнитура мислите , че си подхожда това ястие?

# 404
  • Мнения: 1 340
Дайте, моля, някоя простичка рецепта за какаови мъфини  Praynig - разполагам с 3 яйца, пр.мляко, кисело мляко, масло не повече от 125г, брашно, захар, бакпулвер и някакво обикновено какао - (олио нямам в момента) ... намерих тази рецепта, но не мога да преценя 100мл олио на колко масло се равняват  Rolling Eyes ...

Всъщност с тези продукти и за някой лесен кекс съм съгласна, просто много ми се прави нещо и още повече ми се хапва  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт