БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 846
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 7 849
Мога ли да смеся суха и жива мая при месене на тесто за хляб в хлебопекарна? Не ми достига, за да е само жива.
намали брашното според маята.
Маите имат различно поведение на втасване. Живата втасва по-добре на ниска температура - 30-на градуса, докато сухата иска да и е по-топло.
Но нищо не ти пречи да опиташ и с двете  Joy

Сигурно съм закъсняла, но:
Аз съм го правила това в ХП като преди това сложих живата да втаса както си му е реда с малко вода захар и брашно и сложих с течните продукти, а сухата добавих накрая с брашното и за мое учудване - стана.

# 496
  • Мнения: 1 170
Благодаря ви за отговорите.  bouquet

# 497
  • UK
  • Мнения: 3 286
Искам да благодаря на всички момичета,  които отговориха на въпросите ми за тортата.   bouquet
Стана много хубава.

# 498
  • Luxemburg
  • Мнения: 1 763
Някой правил ли е тази торта и какъв е бил резултата? http://sunshineskitchen.com/coconut-rainbow-cake/ Замених кокосовото мляко с обикновенно. Блатовете изстинаха добре, но като започнах да ги сглобявам бяха зелепнали за хартията за печене (оставих ги да изстиват върху скара покрита с хартия за печене), два дори ми се счупиха. Някой правил ли ги е да сподели къде съм сбъркала. Крема от рецептата също не ми се получи. Преди да прибавя млякото беше с гладка консистенция но след това не искаше да се получи гладък, а стоеше на мънички топченца, като пресечен. Къде съм сбъркала? Тук http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%8A%D0%B3%D0%B0 тази рецепта е със средна сложност, а на мен ми се видя много сложна.

# 499
  • Варна
  • Мнения: 1 887
Бихте ли ми казали с какво мога да заменя сирене рикота в една торта. В рецептата има и маскарпоне.

# 500
  • София
  • Мнения: 10 825
Бихте ли ми казали с какво мога да заменя сирене рикота в една торта. В рецептата има и маскарпоне.
С извара + малко крема сирене

# 501
  • София
  • Мнения: 12 219
Бихте ли ми казали с какво мога да заменя сирене рикота в една торта. В рецептата има и маскарпоне.
С извара + малко крема сирене
Може и напълно с крема сирене. Правила съм и не е лошо, добре е.

# 502
  • Мнения: 912
Мъжът ми вместо обикновено брашно ми е купил брашно за баница. Мога ли да го ползвам за хляб в хлебопекарната? Rolling Eyes

# 503
  • Мнения: 18 828
Мъжът ми вместо обикновено брашно ми е купил брашно за баница. Мога ли да го ползвам за хляб в хлебопекарната? Rolling Eyes

Ами от трябва да е дори по - хубаво  Peace

# 504
  • Мнения: 912
Благодаря много!  bouquet

# 505
  • Мнения: 1 884
Ще правя черешов пай та, с какво да притисна тестото като го пека за да не се надуе много?
Преди време като правих слагах пекарска хартия и отгоре боб. Но се оказа ,че съм изхвърлила  боба. Да има други хитринки?

# 506
  • София
  • Мнения: 10 825
стъклени топчета, ако имаш от децата.
АЗ понякога само го понадупчвам повечко с вилица  и като има от къде да излиза парата не се надува

# 507
  • Мнения: 1 884
стъклени топчета, ако имаш от децата.
АЗ понякога само го понадупчвам повечко с вилица  и като има от къде да излиза парата не се надува
Мерси ,ще знам за друг път. Сложих една тава отгоре. Но тестото ми се сви и по ръбовете се свлече.

Както и да е ,вече е готов. Чакаме да изстине и ще го нападаме. eat

# 508
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
Някой правил ли е тази торта и какъв е бил резултата? http://sunshineskitchen.com/coconut-rainbow-cake/ Замених кокосовото мляко с обикновенно. Блатовете изстинаха добре, но като започнах да ги сглобявам бяха зелепнали за хартията за печене (оставих ги да изстиват върху скара покрита с хартия за печене), два дори ми се счупиха. Някой правил ли ги е да сподели къде съм сбъркала. Крема от рецептата също не ми се получи. Преди да прибавя млякото беше с гладка консистенция но след това не искаше да се получи гладък, а стоеше на мънички топченца, като пресечен. Къде съм сбъркала?
Аз съм я правила, но беше доста отдавна... млякото не би трябвало да е проблем, по-скоро хартията за печене може да е била проблем.

# 509
  • софия
  • Мнения: 1 332
Здравейте,
Ще ходим с децата на море на бунгала за първи път, нямаме осигурена храна, ще вземем скарата с нас, освен традиционните, наденички, кюфтета, месо, зеленчуци, какво мога да приготвям на скара newsm78, чудех се дали да не взема и едно газово котлонче, не ми пречи да мятам по една манджичка. Как се готви на газов котлон, имам предвид дали е силен например ако искам да сваря супа.

Общи условия

Активация на акаунт