С деца на сватба

• 23 880
  • 426
  •   1
Отговори
# 210
Твоето е възпитано и знае къде как да се държи. Проблемът идва от това, че много хора имат деца, които не знаят къде, кога и какво, но мама не вижда проблем в ппведението. Понеже няма как да знаеш на Иванови, Петрови и Димитрови децата от кои са решаваш въпроса кардинално. По-зле е да кажат Иванова вие без деца, щото вашите са невъзпитани, но Петрова ще дойде с неините.

# 211
Вероятно сватбата на авторката вече е минала.
Интересно ми е как е поставила въпроса и каква е била реакцията на гостите.
А по въпроса: Аз има две малки деца, които никога не бих завела на вечерна сватба, още повече където се пуши.От друга страна обаче, не бих се почувствала добре ако ми кажат направо, че децата не са желани.
Липсата на деца някак си "охлажда" празника.Може сватбата да е официално събитие, но е свързана с началото на семеен живот и раждане на деца. Присъствието на деца определено ще направи събитието по-весело и по-семейно.
Обикновено познаваме добре приятелите си и децата им, затова можем да преценим дали ще украсят или провалят сватбата.Ако са от втория тип, просто няма да ги каня и няма да разчитам на намеци, които те едва ли ще разберат.

# 212
Не съм чела цялата тема, прегледах началото и сегашните коментари и останах с впечатлението, че хората не се тръшкат и не правят драми, че децата им са нежелани. Напълно личен избор на младоженците е да определят вида на гостите си и никой няма право да ги упреква.Общото мнение е, че авторката задължително трябва да предупреди, че не иска деца, а не да разчита на телепатичните способности на гостите си и че май масово хората биха се обидили и отхвърлили такава покана.

И за да не си говорим хипотетично - колко от вас са получавали подобна покана и как постъпихте?

# 213
Добре, де. Какво ще им обясниш -защо не си ги поканила на сватбата си ? (към aniru)

Ами в цялата тема на доста места има коментари каква смъртна обида е това и как така няма да искат децата им ?

# 214
Сега съм канена на сватба, преценила съм, че няма да мога да тичам непрекъснато след детето и ще го оставя на баба му за един час, но това аз го преценявам. На сватбата ще отида, колкото да уважа младоженците.
Често казано ако ми се постави условие да отида на сватба без детето, просто няма да отида на самата сватба.
Не ми е приятно на ми се каже, че моето дете не е добре дошло някъде. Ако отида с него естествено, че няма да го оставя да търчи между булката и младоженеца на първия им танц или да пищи истерично. Ако не се държи подобаващо или аз не мога да се справя с него, поради някаква причина просто ще си тръгнем.

# 215
Ами тогава какво ще ми дирят на сватбата Иванови, Петрови или Йорданови?
И да, моето в моите очи е възпитано и мога да го показвам на обществени места. Все пак е детенце и е нормално да има и слаби моменти, както е нормално и за възрастните. Опасявам се, че моето може да бъде евакуирано своевременно при криза, но не мога да съм сигурна, че чичо Гошо няма да реши слабия си момент с повече, отколкото може да поеме и да вдигне скандал на този, който ще се опита да го евакуира него. 
Детенцето на кумовете ни беше под годинка и имахме готовност да вкараме бебешка кошара в заведението. Поканата включваше и присъствие и за бабата, докогато те преценят. Не пожелаха, а майката се чувстваше притеснена за мъника.   
Надявам се бъдещата булка да има така мечтаната сватба. Булката вече би трябвало да е раздала поканите и да действа по детайлите. Дано да си хареса сватбата такава, каквато я е мечтала. Но истинският живот е след сватбата. Има много по-вълнуващи и истински важни неща след деня в бяло.

# 216
Дали, ако писне по време на церемонията, събори например тортата или залее булката със сок по време на първия танц ще и дреме, че сте си тръгнали ?

Питам хипотетично. И понеже също имам дете макар и доста малко продължавам да недоумявам, защо го приемате лично ? То не е. Не е лично срещу него, а е принципно за всички. Какво толкова странно и страшно ?

Факт е всичко написано от теб, но неините приоритети в момента са други. И не разбирам защо някой трябва да бъде осъждан за желанията си ?

# 217
 Bellisima82 не съм написала съвсем ясно, имах предвид няма да каня децата им. Аз лично на моите приятели мога да го кажа под формата на шега и после да им обясня сериозно.Ако се разсърдят и не ме разберат, няма да се притеснявам особено. Всеки познава добре приятелите си и знае как да общува с тях. Ако са супер обидчиви и нахални, едва ли ще са сред хората, които така или иначе искам на сватбата Simple Smile

# 218
Ей, верно голяма драма .. То ясно, че на ССФ децата са най-възпитаните и кротко седящите - тогава се чудя, откъде идват всички останали, които виждам и срещам редовно и то в ежедневни ситуации като ресторант, театър и т.н. И не стоят тихо, а точно тичат и крещят, бутат хората, досаждат често по другите маси.

# 219
  • София
Ако поканените родители действително са възпитани и разбрани хора, те би трябвало и без натъртване да съобразят дали ще е удачно да водят децата си на сватбата.
Ние бяхме канени преди 2 години, изрично с детето. Тъй като не искахме да рискуваме звучни сцени при ритуалите, направихме така ужасно обидното нещо и отидохме направо в ресторанта. Поздравихме младоженците, поднесохме им подаръка, поседяхме. Като видяхме, че малкият се разстройва от обстановката и го избива на рев, просто си тръгнахме.

# 220
Моля, нека ако някой има реални впечатления от блъсната от дете торта на сватбата или залята булка със сок, нека ги напише. Аз самата съм върл противник на присъствието на деца в заведения след определен час и ми е все тази дали ще ме поканят или няма на сватба. Знам, че ще отида да уважа и поздравя новото семейство в ритуалната зала (където, естествено не тутурутките на нежеланите от авторката деца ще развалят тържествеността на ритуала).  
За съсипани сватби от възрастни пиандури със сигурност има достатъчно очевидци. На последната и единствена сватба, на която съм водила моето отроче по изрично настояване на булката, познайте кой окепази сватбата. Свекъра. Натряска се, разсърди се на/за нещо и си тръгна. Моето дете видя, че е тъмно и реши, че ще му пропуснем спането. Разплака се, подкупиха го с една бисквитка (булката така и не разбра), успокои се, връчихме си подаръка извън протокола и си тръгнахме. През останалото време танцува с баща си и с един балон. До булката и до тортата не се доближи.
А, на две сватби е ходила. Дали да не се почувствам обидена, че заради нея канят възрастните от свитата й?   Crossing Arms
Ей, верно голяма драма .. То ясно, че на ССФ децата са най-възпитаните и кротко седящите - тогава се чудя, откъде идват всички останали, които виждам и срещам редовно и то в ежедневни ситуации като ресторант, театър и т.н. И не стоят тихо, а точно тичат и крещят, бутат хората, досаждат често по другите маси.
Е, предполагам, че си наясно, че джанките на раждат круши. Та и затова питам дали въобще има смисъл от присъствие на родителите на тези невъзпитани деца.  Wink 

# 221
Дали, ако писне по време на церемонията, събори например тортата или залее булката със сок по време на първия танц ще и дреме, че сте си тръгнали ?

Ако въпросът е към мен да кажа, че няма как да се случи. Не ми се е случвало да го оставя да търчи като подивяло животно. Мястото за тичане е в парка и в градинката. Опиесанието на децата като заливащи булката и бутащи тортата ми прилича повече като описание на някакви животинчета държани в клетка и изведнъж пуснати след много непознати хора....
Може би не съм имала досег до такъв вид деца, знам ли  Thinking

Не осъждам булката за каквото и да е решение за нейната сватба, нито ще се ръзсърдя, нито ще спра да и говоря во век и веков или да се виждам с нея при други обстоятелства, но при условие да съм без детето предпочитам и аз да не съм там.

# 222
Както казах нямам деца все още и не говоря от опит, но според мен, за да се стигне до събаряне на тортата или заливане на булката детето трябва да е оставено без контрол, скучаещо и т.н. Нали за да стигне до тортата майка му трябва да го е оставила да отиде до там или да му даде сок и да го прати да гони булката, т.е. такива инциденти могат да се предотвратят като се обръща внимание на детето навреме, а не да се чака детето да се разлигави и да прави бели.

На нашата сватба на първото хоро, което води булката няколко деца се втурнаха да се хванат за мен, но родителите им веднага ги дръпваха или ги гушкаха и играеха с тях, така че хем детето да е на хорото, хем да не бави или спъва възрастните.

# 223
Когато беше моята сватба, след като поканите бяха изпратени, така или иначе направихме връзка с поканените. Именно в този момент, считам, че такива неща следва да се изяснят. Например бих попитала, дали ще вземат и малкото дете /деца/ с тях, защото и тук е мястото да се спомене, че комплекса е далеч от населено място, няма удобства за малки деца и т. н. А пък вече дали съответното семейство ще вземе бебока, това е само и единствено тяхно решение. Между другото, спомням си, че самата аз когато бях малка, ходенето на сватба беше празник за мен и страхотно много се радвах на всичко.

# 224
  • Down south
Не знам как стоят нещата към днешна дата в Бъллгария, но в САЩ е съвсем нормално на поканата за сватба да пише, че е за двама души, което категорично значи, че децата не са поканени.
Това е в реда на нещата и е предпочитание на младоженците.
Никой не би се разсърдил или обидил на такава покана.

Общи условия

Активация на акаунт