Любимите ви детски книги

• 7 799
  • 64
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Подбрах някои от най-най-любимите ми четива като дете, буквално разпаднали се от препрочитане. Нарочно качих кориците, които станаха емблематични за моето поколение. "Самодивско царство" от Николай Райнов заемах постоянно от детската библиотека на ул. "Славянска". Не знам поради каква причина така и не се сдобих със собствен екземпляр - до преди 1 месец, когато изд. "Миранда" го преиздадоха. Relieved А пък "Академията на господин Мастилено петно" си закупих със спечелените пари от участие в масовката на един филм. Smile Бях луда по тази книга. Тя е доста шантава, всеки път възбуждаше въображението ми и дори малко ме плашеше, но по хубав начин.
Освен изброените, много обичах романите на Ерих Кестнер, "Капитан Немо" на Жул Верн (колко съм си играла на "Наутилус" под масата! Smile), "Невидимото дете" на Туве Янсон.

#BGMammaЧете

# 61
Забравих Том Сойер  и Хъкълбери фин, Поразяващата ръка, Синовете на великата мечка

Страхотни книги,аз също съм ги чела и много ми харесват.

# 62
Индийски приказки е екстремно съкратена версия на Махабхарата (която е няколко хиляди страници в оригинал). И променена (например липсва един от главните герои - Кришна)... Така че реално не са индийски приказки, а съставителят на книгата е направил нещо на базата на епоса.

Но иначе е красива - харесвам илюстрациите.
Като ме подсетихте за Самодивско царство, сега се чудя дали да не си я поръчам - някога имах старата.

# 63
Любимите ми детски книжки са много. Едни от тях са: Пипи Дългото чорапче, Патиланско царство и Мери Попинз.

#BGMammaЧете

# 64
Самодивско царство е класика - и аз мисля да си я поръчам за колекционерската библиотека.

Общи условия

Активация на акаунт