Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :) (2)

• 79 810
  • 498
  •   1
Отговори
# 180
Почистващото олио на Shu uemura с муселинена кърпа ли се ползва?
Тази вечер го ползвах за първи път с кърпата и резултатът ми хареса.
Благодаря на момичето, което посочи тайванския търговец в ибей, който го продава. С China mail  пристигна за 11 дни до България, забележително кратко.

# 181
  • София
wilian, радвам се, че олиото ти е харесало  Heart Eyes
Аз доста време го ползвах без муселинова кърпа (защото нямах, а и не е задължително), но после си купих един сет от три кърпи и започнах да го ползвам така.
И по двата начина става, ползвай го както ти харесва на теб повече.
За разлика от почистващите балсами - ако ползваш олиото без кърпа то се отмива много лесно с измиващ гел след това, докато при балсамите не е така - не ползваш ли кърпа няма отмиване  Peace

# 182
  • София
Здравейте, дами! Присъединявам се към вашата тема и се връщам назад да чета. Май ми трябва цялостно обновяване на продуктите за почистване и да стана по-грижовна към кожата си  Mr. Green В момента ползвам пяната на Нивея за сваляне на грим, уж е за суха кожа, но и след нея усещам кожата си суха. Понякога редувам с гел на Гарние, а очния грим свалям с двуфазното олио на Лореал. Иска ми се да се насоча към медицинска козметика, която наистина да пасне на нуждите на кожата ми Thinking

Ползвали ли сте подобна четка:

# 183
Аз бих искала да получа съвет какъв да бъде ритуала ми за почистване на лице. Кожата ми е по-скоро смесена - бузите нормални или сухи, ако времето навън е студено, а т-зоната на допир е по-мазна от тях, но няма характерните белези за мазна кожа-силно лъщене и черни точки. За това пък не мога да се отърва от пъпки по челото, често и по бузите, които подозирам, че са от недостатъчно почистване, тъй като, макар и много рядко, ми се е случвало да си легна с непочистено от грим лице и на другия ден задължително цъфвам с няколко нови пъпки. Търся оптималния баланс между почистване и хидратация, от която цялото ми лице се нуждае, особено през студените месеци. Използвам грим ежедневно, като процедурата вечер е гел (малко агресивен в интерес на истината, но пък сваля грим), след него ексфолиант (частиците са прекалено дребни и май няма особен ефект)  и веднага крем, който да компенсира изсушаването от гела. Сутрин - само мицеларна вода и крем, тъй като усещам кожата си суха. В борбата с пъпките мисля да включа и употребата на почистваща маска, с надеждата да се преборя с тях, почти съм сигурна, че причината  е недостатъчно почистване. Някои хидратиращи кремове засилват неприятния ефект, затова съм се спряла на леко хидратиращ, но се чудя дали не трябва да се насоча към някой за смесена кожа? Имам притеснения за това как ще ми се отрази матиращия ефект и дали такъв крем няма да доведе до изсушаване, тъй като това не е желан ефект. Какво бихте ме посъветвали - какви продукти да включа и кои са изключа, за почистване и хидратация и евентуално матиране?

# 184
  • в 1001-та нощ
Можеш да пробваш:

1. продукти тип "олио"  маслени  Peace
2. четка от типа Кларисоник, има бюджетни  Peace

# 185
За ежедневно почистване използвам :
Много фина текстура, приятен аромат и подходящо за почистване на лек дневен грим.
За по-тежък грим използвам мицеларна вода на Авен или на Клоран.
Съвет за матиращ еликсир, нанасящ се вечер заради плодовите киселини:

# 186
  • София
Поръчах си една четка на magnitone.

Ето тази

Нямам още представа дали ще ми хареса. Дано.

# 187
Lexie - за мазна кожа и пъпки си прибави тонер с киселини след измиването. При мен той направи финалната голяма разлика по пътя към чисто лице. Ако имаш пъпки НЕ използвай ексфолианти с частици (принципно аз не ги харесвам независимо с пъпки или без) и при никакво положение не използвай такъв ексфолиант всяка вечер! Киселините в тонера ще ти ексфолиират лицето и премахват мъртвите клетки успешно. И да - кожата изисква почистване сутрин и вечер, не можеш да лягаш с грим. Всичко, което слагаш по лицето трябва да е non-comedonic, включително грима. След почистване и тонери ако искаш да матираш, но не агресивно и да има същевременно лека хидратация този продукт е добър, има го в enzo - Lierac Prescription матиращ флуид.
Скрит текст:

# 188
Моята четка на Мери Кей, бях писала преди време, когато я купих, сега и цяло ревю. С две думи - покупка, за която изобщо не съжалявам предвид цената и ефекта.

# 189
И аз поръчах Magnitone като по-бюджетна алтернатива на Clarisonic. Днес ми пристигна и се надявам да се отчета с положителни коментари след 7 дни.

# 190
  • Бургас
Ще чакам отзиви за четката Magnitone.  Peace
Чудя се между нея (модел Pulsar) и четката на Клиник.

# 191
  • в 1001-та нощ
bubanka, благодаря за ревюто  Hug  bouquet

Ще се радвам след време да има инфо и за другата четка  Heart Eyes

# 192
  • София
И аз очаквам моята Magnitone четка.Изпратена ми е на 28.11 и предполагам, че до края на седмицата трябва да дойде.

Понеже моята кожа на лицето е нежна аз ще пробвам само вечер да я ползвам, а със вечерния душ на цялото тяло, защото в комплекта има няколко вида четки за цяло тяло. Аз затова я предпочетох нея пред другата, която е само за лице, а и разликата в цената беше 15 £.  Все още е много добра цената.

# 193
И аз реших да си поръчам такава четка. Интересува ме само каква е разликата между тази златната и тази другата показана? По това, което чета златната е и за тяло, но има ли разлика в главите за почистване на лице или са едни и същи? Това ще ми наклони везната newsm78

# 194
Цената на модела на Magnolia наистина е много добра в момента в lookfantastic. Май не беше такава, когато аз поръчах, иначе щях да се замисля, макар че търсех четка само за лице.
Разликата, освен в броя на четките, е и в размера. Моята - Lucid - е по компактна, според ревютата в нета. Доколкото четох описанието, другата - Pulsar има само един накрайник (преходник), който е за UK стндарт, а в моя комплект има UK и БГ

Общи условия

Активация на акаунт