Нелепа смърт при процедура ИН витро в болница Афродита

• 28 834
  • 137
  •   1
Отговори
# 30
А ти как разбра, че ние не разбрахме?

# 31
Аз пък не съм новак и на този лекар дължа страшно много. Благодарение на него имам прекрасен син. Винаги разчитах на него без значение часа. Свърши си работата от първото икси. А сега , де?

Относно случилото се мога да изкажа съболезнования на близките .

# 32
Авторката на темата също е новорегистрирана, с цел да пусне темата. Постът й показва пълно невежество за "някаква безобидна процедура" при ин витро.

Съжалявам за момичето.

# 33
  • Бургас
И аз, като новак ще коментирам, как не забелязвате, че положителните мнения винаги са от новаци с първи коментар. Това го пишат от самата клиника, за да изчистят името си !!!
Аз не съм новак, в "Искам бебе" и в "Проблемното" съм от 2006 година. И питам коя от вас ще се заеме да изчисти името на лекаря от помията, която изсипвате по него, ако се докаже, че той няма персонална вина? Познавам д-р Баев от 20 години. Знам с каква нагласа се подготвяше да кандидатства медицина, знам с каква амбиция и последователност завърши образованието си и знам с каква отдаденост започна работа. Може да си има недостатъци, но определено некадърност, немарливост и безразличие към пациентките не са сред тях. Апелирам да не го осъждате толкова категорично без достатъчно информация по случая. И все още чакам някой да сподели впечатления от първа ръка дали наистина се държи арогантно и незаинтересовано. Ако се докаже вина, аз първа ще се извиня.

# 34
И аз, като новак ще коментирам, как не забелязвате, че положителните мнения винаги са от новаци с първи коментар. Това го пишат от самата клиника, за да изчистят името си !!!

Реални хора сме, с реални проблеми! Част от тях разрешени от д-р Баев!

# 35
Аз не съм новак, в "Искам бебе" и в "Проблемното" съм от 2006 година. И питам коя от вас ще се заеме да изчисти името на лекаря от помията, която изсипвате по него, ако се докаже, че той няма персонална вина? Познавам д-р Баев от 20 години. Знам с каква нагласа се подготвяше да кандидатства медицина, знам с каква амбиция и последователност завърши образованието си и знам с каква отдаденост започна работа. Може да си има недостатъци, но определено некадърност, немарливост и безразличие към пациентките не са сред тях. Апелирам да не го осъждате толкова категорично без достатъчно информация по случая. И все още чакам някой да сподели впечатления от първа ръка дали наистина се държи арогантно и незаинтересовано. Ако се докаже вина, аз първа ще се извиня.

Впечатление от първа ръка /4 г. в клиниката/ - абсолютно невярно е, че докторът се държи арогатнтно и незаинтересовано! Винаги е много внимателен, денонощно е на телефон, обяснява подробно и отговаря на въпроси ........

# 36
  • Русе
Много съжалявам за момичето ,но аз като бивша пациенка на клиниката и на доктор Баев немога да се съглася с някои мнения .Благодарение на този доктор аз имам прекрасно момченце вече на 4 годинки -този доктор ме пое от самото начало и беше с мен до последно докато се роди сина ми и аз и моето семейство сме му много благодарни .Никога не ми се е случвало да ме нагруби или да претупа преглед или процедура,винаги и по всяко време на денонощието ми е вдигал телефона и е отговарял на въпросите ми .Ако реша да имам второ дете единствено на този доктор бих могла да се доверя защото е преди всичко човек и за мен е добър специалист

# 37
  • София
не виждам нищо нагло в публично обявената позиция на лекаря и се учудвам на безочливите и първосигнални коментари в този дух.

всеки, който е правил инвитро, е подписвал информирано съгласие и ако го е прочел, както би трябвало, ще е видял там описан и такъв риск. да, изключително рядко се случва, но се случва.

както вече се каза, имало е и други такива случаи в България, но са били потулени.

не мога да коментирам дали лекарят има или няма вина в конкретния случай, но самото му изказване е абсолютно коректно и премерено - наглост там няма никаква.

# 38
не мога да коментирам дали лекарят има или няма вина в конкретния случай, но самото му изказване е абсолютно коректно и премерено - наглост там няма никаква.
Баев определено има вина, след като пациентката е дошла здрава и са я изнесли безжизнена.
Също под въпрос е коректността на твърдението му, че пункцията е протекла нормално или е наредил така да казват.

Друг е въпросът, че дори и при способните лекари е възможно да се случи инцидент.
Като се изясни причината обективно, ще бъде ясно, дали случаят е могъл да бъде предотвратен чрез предварителните медицински изследвания.

Поклон и мир за душата на младото момиче.

# 39
не виждам нищо нагло в публично обявената позиция на лекаря и се учудвам на безочливите и първосигнални коментари в този дух.

всеки, който е правил инвитро, е подписвал информирано съгласие и ако го е прочел, както би трябвало, ще е видял там описан и такъв риск. да, изключително рядко се случва, но се случва.

както вече се каза, имало е и други такива случаи в България, но са били потулени.

Съгласна съм с тебе .
Как може да обвинявате човека преди да е излязла аутопсията.
Риск за живота има при всякакви операции в това число и пункциите.

Бог да прости момичето...

# 40
А дали публично ще се обявят резултатите от аутопсията?

# 41
Авторката на темата също е новорегистрирана, с цел да пусне темата. Постът й показва пълно невежество за "някаква безобидна процедура" при ин витро.

Съжалявам за момичето.

Наистина съм нова, признавам и съм невежа по темата, цитирах статия от вестник, не съм запозната лично с процедурите, но на Деси точно това и беше казано, че всичко е толкова простичко и всичко ще е наред. А се оказва, че тя през цялото време на лечението не се е чувствала добре и лекарите са и казвали, че е нормално. Който е минал по този път може да знае какво е нормално да усещаш. Може да не е виновен д-р Баев, може да има вина анестезиологът , може някой друг да и е дал нещо грешно, може да не са реагирали адекватно, да са и объркали изследванията...Всичко е възможно. Факт е, че я няма вече. А беше абсолютно здрава преди това. И е важно да се знае,че има сериозни рискове. С никого не се заяждам, държа да отбележа. И още неща странно има, как са и правили процедура в събота, при условие, че когато се обадих в събота следобед в болницата ми беше казано,че тя не работи събота и неделя и в нея няма пациенти...? Други хора също са се обаждали и са получили същата информация. Това за мен не е нормално.

# 42
  • Русе
Когато става въпрос за вадене на яйцеклетки неможе да се чака ,затова се налага да се прави понякога и събота или неделя

# 43
Няма ли вече експертиза от аутопсията на момичето?

# 44
  • СОФИЯ
Сигме дори и да има нещо с което да се докаже, че е лекарска грешка едва ли ще излезе наяве  Peace Peace
Няма виновен лекар, не съм на ничия страна лошото е, че момичето вече не е между нас  Weary

Общи условия

Активация на акаунт