ИСТАНБУЛ 32

• 56 512
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
***Mimeto*** и аз благодаря, направо се пренесох  там, вълшебно е, особено тези паркове - красота   bouquet

# 301
  • Варна
Зравейте
Тази седмица мислим да отидем до Истанбул с колата но имам един въпрос
Когато влизате в турските магистрали от къде вземате OGS или KGS - техните винетки така да го наречем.И дали гишетата работят през нощта? Thinking

Ако влизате през Малко Търново, в турската митница има пощенски клон - на турски се казва  P.T.T., оттам може да си купите HGS, но не знам с какво работно време са. Иначе в началото на магистралата вдясно преди бариерите има пунктове за продажба на винетки.  Ако пътувате късно вечер и не работят може да си купите на връщане ,а на бариерата  като минавате автоматично ще си дръпнат парите , които дължите  и за  отиването.
И внимавайте с ограниченията за скороста, че много лошо наказват.

# 302
# 303
Mimeto, много хубави снимки! Джамията на Ортакьой е направо приказна! Заслужавали са си 3-те години реставрация и 8-те милиона разход.

Сега разбрах в кой парк сте били в Левент - Паркът на спортистите на Община Бешикташ.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10 … 25063827445_n.jpg

Ето обозначение на по-известните сгради, които се виждат от парка:

От дясно на ляво - Сапфир, Кулите-близнаци на Сабанджъ, Текфен Тауър, Трите кули (вдясно по-голямата, вляво двете кули-близнаци) на Иш банкасъ, Каньон и Метросити. На твоята снимка точно зад маратонеца се вижда и Кристалната кула. Разстоянието от парка до Метросити е около 2 км - далечко за връщане пеша.

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 10:16 от bialk

# 304
Изчетох с удоволствие новите пътеписчета   bouquet и искам да споделя информация относно автобусите /може и да знаете, но .../

Матпу имат промоция и двупосочният билет от Пловдив до Истанбул и обратно е 50 лв, а когато не е в промоция е 60 лв. За сравнение при Метро двупосочният е точно 120 лв- тоест 2 пъти по-скъпо.

На външен вид автобусите на Матпу са чудесни, не знам екстри и прочие  Peace Но ако ми се наложи, аз определено бих избрала тях.

# 305
  • София
bialk Мерси за информацията, сега като видях на твоята снимка коя сграда как се казва и като видях и Каньон и съвсем лошо ми стана, въобще не съм го разпознала докато сме си седяли, единствено Сапфир ми беше познат, но поне сега разбрах имената на сградите и от къде е дошло объркването.  Peace

# 306

Мимето, благодаря ти !   bouquet

МАТПУ и от вътре са ок !  Peace Широки и удобни седалки и в двата автобуса, в които се возих на отиване и на връщане от Истанбул имаше WI-FI и  екрани на всяка седалка . Peace

# 307
Зравейте
Тази седмица мислим да отидем до Истанбул с колата но имам един въпрос
Когато влизате в турските магистрали от къде вземате OGS или KGS - техните винетки така да го наречем.И дали гишетата работят през нощта? Thinking

HGS са и на Капъкуле не работят през нощта, в 4,30-5,00 бях там, гише има в турския безмитен, работно време няма написано, виж на връщане в 4 след обяд си работеше, но не се сетих да питам за работно време, след това на плаца до скенера  стои автомобил/мобилно гише, и то не работеше, в бензиностанцията Шел, също казаха йок, на връщане  там също ми се мерна мобилно гише, или пък е същото, което на отиване съм видяла на плаца на границата, продължаваме нататък, при излизането от магистралата, така и не видях тези гишета, за които споменават, но дори и да ги бях видяла, само през трупа ми бих позволила някой от спътниците ми да пресече магистралата пеша в това движение. След два дни в Истанбул си купихме такъв стикер от пощите, големи формалности, голямо чудо, хем с местен човек бяхме, пак откарахме 20 минути в покупката.
https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/register.jsf
Това ли е линка за регистрация, че нещо не мога да се оправя, да проверя дали все пак са си дръпнали парите.

ПС Едно пътеписче и аз дължа, но моето ще е по-скромно.

# 308
  • София
Аз пътувах отново с Метро, автобус Suit.. По-комфортно от всички самолети, на които съм пътувала- три седалки са на ред, а не четири. Едната единична, другата отсреща двойна. Двойната беше на поне 40 см разделена всяка седалка така че да нямаш никаква близост с пътника до теб, което е страхотно и става супер широко. Имаше таблети с интернет, тв, игри и филми. Децата в автобуса играеха angry birds Laughing тъй като пътувахме с експреса от София не сме спирали в никакви други градове, цената беше 95 лв мисля двупосочен. Гледах ги матпу, не видях нещо по-добро да предлагат и не разбирам това цялото хвалене даже без да са ползвани от някои хора. Разбира се, стандартно по пътя имаше напитки, кекс, вода.

# 309
Цената,Илли,цената-в това е разликата,която се отчита първа.Всичко останало е после-имам в предвид удобствата.

# 310
  • София
Ами супер, аз за 20 лв разлика избирам комфорта. Останах с впечатление, че услугата, която предлагала едната компания била по-добра, не само цената, та исках да споделя и моето мнение.

# 311
  • София

https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/register.jsf
Това ли е линка за регистрация, че нещо не мога да се оправя, да проверя дали все пак са си дръпнали парите.

ПС Едно пътеписче и аз дължа, но моето ще е по-скромно.

Точно с този линк успяхме да си видим сумата, но беше много трудно. Въвежда се номер на паспорта на шофьора, на който е регистрацията, имейл, парола и потвърждение на паролата. След доста време (може и 1 час да беше) на имейла дойде писмо, в което имаше линк за потвърждение. Междувременно опитвахме да се регистрираме с най-различни други комбинации (шофьорски книжки, номера на застраховки, лични карти и т.н.), но не стана.  Grinning

Мисля, че Бялк по-късно даде и линк към друг сайт, но не съм си го записала.

Чакаме пътеписа.  Wink

# 312
Автобусите на Матпу няма как да предлагат по-добър комфорт от Метро - просто няма база за сравнение. Предимството им е в цената, а за мен лично и в това, че тръгват от Благоевград.

# 313
За цената иде реч, а не за качеството  Peace

Преди около 2-3 седмици цената на Метро беше 120 лв от Пловдив и обратно, това 95 лв откъде е? newsm78

# 314

Общи условия

Активация на акаунт