ТУЕС - 7 тема

• 82 000
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
Вижте сега, аз съм ученик в ТУЕС от 3 години и мога да ви кажа едно - няма по - добро техническо училище в България. Тук сме както се казваше преди "Братството"(пола няма значение) минавате през една наистина много трудна месомелачка за да влезете, а и по - късно за да изобщо го завършите и точно заради това сме добър колектив защото училището е тежко, за всеки който иска просто да съществува и там да има тапия, да си ходи в кварталното училище, ако искате да сте в ЕЛИТА ще учите като такива. В ТУЕС не само се придобиват невероятни знания(само за тези който наистина го искат), но и се изгражда страхотен характер, а и почти всички учители са страхотни и можете да говорите с тях и по лични теми. Който ви казва и си мисли, че е лошо по програмиране да ти преподават млади преподаватели, жестоко греши или не знае какво е програмиране защото това  е наука, която  се обновява всеки ден, а по старите преподаватели, който не работят докато преподават нямат адекватна представа за това на кои езици се пише, аз лично помолих моя преподавател Виктор Нонов да ми помогне за моя си програма, която да разпраща e-mails и човека ми обясни всичко(това се случва след часа и му изгубих цялото междучасие) и дори ми прати нещата на моята поща. В това училище също се набляга и на литературата след 8 клас тъй, че не си мислете че ще си останете глупци. В заключение искам да кажа че, който заврши качествено това училище е общо взето безсмислено да учи в който и да е бълагрски университет, защото ще го прави само за да вземе дипломата. Учене с интерес му е майката няма по добро място в България за програмист и мрежар и не сдете по външния вид на училището вутре има повече компютри от колкото можете да си представите за бъллгарско училище, а и да не говорим че се дължат на многото сопонсори на училището, коеот означава че без работа като завършите няма да останете. Благодаря Ви за вниманието, очаквам ви в "Братството" Grinning.

# 16
Независимо дали недоволен родител или сърдит ученик, човека си беше направил труда да напише доста и логични за запознатите неща.  Та, какво следва  да си мислим?
Които после сам изтри. Без първия пост на автора си, темата стана безсмислена. Ако са я изтрили, най-вероятно е по тази причина.

# 17
  • София
Ами май наистина трябваше да е 6  newsm78 newsm78 newsm78 Но пък вече е 7 Mr. Green Mr. Green

И каква е била тази тема  newsm78 newsm78

# 18
Ха, вярно я няма. Вместо да гадаем, можем да попитаме модератор. Силно ме съмнява темата да е "изметена" по молба на ТУЕС  Laughing. Следя темите на ТУЕС отдавна. Пишещите тук майки на деца от ТУЕС не са споделяли подобни "ужасии".  
Ооо, едва ли темата е махната по молба на ТУЕС.
Според мен авторът е решил да се премахне.
Аз затова го попитах там - защо не написа в тази тема какво мисли за училището си? Щеше да бъде прочетено от повече хора, а и да остане.

kasa,
Радвам се, че ти харесва училището, което си избрал.  Пожелавам ти много успехи!

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 20:04 от Alleisha

# 19
  • София
Със сигурност не е по молба на ТУЕС   Laughing Беше казано в рамките на шегата  Peace

# 20
  • София
Някой може ли да даде резюме на това, което е било написано  newsm78 newsm78

# 21
"Поради факта ,че виждам доста изкривени представи за гореспоменатото "училище",
мисля че съм длъжен да предоставя достоверна информация .
Родител съм на ученик, който завършва тази година .
Ако детето Ви не е от женски пол или не е вече завършило Висше образoвание >
 НЕ ГО ЗАПИСВАЙТЕ В ТУЕС.
Ако сте прочели напудрената информация в сайта им , може би ще се зачудите ..
какво по точно представлява ТУЕС ...
техникум ли е .. университет ли е .. на лекции ли ще ходят или ще присъстват в часове.
Мога да Ви уверя че и персоналът не знае ..защото са "ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ" .
Което означава ,че могат да правят каквото си пожелаят без обяснения.
Правила се измислят в движение , дали са добри или не никой не го интересува.
Така сега по същество , мога да говоря само за специалността "софтуер" ,
но мисля повечето главни герои са същите и за "хардуер".
Ако детето Ви има огромното желание да се развива в сферата на програмирането ,
но се надява повечето знания да ги получи в това "училище".. няма да се случи .
Повечето "преподаватели" , бих казал огромен процент не са никакви преподаватели .
Нямат си и понятие от педагогика , убеден съм че дори и един бърз курс не са минали .
На Вашите деца ще преподават скорошни възпитаници на това същото училище .
"Знанията" които ще придобиват Вашите деца ще са , както казват повечето от
"преподавателите" > " - Амии имате Google де.. търсете там . "
Toва навежда на мисълта - какво по дяволите правят тогава "преподавателите" ..
Учебни програми .. хмм нямат нищо общо със одобрените от МОН ама нищо общо .
Те са "експериментални " , всичко е един голям "експеримент" там и то предимно със
психиката на децата .
Уверете се ,че децата Ви ще минат психо тест преди да започнат да учат там ,
а ако случайно завършат пак им направете и сравнете резултатите .
Сега ще обясня за какво става въпрос .
За строевата подготовка се грижи лично директорката .
Моля подгответе децата си да са добре обучени и да не припадат като чуят
"нежното" гласче което кънти из цялото училище.
Абсолютно всичко там се случва под огромен стрес , като започнем от гореспоменатите крясъци
 и стигнем до изпитвания във 2:30 сутринта или събота / неделя .
Несъмнено поради ниската култура на персонала децата Ви ще са подложени на
всякакъв род подигравки .
Както споменах ако децата Ви имат огромни познания по предметите - преди да са им били
"преподадени" - то запишете ги .
Публична тайна е че техните идеи ще бъдат усвоени ,
сега като се замисля май това е основната идея .
Естествено е че някои "преподаватели" имат собствен бизнес и повече от естествено е,
че Вашите деца ще разрешават някои от техните проблеми абсолютно безплатно .
Оценките са 3 или 6 , много рядко има нещо по средата .
Тази година около 15 дни преди завършване на срока все още не бяха оформени по един предмет По скоро нямаха никаква оценка и "преподавателя" беше решил да остави 90 % на поправка ...
Говоря за последна година и последен срок правилно сте разбрали.
Опитахме да направим среща с директорката за да разберем какво се случва .
По добре не питайте какво се случи , мога да Ви пусна запис как бяхме посрещнати
още на вратата с крясъци и обиди .( не бих качил записът в интернет че.. току виж ме и осъдили..)
Всичко това беше след около 7 дена неуспешни опити да си запишем среща ...
Не мога да коментирам безобразното поведение , просто никак не отива на човек на такъв пост .
Така ,че да знаете - нямате право да търсите някакви права , защото .. нямате такива .
Ако случайно го направите естесвено че ще има последствия за детето .
В нашият случай > късане на защитата на дипломната работа и завършване без специалност ...
Смислено обяснение защо  не получихме .
Държа да отбележа ,че не става въпрос за единичен случай .
Със сигурност ще се обвинявам цял живот , че записах детето си там да учи ....
Този психологически натиск , този стрес ще му се отразят за цял живот .
Бога ми радвам се че май съм средно интелигентен човек и не отвърнах по същият начин на "преподавателите" ,със сигурност щях да съм зад решетките .
Според мен е най добре да стане форма за дистанционно обучение ( поне ще се качат материали) .
Изискванията са огромни ,"преподаването" клонящо към нула .
Понеже съм завършил Техническият Университет ( ТУЕС се води към него ..май ), мога да направя сравнение .
ТУЕС е нещо като ТУ ама не точно :
- първо защото все пак не може изискванията към средното да са както към висшето образование
- второ защото все пак в ТУ нещата се ПРЕПОДАВАТ , за разлика от ТУЕС

Та в общи линии записвате децата си в техникум , който не е точно техникум ама не е и университет ...
с 3 думи >  нещо като нищо .
Горещо Ви препоръчвам да намерите друго училище за развитието на Вашите деца."

Това написа Khan Krum.

# 22
  • София
 newsm78 newsm78 newsm78 дааа, звучи доста стряскащо  Shocked Shocked Shocked
Идеята за качването на материалите, по които преподават, надали е нова, но за сега не е изпълнена.
А и никъде в сайта на училището няма инфо за това, кои предмети влизат в дипломата, кои важат за стипендии  newsm78 newsm78 newsm78

# 23
Всеки има право на мнение.
Но поне да беше останал и да беше отговорил на въпросите, които поставихме.

# 24
 Laughing Laughing Laughing Laughing ХАХАА
и той си мисли ,че е изтрил всичко.

# 25
  • София
Важното е да се появи отново и да даде допълнително инфо. Все пак повече мнения, повече начини за подобрения  Peace Peace

# 26
Simple Smile
Да пробвам да копирам и коментарите?

# 27
  • София
Simple Smile

давай  Hug Hug Hug

# 28
Спрях си темата по лични причини .
След като вече тези причини нямат никаква стойност ще я пусна пак с повече подробности .
Винаги съм се радвал когато някой се смее на чужд гръб , много яко MADE IN BULGARIA качество > поздрави че го притежавате ...
Нека  задам няколко  въпроса :

Всеки има право на мнение.
Но поне да беше останал и да беше отговорил на въпросите, които поставихме.

- " Alleisha" - Вие сте копирали началото на темата ми ( благодаря за което ) .. ама споменавате и възстановяване на коментари - модератор ли сте ?

Simple Smile

- "bp" радвам се че се забавлявате искренно :

Laughing Laughing Laughing Laughing ХАХАА
и той си мисли ,че е изтрил всичко.

- " Naddya "  предното се отнася и за Вас , радвам се че се забавлявате искренно  ...

[/quote]
давай  Hug Hug Hug
[/quote]

Тааа посмяхте се супеееееер , а аз се чудя ..  децата Ви там ли учат или ще учат илиии просто обичате да се изказвате ей така за спорта  ?

"Драскането " ей така за спорта във форумите за мен е пълна глупост ... Възпитавали са ме така
" Ако не можеш да кажеш нещо умно или смислено  не се излагай с глупави словосъчетания" .
Утре ще си пусна пак темата с нови подробности и ако я прочетете .. честно .. не искам да съм на Ваше място ( ако имате нещо като съвест изобщо де, да се подигравате на нещо което не сте разбрали ...  )
НЯМА да е в тази тема 7- ма подред за ВЪЗХВАЛА .. бие ми на чавдарчета и пионерчета ..  макар че който си е направил труда да прочете всичките 7 ще види доста от нещата за които говоря изказани от други родители. Нали не си мислите че всички родители са на "ти " с форумите та да изказват и мнения ... повечето си преглъщат твърдият залък ... не всички са богопомазани за да стоят пред монитора .. имат си задължения , работа с която да си осигуряват благополучието на децата си  .  Аз лично не бих се замислил да чистя и тоалетни за да мога да осигуря на децата си шансът да се учат , НО НЯМА ДА СЕ ПРИМИРЯ С ПОДИГРАВКИТЕ НА "преподавателите "  някаква си думичка преекспонирана в съвременният Български Език ..., защото преподаватели или учители или както и да ги наречем са не повече от 7-8 % от хората които се бият в гърдите че "преподават"
Как е било преди време , кои са били "личните " хора в населеното място , на които сме имали доверие >>>" даскала " , "попа" и "кмета" ... е сега никой не "личен"  всичко е пародия .
Мислите ли ,че съм отделил толкова време да пиша нова тема ей така за спорта , може би нямам какво да правя или какво  ?
НЕ СЪМ СЪРДИТ  УЧЕНИК , на 39 години съм и ми е ПИСНАЛО ОТ ПОДИГРАВКИТЕ в нашата държавица със всичко и най-вече със нашите деца .
Поздрави .

# 29
Khan Krum, не мисля, че някой иска да Ви се подиграва, напротив, всяка информация по темата е много ценна, аз много се радвам да прочета споделено откровено мнение от първа ръка, независимо дали негативно или позитивно. Синът ми в момента е пред прием в 8 клас и темата за ТУЕС живо ме интересува.

Общи условия

Активация на акаунт