ТУЕС - 7 тема

• 82 090
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ако в 9 клас са били натоварени със специални предмети и не са имали време за мат, то какво ли ще правят по-нагоре като броя на специалните предмети, а и предполагам тяхната трудност се увеличава. Според мен не е това причината. Но е истина, че в някои дни са имали по две контролни, което допълнително внася напрежение.

И един тъп въпрос: има ли според вас разлика между писмено изпитване и контролно  newsm78 newsm78 newsm78

# 226
  • София
Няма Grinning Единствените писмени работи с по-различен статут са класните работи, защото са само по определени предмети и са върху повече материал. Датите се обявяват официално, включително в дневниците се записват.

# 227
  • София
Абе така си и знаех, ама бях длъжна да попитам. В една наредба преди няколко седмици четох обаче, че не може да има по две контролни в един и същи ден, а две класни работи в една и съща седмица. Второто се изпълнява, но първото май е доста под въпрос  newsm78 newsm78 newsm78

# 228
Не ги оправдавайте.
Калпазания и пик на пубертета - това е за мен причината за оценките им.
Преди 4 часа за сефте видях годишните оценки и не останах никак очарована. Иначе като попитам по телефона "Как е у-щето?", отговора беше "ОК". Ееее  Simple Smile  видях го този ок тази вечер.

# 229
  • София
Bp, не ги оправдавам по никакъв начин. Мързелът си е мързел откъдето и да го погледнеш. Но все пак при положение, че контролните са им единствената форма на изпитване по някои предмети, то все пак две контролни в един ден са си напрежение, което е излишно.  Hug Hug Hug

# 230
  • София
Ох, ама за какво претоварване говорим в 9ти клас. Няма такова нещо. Те почват по-тежките неща от догодина. Просто ги мързи и не учат. Това е!

А за контролните - я си спомнете по наше време дали е имало някакви такива ограничения? Не по две, и по три на ден сме правили и то без предупреждение! Аз още не мога да проумея защо трябва да ги предупреждават, че ще имат контролно или писмена работа!!!  #Crazy Те трябва да отиват на училище подготвени всеки път, а не само когато ги предупредят, че ще ги изпитват или ще имат контролно.

# 231
Така наречените от вас контролни са си форма на писмено изпитване. Аз лично повече одобрявам този начин на изпитване, защото така всички ученици се изпитват на едно и също и отпадат обвиненията, че на еди кой си му задавали по-лесни въпроси и затова има по-висока оценка от мен. Т.е. базата за сравнение е една и съща. А и се пести време, което може да се оплозотвори в преподаване. Тази форма на изпитване си е един вид  Simple Smile  генерална репетиция за оцеляване във ВУЗ.

Във ВУЗ изпитите протичат в писмена форма. Много са малко там преподавателите, които след писмената работа провеждат и допълнит. устен изпит със студента. Обикновено пишат, оставят си листата и до седмица преподавателя им изпраща по нета оценките. Оттам-насетне всеки намира време да отиде и му нанесат оценката в книжката.

# 232
# 233
  • София
Bp, и аз имах възможността да сравня изпитите преди и сега във ВУЗ, но с чиста съвест мога да кажа, че сега във ВУЗ изпитите се вземат много по-лесно от преди .... години (да не ги казвам ама са 20  Mr. Green Mr. Green). Да, при писменото изпитване учениците са изправени пред едно и също и съответно е по-справедливо. Но все пак устното изпитване още не е забравено и фигурира като форма.

А за честотата на провеждане - все пак явно са решили, че съвременните деца са по-"нежни" и си е записано

НАРЕДБА № 3 от 15.04.2003 г. за системата за оценяване (Загл. - ДВ,
бр. 73 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г.)

Чл. 17. (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г.) (1)
Контролните и класните работи се провеждат по график при спазване на
следните изисквания:
1. за една и съща паралелка може да се провежда не повече от една
класна или една контролна работа в един учебен ден;
2. за една и съща паралелка в една учебна седмица не могат да се
провеждат повече от две класни работи;
3. не се провеждат класни работи в последната седмица от учебния срок.

newsm78 newsm78 newsm78

# 234
Опитвам се да ви обясня, че когато си на тестово изпитване, учейки се научаваш да отделяш същественото от несъщественото и си го сортираш в главата. Затова колкото по- рано се свикне с тази форма е по-добре за ученика.

За ВУЗ съм повече от компетентна как стоят нещата, че и на този огън се пека  Laughing .
Изпитите сега са повечето случаи на тестов принцип, но рядко целия тест е с отговори и само избор а,б,в,г . Обикновено им дават въпроси с отворен отговор. Няма тема от конспекта, която да не фигурира поне с един въпрос и трябва да си чел всичко. Преди 20 г. теглиш билет 2 въпроса от 30 примерно. Ако имаш късмет и си прочел 15 въпроса и тези 2 са от тях си ок. А при тестовия принцип при прочетени 15/30 и отворени отговори, няма как да се справиш.
Иначе във  ВУЗ-а в който имам наблюдения и преди и сега смея да твърдя, че няма милост и олабване по отношение на заверката преди сесията.

А за устното изпитване в у-ще, направете една проста сметка колко учебни часа се губят в един срок:
28 ученика х 2 пъти мин. изпитване х 5-10 мин средно на ученик (сложете го средно 7)  / разделете го на 45 мин. един уч. час = 9 уч. часа мин. Това си е губене на време, а може да се оползотвори.

# 235
# 236
  • София
Честито  Hug Hug Hug

# 237
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте, настана затишие.
Поздравления за новоприетите!
Моля някой ако знае кои преподаватели по БЕЛ и математика изкараха тази година?
И някакви отзиви ?!? Предполагам, че те ще подхванат 8 клас.

# 238
  • София
По мат. май се казваше Тодорова - става. По БЕЛ - не помни името newsm78 Mr. Green не го е написал и в бележника #Crazy - доволни сме. Не е ясно дали пак ще са те на 8 клас.

# 239
  • София
Доколкото знам преподавателите по математика и български преподават на випуска от 8-ми до 12-ти клас. Та на нашите осмокласници би трябвало да преподават тези, които са преподавали на 12-ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт