ТУЕС - 7 тема

• 82 105
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Стискам палци на всички по електронни елементи  Peace Peace Peace Дано се справите успешно  Hug Hug Hug

# 241
  • София
Здравейте, стискам палци и аз и подсказвам дистанционно на всички по елементи днес.  Grinning Grinning Той изпита точно сега започва. Успех!! И догодина - без такива изпити, ха по живо, по здраво. Peace
Иначе нещо много силно ме впечатли в деветокласната тема току - що.
"В бележника имаме пълно 6, общия успех на класа й е 5,9  "  Shocked Shocked Rolling Eyes Става въпрос за немската гимназия. Естествено, че сравненията никога не са уместни. Понякога са и обидни за някоя от страните. НО! Не знам къде сгрешихме! Това са същите деца, същия набор, същите учители и родители, същата държава. Най- вероятно и техните майки работят на няколко места, за да им осигурят тези пътувания до Бавария, например. Някой може ли да го обясни. Аз не

# 242
  • София
За съжаление и аз го прочетох това. Немската гимназия винаги е била първенец, но както казваш ти децата са същото поколение  newsm78 newsm78 newsm78 Аз все още си задавам въпросът за стимулирането, дали е достатъчно, за да ги подтикне да си седнат на дупетата и да учат. Може би Немската гимназия 99 % от тях ще напуснат страната ни и ще отидат да следват в чужбина, в което съм убедена. А за там трябва успех. Това ли е само стимулирането  newsm78 newsm78 Тези екскурзии, които явно се организират от училището, ли са стимула  newsm78 newsm78 Въпросът остава без отговор за сега 

# 243
Аз си признавам, че съм "Сложила розовите очила"  Laughing  Laughing и наблюдавам темата: "Университети в Германия и в други държави с немски език ". Зададох там въпрос на adelina_bg (Жена, която е завършила ИТ в Германия преди 7 г.).
 Ето отговора и, копирам го от другата тема :

adelina_bg Новак
Re: Университети в Германия и в други държави с немски език 2
♥0 пн, 07 юли 2014, 09:48    #777  
Цитирай
Цитат на: bp в нд, 06 юли 2014, 14:46
adelina_bg , ако в БГ си завършил ТУЕС към ТУ-София, спец. СП , това как може да ти помогне при кандидатстване в Германия за ИТ специалност ?

adelina_bg
значи за самото кандидатстване няма да помогне по никакъв начин защото се кандидатства по документи с хорариум часове по немски или ако не е изучаван немски в гимназията с тест Даф на Гьоте. Обаче после за самото следване ще му бъде супер лесно на детето. Моят опит показва че едни от най-кадърните ми колеги са учили там преди да следват информатика в БГ или чужбина. Така че да заляга над математиката и немския. Успех на детето ти желая!

# 244
  • София
Уф тоя немски #2gunfire. Че няма да го изучим, няма. Не сме и почвали.  А някой да знае какво е положението с университетите в Германия, ама на английски да са курсовете?

# 245
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Доколкото знам преподавателите по математика и български преподават на випуска от 8-ми до 12-ти клас. Та на нашите осмокласници би трябвало да преподават тези, които са преподавали на 12-ти клас.
Това имах предвид и аз, но малко съм пропуснала да уточня класа. Явно тазгодишните абитуриенти са заети сега със съвсем други работи- кандидатстван и тн. Детето на  mlv сега ли завършва. За математиката- Ок. Ми БЕЛ ?
Аз задавам тези въпроси точно по тази причина, свързана с дипломата. Не само от немската кандидатстват в чужбина. Моят син също има такива идеи и затова е важно каква диплома ще "хване" Това, разбира се, зависи в по- голяма степен от него, но и учителя играе много важна роля- как преподава, какъв му е характера, колко е взискателен. Затова ви досаждам с такива въпроси. Прави ми впечатление, че като цяло не се изкарва висока диплома в ТУЕС.
В същото време в Глазгоу има деца от ТУЕС, което показва, че може да се изкара "прилична" диплома- около 5.70- 5.80. Явно повечето не го влече навън, затова не са стимулирани да учат повече. В същото време като отидат в Глазгоу или ТУ в компютърна специалност, спокойно могат да"проспят" поне до втората година.

След английски много по-трудно се учи немски. За унитата в Германия, не знам, но са назад в класацията за компютърни специалности

# 246
Жената, която ми е отговорила е с немска гимназия и е учила на немски, затова така ми е отговорила. Сега и засилих въпроса да коментира възможностите на ИТ в Германия с английски език. Често влиза в онзи форум, доколкото разбрах е в отпуск по майчинство и има време да отговаря.

# 247
bloomnicer , за Глазгооу ИТ на БГ кандидат студент преди година са поискали 6-ци по математика и физика и общ успех от дипломата 5,70.

# 248
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
bloomnicer , за Глазгооу ИТ на БГ кандидат студент преди година са поискали 6-ци по математика и физика и общ успех от дипломата 5,70.
Именно! Те и за психология на моята дъщеря поискаха толкова, .но без математиката.
Точно това ме притеснява- може ли да се хване с "нормално" учене такава диплома!?!  Thinking

# 249
 Simple Smile  Simple Smile bloomnicer невъзможни неща няма, има нежелание да се постигнат.
Проблема е, че на 15-16 г. ги тресе пубертета и доста неща не осъзнават. Колкото и да се старае човек да им "внуши" някакви приоритети, не се получава. После осъзнават, че са изпуснали влака. Ама защо трябва да се учат от грешките си, нали сме затова да не ги оставяме да стигат дотам.
Общо-взето на мене това ми е проблема  Laughing  Laughing .

# 250
  • София
С всяка изминала година май децата, които кандидатстван "навън" стават все повече и повече. И аз отдавна съм се замислила за "там". Но досега не бях чула някой да иска освен общата диплома и оценка по определен предмет  newsm78 newsm78 newsm78 Това никъде не съм го срещала при изискванията за кандидатстване  ooooh!

# 251
  • София
 bloomnicer, завършихме 8 клас сега. Наде, може би е добре в началото на темата да сложиш един списък на съфорумките и кой клас са децата им, за да не уточняваме непрекъснато. Mr. Green

# 252
  • София
Ще го направя  Hug Hug

# 253
Наде,  Laughing време е ти да престанеш да бъдеш "енергоспестяваща" майка  Simple Smile и да насочиш престоя си във форума и към този сегмент : Образование в чужбина. Разбира се това не те задължава след 3 г. да стигнеш до Терминал 2   Simple Smile , но пък така имаш повече избори.

Като начало ето ти от мен един "пищов от теми"  Laughing  Laughing :
Университети в Германия и в други държави с немски език 3
 Съвети за университети в Шотландия - 2
 Университети в Германия и в други държави с немски език 2
 кандидатстване и обучение в САЩ
 Беплатно дистанционно обучение в чуждестранни университети
 Образование във Франция
Висше образование в Германия с преподаване на английски език
 Студенти в Холандия/Нидерландия
 Дистанционно обучение?

# 254
  • София
Bp, няма да го приемам като обвинение  Crossing Arms Crossing Arms Иначе си права за информираността и ще оправим пропуска  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт