ТУЕС - 7 тема

• 82 109
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Разбира се Наде, добронамерена съм  Laughing . А лафа "енергоспестяващ" си е твой  Laughing  Laughing .

# 256
  • София
Е значи с моите камъни по моята глава  Mr. Green Mr. Green 

# 257
  • София
Някак си, не смятате ли, че е абсурдно, главната тема на разговор във форум за едно наше училище да е бързото и безпроблемно заминаване за чужбина? Не го казвам като упрек, наистина питам? това ли е целта на образУванието в България?

# 258
  • София
Jord, за съжаление може и да не е главната тема на разговор тук, но е действителността. Въпросът е не само в знанията, които децата ни трупат, но и в дипломите, които ще получат и възможността да продължат образованието си. Дали ще е тук или в чужбина, това вече е друг въпрос. Дипломата ще им трябва. То честно казано започвам да се съмнявам, че нашето образУвание има някаква цел, освен тази да бъде тотално разбито. 

# 259
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Някак си, не смятате ли, че е абсурдно, главната тема на разговор във форум за едно наше училище да е бързото и безпроблемно заминаване за чужбина? Не го казвам като упрек, наистина питам? това ли е целта на образУванието в България?
Ми всъщност не е абсурдно. Никак! От позицията на опита ми до момента, установих, че в много области висшето образование в България не е достатъчно адекватно и доста морално остаряло.
Това важи и за програмирането. Познато дете влезе в ТУ да учи програмиране и се отказа- записа НБУ като по-адекватен вариант, А той междувременно работи това, т.е знае какво се изисква в този бизнес. Дори и да остане да учи в България после, човек трябва да е запознат с останалите възможности и да има някаква готовност за тях /тоест адекватен успех/ а не да се сети в 11 клас, че му трябва диплома и вече да е късно.
Специално за математиката и тук да се учи- тя пак влиза в балообразуващите, така че не е лошо човек да знае с какви учители и какво обучение ще си има работа.
Другото вече си е мотивация на самото дете

# 260
Jord, свали розовите очила и се огледай в образованието, възможностите за работа в БГ и не на последно място в заплащането, което се предлага. Погледни обявите за работа и ще се изумиш. Ще си позволя да дам за пример една от обявите: 19 изисквания (като най-фрапиращото е да имаш автомобил и го ползваш за служебни цели), 3 етапа на изпитване (за да станеш домоуправител  Laughing ) и заплащането накрая мизерно.
http://www.jobs.bg/f2356215

Трябва да гледаме и напред във времето. Какво лошо има в това децата да имат избор и за образование и за реализация, пък било то и всичко това да е свързано с Терминал 2. Важното е да знаеш, че е добре, че се чувства ОК, независимо дали е далече от теб. А и една Германия например е на 100 евро разстояние  Laughing .

# 261
  • София
Bp, те направо ме разби с тази обява за работа.  Shocked Shocked Shocked Shocked Ей сега я прочетох по-внимателно. Ама това си е чист домоуправител  Shocked Shocked Shocked И заплатата 800 лева  Shocked Shocked Shocked И каква ръководна позиция е това домоуправител, че и искат стаж на ръководна  позиция 6 месеца  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 23:10 от Naddya

# 262
Наде, тия 800 лв. ще ги вземеш евентуално след 6 месеца ако минеш 3-те им етапа, където повече от 500 лв. не ти дават  Laughing  Laughing .
А мене ме впечатли .. копирам: "Атрактивно заплащане с.................."
 Laughing   Laughing    Laughing , ама наистина атрактивно, че и западен език трябва да владееш  Laughing .

# 263
  • София
Смейте се вие. Ама ако знаете какви интервюта за работа провеждат някои #Crazy Една колежка отиде на интервю в едно частно училище и не стига, че интервюиращата закъсняла поне 30 мин, но й дали да попълва някаква безумна анкета. Тя беше отишла с детето си и като прочела анкетата казала на пазача (щото нямало друг), че не е дошла да записва детето, а тя се явява за интервю за работа като учител. Пълен смях hahaha Един от въпросите бил колко са цветовете на дъгата. Има я дъгата и в логото на училището и цветовете не са колкото трябва. Та нашата взела, че попитала интервюиращата защо са си сбъркали логото Joy
А пък аз като ходих преди време на интервю единственото, което успях да кажа, е няколко "Да"-та и да кимам умно с глава. Направо не ми дадоха думата Laughing Но иначе се оказаха свестни работодатели. Peace

# 264
  • София
 Grinning Почти същото беше и моето интервю за работа преди много години. И аз кимах и се съгласявах. Даже по едно време убеждавах шефа, че не ставам за нищо, а той ме навиваше, че можело и да стане. Отидох за едно, взеха ме за съвсем друго. Ама разлика от небето до земята. Аз дори не помнех за каква точно длъжност съм кандидатствала в тази фирма. И накрая излязоха най - свестните хора /не само работодатели  Grinning/, които някога съм виждала. Истината е, че ме взеха заради училището. И университета, де. Но най-вече училището. Шефа ми каза - човек, завършил Техникум по електроника не може да не може да мисли! Мдааа... Не че това ме прави богат и доволен човек, никак даже. Но защо продължава да ме хвърля в размисъл? Как се свалят розовите очила? Аз на този урок съм отсъствала. Или моите се срастнали вече. Или не искам да си ги свалям. Дето се вика, само те ми останаха.  Mr. Green Mr. Green
А иначе бях тръгнала да ви пиша, че само около 5 деца са си взели изпита по "Елементи" в понеделник. Другите не са.  Shocked От една страна се възхищавам на г-жа Башева, че не ги е пуснала просто така, за да се отърве от проблема. Но от друга?!? Защо за Бога, децата не усвояват материала? Това сега е фундамента, по важно не може и да бъде!!! Когато аз го учех този предмет, нямаше нито един, който да не го разбира!!! А момчетата бяха направо курифеи! Още в час всичко се разбираше и запомняше. Даже вървяха с няколко години напред в материала. В междучасията се коментираха схеми, които всички сами си правеха в къщи. Най-обидната дума беше дърводелец и това се отнасяше за човек, който не се занимава допълнително в къщи със схемички, светкащи лампички и звънкащи ефекти. Беше много обидно да те кажат дърводелец  Mr. Green hahaha Някой от вас знае ли какво става сега?

# 265
  • София

Е днес отново има поправителни и стискаме палци  Peace Peace

А някой има ли инфо как е минала поправката по елементи  newsm78 newsm78

Jord, писали сме заедно  Mr. Green Mr. Green И моята инфо е за 4 души минали  Thinking Thinking

# 266
  • София
 newsm78 newsm78 Човек не може да бъде спокоен  Mr. Green Mr. Green

http://www.webcafe.bg/id_1203700075_Zdravey_ … sp;    

# 267
  • София
Jord,  Hug  Липсваше ни на срещата!!! А и разсъжденията ти ми липсваха. Много си права и за розовите очила, и за всичко!
Учехме едно време, не се лигавехме. И то точно защото нямше тестове за изпитване, и защото никой не се беше сетил, че разбираш ли колко ни е тежко да ни изпитват всеки път, че и по няколко контролни на ден да правим!!!  #2gunfire И защото наистина учехме, и търсехме истините. Нямахме нет, който да ни снася информацията наготово, а се налагаше сами да я издирваме. И много са разликите, но една е съществената - нямаше ги тези игри компютърни. И това направо не мога да го проумея - как е възможно да се зомбираш така пред екрана и друго да не те интересува!!! И никой не може да ме убеди, че те не са създадени точно с цел да им се промива мозъка на децата  #Cussing out

# 268
Шапка и аз й свалям на Башева. Като помня какъв страх беряхме от нея - славата й се носеше. То не бяха крясъци, то не беше протоколи и чудесия. Учили сме по екскурзиите заради нея. И въпреки всичко я избрах за ръководител на дипломната ми работа, която защитих с пълно 6.   bouquet

# 269
  • София
Мими!! Hug Hug /липсвала съм на някой  Shocked newsm44 newsm44/ Г-жо Башева  Hug Hug
Т. нар. държава България   #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire

А това "И защото наистина учехме, и търсехме истините." Искам да го напиша на плакат и да си го нося по градския транспорт с мен.

Общи условия

Активация на акаунт