Нашите ЮНЧЕТА мили правят мамините ни сърца щастливи - 19

• 32 511
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
gabrielitka06,
верно е досадно това чакане. Успех ти желая и дано всичко мине като по водаа. А това за тоновете не го знаех, благодаря ти.

елхичка,
Аз днес съм на преглед при моята лекарка, последно бях на 12 и имах 2 см разкритие с малко безболезнени контракции, тя очакваше даже да съм родила до днес  Grinning Та предполагам днес ще обсъдим преносването и как се процедира в случая. Моето състояние също беше добро от последния преглед- тонове, води всичко 6.
Ако ми каже, че няма проблем ще изчакам и аз до Понеделник или Вторник. Макар, че от вчера имам постоянни болки като преди цикъл и почти никакви контракции. Много се надявам да не се стига до индуцирано раждане, че малко ме е страх, ама каквото дойде, важно бебенцето да е добре.

# 331
  • Pb
......и имах 2 см разкритие с малко безболезнени контракции....
oo, ти си напред с материала. А и тези менструални болки, за които казваш - значи нещата се случват при теб и съвсем скоро може и да ни се похвалиш с резултат.

Аз вчера толкова се надявах да ми кажат, че съм с разкритие, но нъцки за сега. Може и овулацията да ми да е била по-късно (както ме съмнява още от началото)...

Хайде, стискам палци на всички чакащи, да се разминем само с чакане, а останалото да си дойде естествено и да няма лекарски намеси  newsm10

# 332
Мики, Белисима, мпже да предложа вода пък да видим. Чудех се дали е някакво правило - след АМ -> вода.

Nelkata, как зачонахте да наддавате след двете седмици? С промяма в храненето или от само себе си? Ние също сме така и се чудим какво да правим. Малчо не яде повече т.е. ние му правим добавка (кърма или АМ), но той изяжда съвсем малко. От мен яде различно според везната - от 20 до 50 g. А вече сме трета седмица. А и заспива много бързо, докато яде и не можем да го събудим. Някакъв цикъл сме завъртели. Утре ще отидем на преглед при друг педиатър.

Оооо ние бяхме така докато го хранехме той заспиваше и не можехме да го събудим.Оставяхме го да спи и като огладнее сам се будеше да яде,но ту изяждаше по 20мл ту по 50-60.Обаче педито ни показа как да го будим и каза да не го оставяме да заспива и да го храним задължително на 3 часа и да има 8 хранения за денонощие, защото е малък и трябва да навакса.Първите ден два бяха трудни с това събуждане,но после сам започна да се буди 10- тина минути преди часа му за хранене и започва даже да реве от глад Simple Smile.Ама ние сме само на АМ.Даже педито като видя,че не наддава ни смени млякото и сега сме на пре нан за недоносени бебенца.Сега на всяко ядене яде по 60мл,а вечер в 24ч или 03ч по 30мл,но докторката каза,че е нормално през ноща да яде по-малко.Вашето песи какво казва за това,че не наддава?

# 333
Ох, това с буденето си остава за мен спор N 1!  Ако не го бях ръчкала първата седмица нощем да яде, щеше да си спи като ангел  и просто да си наваксва яденетата през деня, съответно да свикне така. Сега съжалявам, защото нощем се буди с рев, а като гледам колко много бебета правят пауза от по 4-5 часа, благородно завиждам на майките им. Не знам къде е истината, докато сами си установят режима ще е зор. Моя приятелка никога не си е будила бебето и пак наддаде 1 кг за месец, така че не съм сигурна че е толкова жизнено необходимо да ги врънкаме да ядат, освен ако не са сънливи от жълтеничката де.

# 334
добър ден на всички въпреки лошото време  Grinning
Моят термин е днес и нищо вчера док ме успокои че за момента нищо не очакваме  Shocked и аз си чакам каза до неделя да си седя вкъщи и в понеделник в отделението и при сестра ми при преносването и на двете и дечица на 3 -4 ден след термина я приеха и помогнаха с нещата да се случат така че на всички чакащи да кажа че аз и една контракция не сам имала нито разкритие а сме над 3500 гр и си е застанала в позиция но доста се таи и кротува  newsm78 най вероятно при всеки е различно нали затова има лекари да ни помагат доверете им се и не се притеснявайте излишно .Успех бъдещи мами и стискам палци всички Юнчета да са ни много здрави и послушни  Hug   Praynig

# 335
Debi k,много благодаря за отговора и отделеното време!

Нелката, утре ще идем на неговата си педиатърка да й разкажем ситуацията. Вчера бяхме на контролен преглед в болницата, където родих и установиха ситуацията. Не ни казаха нищо конкретно - само това, че не наддава и трябва да му даваме добавка. Много се притесних. Никакви други съвети. Надяяам се утре да получим адекватни съвети.
Аз искам да го храня от гърда, но без силоконовото зърно не успявам, а с него явно се уморява много и пак не изяжда колкото трябва. И виждам накъде отиват нещата - от шише. Simple Smile да ни е жив и здрав пък каквото трябва ще направя.
Извинявам се за въпроса, ако искаш сподели, защо сте само на АМ?

# 336
Аз имах много тежко раждане в деня в който родих не ми донесоха бебока,а на другия ден когато ми го донесоха ми казаха,че ми го носят само да се гушкаме не да го кърмя защото той беше нахранен.През целят престой в болницата всеки път ми го носеха нахранен и когато се опитах да го сложа на гърда нищо бе ставаше.Коластрата ми тръгна на третия ден,а кърма въобще не потече.Във вкъщи се пробвах да суче но той захапваше  добре само дясната гърда а с лявата така и не ни се получиха нещата.Започнах да се цедя,но ефект никакъв от двете гърди изцеждах по 15мл на хранене а той дръпне един два пъти от дясната гърда и започва да плаче че е гладен.Накрая и педито ме посъветва ако до 3-4дни не се увеличи да не се мъча повече.Когато влизах за душ в началото тръгваха капчици,но от седмия ден след раждането всичко спря дори когато пробвах да се цедя.Незнам защо така нищо не се получи въпреки голямото ми желание да кърмя.Още в болницата акушерките ме предупредиха че от стреса от раждането може да не ми тръгне кърмата и така и стана.В началото се чувствах много гадно че не мога да нахраня детето си дори изпаднах в депресия за ден два но после ми мина.Реших че това че не кърмя не ме прави по-малко майка.И така ...

# 337
Товца кърмене май е най голямия кошмар докато се нагодят нещата. Да ви питам взех чай на хип от копър да давам против колики - нали съм взела правилния чай че никъде не пише на чая че е за това ?

# 338
Честито на номите мами!
Чета ви, че водите бебетата на консултация в родилното, това с предварително записан час ли става?

# 339
Здравейте, реших и аз да се включа в групата на "2 в 1"! Не съм в БГ, а тук ми казаха, че се чака между 10-12 дни след термин за евентуално предизвикване на раждане  Shocked. Мен от предизвикване ме е страх, а също така не ми се чака толкова. Последните дни изпадам в някакви предродилни паники, чувствам се огроооомна и имам чувството, че ще се пръсна! Вчера бях на тонове, всичко е ок, будиха бебето, понеже пулсът беше много еднообразен  newsm09. Уж имам разкритие 1 см и от този преглед вчера имах кафяво течение, реших, че е тапата, но днес - нищо. Навила съм си на пръста, че ще родя точно на датата за термин, понеже ми я определиха според първата морфология и кръвни изследвания. Имам предменструални болки, главно вечер, но не и болезнени контракции. Стискам палци на всички скоро да гушкаме бебчетата си и мнооооого леко раждане!

# 340
До ре ми, при нас на епикризата на бебето пише, че ни се полага безплатен преглед до един месец при педиатър. Звъняхмае да запазим час, но ни казаха, че става без часове и отидохме ей така.

Есен, и на мен първия ми АГ ми беше казал, че бебето се чака до две седмици. После вече не е добре.

# 341
  • Pb
Радвам се, че се появяват още момичета "2 в 1", че да си даваме кураж. То, май направо сме за отделна тема, че с нашето мрънкане въобще не сме интересни на вече родилите. Ставам да се размърдам и евентуално да поизкачвам стълби. Не ме свърта хич.

# 342
  • Пловдив
и аз още си чакам, взима да ми омръзва да ходя на тези прегледи, тази седмица ще ходя въори път, че и водите почнали да намалят...Хубаво беше досега ама последните седмици много стрес, очакване,.....стискам палци на вси4ки мами 2 в 1 да раждат скоро, а на ве4е родилите да гушкат сладките бебоци  Hug

# 343
Привет отново Simple Smile
Тъкмо се прибирам от Аг, бях на тонове, всичко е 6+, ако до понеделник не се случи нещо влизам тогава задължително, дано изтрая до тогава - сега така съм се настроила, хаха, иначе момата си заспа даже на тонове - няма проблем Simple Smile)) поспалана ще излезе голяма, гледаха ме за разкритие- е нямам, или е някво минимално... с много, много леко изтънена шийка съм, такова ръгане, това туширане определено не е от най-приятните неща...но не се умира...понеже до сега не са ми правили и корема ми натиска дори, незнам защо, явно така трябва, понеже исках епидурална и се интересувах днес,  е да ама....ми казаха, че най-вероятно няма да ми сложат такава, поради това, че имам татус на гръбнака.....не се наемали анестезиолозите и така......това е към момента. Важното е че всичко е в норма, лекооо се поуспокоих Simple Smile

# 344
Някой използва ли кремчето за корем бейбинос преди 5-тата седмица?Аз вчера тъкмо се зарадвах на Белисима , че ми даде идея и си го купихме но сме 21-и ден , а коликите много го морят и като прочетох , че е за след 5-та седмица и се разочаровах.Някой знае ли защо е за толкова късно и дали ако започна да го мажа нещо ще му навредя?
Нелка88 моята кърма също в болницата беше долу горе добре , но като се прибрах у нас и всичко свърши , едвам изкарвах по 50мл. а сега и толкова не идва.Раждането ми беше ужасно и съм почти убедена , че има връзка с кърмата.На мен също ми минаха такива мисли , каквито и на теб , но ... горе главата  Hug важното е да са ни живи и здрави децата.

Общи условия

Активация на акаунт