С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 66 736
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
Момичета извинявайте,но знаете ли откъде мога да купя Ескуиза 0,1(кои магазини във Варна)Благодаря предварително!

Ескуизата е 0.2% тук само в Куфланд я откривам, преди имаше в Метро (опаковка с 3бр.), но от 2-3 месеца няма.
skarlet71  Hug
Вещи, благодаря за новата тема   bouquet
Не знам защо така се самонавивате за пилешкото. Предния път като правих Дюкан си смъкнах 46кг. основно на пилешко. Вярно, че и аз сега съм го намалила до веднъж седмично, но честно казано предпочитам пилешко приготвено от мен пред шунка или пушено филе от магазина.
Почти 5 месеца от началото на режима, повторен за мен, мерките и теглилките са следните:
-18кг. бицепс - 4см., талия - 20см., ханш - 17см., бедро -8см., прасец - 4см. Този път започнах със спорт от самото начало на режима. Като постепенно повиших натоварването. Като гоня мерки не толкова тегло. Сега определено става по-бавно смъкването на кг., но пък не съм толкова отпусната като 1вия път когато започнах спорт чак като почти достигнах кг. посечени от калкулатора. Ноо ще си нося последствията от неспазената 3та и лакомията си  #2gunfire
Хубав и усмихнат ден на всички  Grinning

# 16
  • Пловдив
Меса, които са позволени и от които се отслабва:

I. Постни меса
Това са : телешкото, говеждо, заешко и конско
– Говеждото - всички части,които се пекат във фурна или на грил, а именно- стекът, филето, ростбифът, забранени са рибицата и котлетите, които са прекалено тлъсти.
-Телешко: позволени са шницелът и частите за печене: котлетите също могат да се консумират, след като се отстрани тлъстата им част.
-Свинското и агнешкото са забранени през ударният период, през който трябва да се приемат възможно най-чисти протеинови храни
Можете да приготвяте месата според вкуса си, но без масло, олио, соев сос, сметана, нито дори олекотена. Най-препоръчителното е печенето на скара, но тези меса могат да се пекат и във фурна и да се варят.
Каймата също може да се консумира, стига да е от чисто месо и мазнинноста и да не надвишава 10-15 %

II. Дреболии
От тази категория е разрешен черният дроб- телешки, говежди или птичи, както телешкият и агнешкият езици, които не са тлъсти. Колкото до говеждият език- консумирайте му само върха, който е най-постната част.Черният дроб е ценен с високото си съдържание на витамини, които са изключително полезни през период на отслабване, но за съжаление е богат и на холестерол, поради което се изключва от менюто на предразположените към сърдечно-съдови заболявания. Пилешки сърца и воденички и телешко шкембе също са разрешени.

III. Риби
За тази категория храни няма никакви ограничения. Всички риби са позволени, все едно дали постни или тлъсти, пушени или сушени, може и консервирани в собствен сос, без олио.
Може да се свари в бяло вино и подправки, да се опече във фолио, на скара...но без мазнина!

IV. Морски дарове
Всички ракообразни и всички миди, скариди, омари, рази, лангисти, лангустини, стриди, миди, рапани, охлюви, рулца от раци.

V. Птиче месо
Всички птици са позволени, с изключение на птиците с плосък клюн- патицата и гъската, но при изричното условие да се консумират без кожата.

# 17
  • Плевен
Привет, сладурчета!
Юпии, днес съм махнала още 700 грама от вчера! Но пък и денят мина почти в неядене - само на обяд в 12 часа и на вечеря в 20 часа. Изобщо не се и надявах да съм на минус днес сутринта, ноо...
А, Вещи, не че не се отслабва и с другите меса, но стана дума кои са първенците в отслабващия ефект. От стремглавото рибно сваляне на Алекс произлязоха нещата и от отвращението на някои момичета към пилешкото, поради най-честата му употреба в режимното меню! Пък то чиста храна остана ли тук ... Да ви подсетя, че и някои зелнчуци са с "отрицателен калориен разход" така да се каже... като краставици, тиквички, зелен боб. Всеки организъм си е различен и на едни, ако действат така някои продукти, на други не съвсем. Важен е режимът като цяло и той неминуемо води до желаната цел в теглото(леглото! Wink)! Пък който иска бързо да я достигне да се стреми, както към стриктно спазване, така и да си съблюдава от кои храни задържа, от кои по-бързо сваля, от кои придобива плюс! Това се нищи сега!
Тери, тази темичка си е за най-първия вариант - Дюкан в чист вид ( хард версия!) и затова няма да обръщаме внимание на новата лайт версия. Всъщност всеки си определя хода на нещата с избора на схема - като иска да отслабва с трета олекотена, като иска с втора от 5/5 до тази лека втора - 2/0. Всеки си бери грижата! Съдбата на свалящия е в неговите собствени ръце!
Адриани , Гала вече ти е казала, че е 0,2% и аз също я намирам в Кауфланд. Мини на извара като не я намираш.
Алекс Х., мерси! Еее, кой като тебе - можем само благородно да завиждаме за този релакс, който те очаква! Прекрасно е! Повярвай, повярвай - режим плюс спорт - правят чудеса! Много точно казваш - разкрасяване! И подмладяване!!!
Хайде, приятен уикенд и да замирише ако не на море, то поне на рибааа! Нека скаричките да зацвърчат и кантарчетата да затанцуват надолу на всички прекрасни сладурчета тук!
Честит ни петък, ама ни кафе, ни протеинчета...  Cry Мисче, хайде, мойто момиче - впрегни се, напъни се малко и ни зарадвай душичките! Аз ще поработя, че ми е едно петъчно и отпуснато... малко да се стегна! Е, досега работих и се изморих!
Обичам ви! Бъдете режимни и разумни! До понеделник, освен ако нещо не ме накара до края на деня да се включа пак! Целувки!

# 18

Момичета,специално да ви почерпя по едно коктейлче и да ви се похваля,че на 12-ти другият месец отиваме на море  newsm44 на Несебър   grinning039 снощи се реши,защото ще ходим няколко семейства и се уточни датата и направо само за това си мисля  smile3535 Имам цял месец да смъкна още няколко килца ,поне 3-4кг никак няма да са ми излишни.

# 19
И аз да похваля, че днес влязох в два чифта дънки, които не можех да закопчея Simple Smile Спазвам си режима 1/1, довечера мисля да опитам сьомга, но още не знам как да си я приготвя.

# 20
  • Плевен
Мисче, тенкс за коктейлчето! Иии, браво за новината! И ти напред със заглавието на темичката! Много е хубаво човек да очаква моренцето - почти същото е като да си там. После като мине почивката е кофти! Амъ, ние да се доберем до брега и плажа, пък ...нека ни е зле после!
Мариянче, виж на първа страничка има линкове към рецепти всякакви. За по-бързо - директно в тефлоновия тиган, после сол и ломон и готово! Може и с разни подправки да я завиеш във ал.фолио и да я опечеш на фурна/скара...
Ох, хайде вече - оставям ви, сладури!

# 21
  • Русе
Стига с това море, че аз толкова обяснявах, че тази година искам да си наемем къща с басейн в балкана, а колкото по горещо става, толкова повече мисля само за мореееееееее.
А съм си такава голяма риба (направо кит тази година), и толкова много обичам да ''събирам'' тен, докато стана черна като циганче, че  travel искам да потегляме. Надявам се за РД-то да направим едно неофициално море, ама мъжо още не знае, че ще си го пожелая хахаха 5 Юли.
Аз не пиша много за  режима, защото карам ту 2-ра, ту 3-та, като в трета имам предвид, че ям плодове, тъй като не знам защо, учудващо за мен, много ми липсват.
Много ме радвате, всички, които пишете всеки ден колко добре ви действа режима.

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 15:58 от maikinatati

# 22
  • Luxemburg
довечера мисля да опитам сьомга, но още не знам как да си я приготвя.
Като нямам време я нарязвам на парчета и слагам в/у алуминиево фолио, поръсвам със сол,чер пипер и копър, поливам с малко зехтин (ти го пропускаш) и след това с 1/2 изтискан лимон и слагам да се пече на 180С за около 15-20мин. Последният месец я правя без зехтин и честно не долавям разлика, може би защото беше малко по-мазна.
Днес съм взела и аз скумрия и довечера ще я пусна на барбекюто. Хвана ми окото, че е от малките, дълги и тънички скумрийки и няма да е мазна, само дано да е и вкусна. Съпругът ми пък ми обеща да ми направи калмари по провансалски за утре, ще видим дали ще ги ям, че не съм почитател на морските дарове т.е. ям само някои видове и то само по определен начин сготвени.

# 23
Марияна A., зависи каква ти е сьомгата, котлет или филе. Аз предпочитам котлет, защото от костите се променя вкуса... Всякакви варинати съм пробвала, най-харесвам на грил/скара/тефлон. поръсвам с малко хималайска сол и черен пипер. Запичам си я повечно, може да си я хапваш и така, може да си я накъсаш на парченца и да си я забъркаш с Ескуиза или друг подобен обезмаслен крем за мазане, малко подправки по твой вкус (магданоз, копър, пресен лук) и малко лимонче изцеждаш.
ronicat не ти ли идва прекалено мазно със зехтин?

# 24
  • UK
GalaEluard-страхотен резултат, браво. Поздрави и за спорта, моята болна тема.

ArhMih-браво и на тебе, на см мериш ли?

Четох за Дюкан лайт. Тя е само за такива които примерно са качили няколко кг зимата. Не за хора с по-високо наднормено тегло.

Аз май имам период на задържане, дано скоро мине. Месец и 10 дена стриктна.

Море, море. На 5мин от нас е и не ходя  Mr. Green Даже и кафе скоро не съм пила на брега. На мен ми дай планини да катеря, за това си мечтая.

Сьомга котлет купувам, сол, пипер и в тефлона. Обръщам веднъж. Доста е мазна, но пък на пара не е толкова вкусна.
По-обичам сьомга консерва с вода, но не намирам напоследък.

Днес си напазарувах режимни неща и отивам да приготвям за седмицата. Пилешки гърди на хапки, крехко телешко варено, риба тон, желирано кисело мляко. За ПЗ броколи, зеле и краставици, това е плана за сега.

Бъдете стриктни.

# 25
Благодаря за идейките! Сьомгата стана невероятно вкусна, приготвих я на тефлоновия тиган без мазнина, само сол и черен пипер и по- препечена. Купих си извара на Маджаров и се оказа, че е доста вкусна. Утре ще са пилешки дробчета с лук и салатка Simple Smile

# 26
  • Luxemburg
ronicat не ти ли идва прекалено мазно със зехтин?
Ако е от рибарник сьомгата тук я вадят като е достигнала определени размери и кг. и тогава не е мазна рибата и слагам няколко капки отгоре колкото да промени вкуса. Ако е от океана, то тогава рибите са големи и често са по-мазнички и тогава не слагам захтин. Аз океанска гледам да не купувам именно заради този факт, но сега с тази диета не мога да чакам да донесат питомна. Аз купувам само филе, че съм с малки деца и да става и за тях. А малкото каквото види че ние ядем и то иска и затова гледам еднакви парчета за всичките да сервирам (не на един котлет,на друг филе или на един на грил, на друг на тиган).
Искренно ви се възхищавам как издържате толкова много време на диета. Аз съм си дала срок 15.07 когато се прибирам в БГ и затова имам стимул да спазвам стриктно диетата. Но прибера ли се в Сф трудно ще издържа на всички плодове които се продават. Тук е лесно, всичко е доста скъпо и тази година за първи път от 4г. ядохме на корем ягоди, тъй като бяха по 3-4€/кг. Сега има череши но изобщо не ми се ядат на 6-8€/кг. Ама само като се сетя как юли месец срещу нас (в Сф) как изсипват един камион с пъпеши и навсякъде миреше на тях, е как се издържа. Естествено няма да си върна както преди храненето и ще гледам да се ограничавам от "вредните" храни и ще си имам 1-2 дни само протеинови, но умирам за плодове и зеленчуци. Само незнам как ще намирам хубави продукти (за месо,колбаси,сирена,млечни). Тук всичко е първокласно и е лесен избора, а в БГ всеки път като се върна и се почва пак търсене на хубаво сирене,кашкавал, суджуци, месо и т.н. Всеки път се "възхищавам" как е възможно само за 6-10м да развалят един хубав продукт. Слава богу има пазари (нещото което най-много ми липсва тук в Люксембург) където може да си изберем български плодове и зеленчуци така че поне за това няма да се тревожа. Така ми липсват гледани на слънце, сочни и вкусни плодове и зеленчуци. Сега за едни краставици ходя на 50км да пазарувам от един турски магазин, че просто не мога да ги ям тея кратуни дето ги продават на бройка. Ужасни са. За съжаление в много бг хипермаркети почнаха да ги продават наместо хубавото бг производство. Добре че поне има корнишони, тук само в буркани се срещат Simple Smile.

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 16:30 от ronicat

# 27
ronicat,
наистина е трудничко в началото, когато не знаеш точно какви продукти се продават на българския пазар и кои са качествени. И все пак за мен в България е рая! Има от всички плодове и зеленчуци и цените мисля, че са достъпни. Аз най - много се нахвърлям на краставиците, които са доста скъпи при нас. Надявам се да достигна до трета фаза скоро и да хапвам дини, пъпеши, праскови, кайсии - оле, обожавам ги! Явно не само при нас плодовете и зеленчуците са скъпички.

# 28

Добро утро Simple Smile Спокойна Неделя Simple Smile

# 29
Мис Каприз, пак ни изкушаваш с това море  Wink. Макар че аз съм повече по планината, странно за живееща в София. Обичам да плувам, но планинската красота и простор ме оставят без дъх, преклонение някакво усещам от тоя простор. Лелееее, нещо на поезия ме избива днес, Вазов и "Великата рилска пустиня" са в джоба ми  hahaha.
Въпрос към момичетата третофазнички (Дюкан го е написал, но ми се ще информация от първа ръка) - колко често си позволявате да ядете не тлъсто свинско месо, бут примерно или котлет?
Забелязах нещо странно –  откакто съм на режима, се наспивам за по-малко време, будя се по първи петли. Дали е от липсата на въглехидрати, при вас как е? Изключително доволна съм от това, събуждам се отпочинала и пълна с енергия...

Общи условия

Активация на акаунт