С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 66 706
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
При мен проблема с косопада се обостри сериозно в последната една-две седмици и трябва да взимам радикални мерки.
Vrabcho_, спрях се на първо време на този шампоан Фитовал, питанката ми е ползваш ли след измиването му някакъв балсам?  newsm78
Sivi, много ми допадна и идеята за маска с бадемово масло  Peace Препоръчаха ми една такава със зехтин, бадемово масло и ампула витамин А, мисля да ги редувам с измиването с шампоана, дано да има ефект  Praynig
Относно приемането на витамини, и преди се бях замисляла за това, но се притеснявах да не спрат свалянето на кг, че дори и да качвам от тях, знам, че има такива. Ако има доволни от приема на витамини, от които има ползотворен ефект върху организма и от тях не се пълнее, нека споделят  Peace
Иначе за отчета, на фона на всичкото съм още 1,5 кг надолу, поне това си върви добре  Party

# 691
Здравейте, днес ми е последния ден от пз, първи цикъл мина. Не съм доволна, но това е положението, явно трябва да ям трици, да си правя хляб и палачинки, които така и не правя Simple Smile и да не слагам от толерирания магданоз, който ги слагам на яденето. Simple Smile Утре почвам пак п ден.
Аз също си мислех за витамините, но от някои се качва, аз ако ги взимам и тях и въобще няма да отслабна, поне да си ям нормално. По принцип не съм по сладкото и пърженото, режима ми е подобен на този, но не слабея. Явно това ми е нормалното тегло от което трудно свалям. Когато бях 48 никой не ме харесваше, на 50 се чувствах най-добре. Изядох една кофичка кисело мялко и можех да повърна, обаче няма да се откажа, поне този месец ще съм на диета и да видим какво ще стане ако за месец сваля 6-7 кг , 8 няма да мога пак ще съм доволна, но като гледам няма да стане.
Целувки.

# 692
SmileKERM, разбира се, че се касае до индивидуалността на всеки организъм, но повече от 3-4 кг на месец ми се струва нереалистично да се отслабне (освен ако не го съчетаеш с много движение и спорт може би newsm78). Аз първия месец отслабнах доста 10 кг, втория - 4 и това ми се струва оптимално ниво за организма. Не можем да очакваме свръх бързи резултати, в крайна сметка не сме качили тези кг за няколко дни, няма и да ги свалим за толкова. Факт е, че се режима се отслабва плавно (и славно Laughing) , докато си хапваме предоволно, така че се въоръжи с повечко търпение  Peace
Колкото до триците, те и водата са едни от основните фактори на режима. Аз си свикнах с тях и ми е приятно да си ги правя на различни закуски  Party

# 693
SmileKERM, не видях да си споделяла от колко килограма започваш режима, колко си висока и каква ти е целта? Направи ли си калкулатора на Дюкан? Между другото аз отслабнах килограмите, които ми излязоха по калкулатор приблизително за времето, което ми показа калкулатора, така че смятам, че ще ти е добър ориентир какво да очакваш реално от режима. Въоръжи се с търпение и си спазвай стриктно режима и резултата няма да закъснее  Hug

# 694
v.r.i., ти си свалила 10кг, малко ли е Simple Smile И аз искам така, аз веднъж отслабна ли после задържам много. Защото не ям джънк фуд.
sivi, калкулатора съм го правила първия път, сега се опитах все не ми дава, като му дам събмит и до там, няма значение, аз знам как искам да изглежда. Почнах от 64, сега кантара ми е между 62-63кг, но на този кантар аз не вярвам. Корема ми стана плосък за 10 дни, бързо го свалям. За 2 дни мога да го кача, аз качвам много бързо. Иначе днес си направих хлебче, не е лошо, само, че ми се видя малко, аз по принцип не ям хляб, но за да се наситя ми се искаше да го изям цялото, много добре се получи. Хареса ми на обяд ще ям само пиле. Втръсна ми от горчицата Simple Smile
Намерих много хубави рецептни, но са на испански, направо много хубаво ми се видя, разбирам колкото за толкова. Ето

http://recetasdukanmariamartinez.com/
Пудинга, шоколадовия много ми хареса, пицата също, само дето не ям тофу и не знам как ще си го направя този пудинг.

Пишете как са нещата.
Забравих само да кажа, че в сайта има рецепта за хляб, само, че тя го прави от ленено брашно за пп дни, а нали той е от толерираните храни или поне от тези с които не трябва да се прекалява.

# 695

Vrabcho_, спрях се на първо време на този шампоан Фитовал, питанката ми е ползваш ли след измиването му някакъв балсам?  newsm78

Аз ползвам нормалния ми балсам към него.
Относно пиенето на таблетки аз лично смятам, че притесненията ти за спиране на отслабването са неоснователни. Аз пиех Приорин, когато бях във втора фаза и нямах проблеми с това. Повишен апетит или други странични ефекти не съм усетила. Все пак всичко е индивидуално.
Специално за силния косопад е добре да се приемат и таблетки през устата, защото повлияват много по-силно растежа и общото състояние на косата. Шампоанът е само за външно приложение и е продукт, който стои доста кратко на главата. Няма как да повлияе съществено.
Ако не ти се пият таблетки, поне си вземи някаква маска за сгъстяване и растеж или нещо за мазане в корените без отмиване. Тези продукти стоят повече на главата и ще окажат по-добър ефект. Има най-различни продукти от медицинската козметика. За да не се отклоняваме от темата, пиши ми на лични ако искаш да ти препоръчам някои неща, които лично съм пробвала и съм доволна.

# 696
  • UK
Sivi-мерси за отговора, вече мисля да мина на интервално бързо ходене  bouquet

Бадемовото масло е хубаво и за кожата, много мека става.

Отслабването е емоционален ролер костер беше казал някой и е прав. Все ни се струва. че не отслабваме.. Аз за един месец свалих 6кг и не съм доволна  Crazy

SmileKERM-току-що си направих пудинга с тофу. Обичам тофу от ресторант само. В този пудинг обаче вкусът му не се усеща особено заради киселото мляко. Надавям се като се охлади съвсем да изчезне. Ти можеш да си го направиш с цедено кисело мляко.
Испански рецепти има превеждани от Смайлс. На 1-ва стр. в тази тема има линк.

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 04:43 от Teriyaki

# 697
teriyaki, радвам се, че ти харесва. Simple Smile
На мен и пицата много ми хареса и нея ще си направя.
направих си хлебче , сигурно ще е за 5 дни, защото има 5с.л овесени трици и 5с.л. пшеничени, пада се по 2сл. на ядене, което е добре.
Момичета днес съм 1кг по-малко Simple Smile въпреки че тоя кантар не го харрессвам.
Хубав ден, хайде, пишете как върви при вас режима. Simple Smile

# 698
  • UK
SmileKERM-коя пица, не виждам на линка  newsm78

При мен всичко е под контрол  Sunglasses Другата седмица в края на П ще се меря. Карам втори месец на режима.

днес ПЗ:
закуска: Пудинг с тофу, кафе
обяд: сьомга на тиган, градинска салата. пудинг с тофу
вечеря: пилешка супа със зеленчуци, тричава палачинка намазана с обезмаслено кис. м-ко

# 699
# 700

Това, което се опитвахме да кажем с Вещи, е че има критична точка (финансова), под която е невъзможно или ужасно трудно да се започне режимът или дори да се поддържа.

Съгласна на сто процента, правилно ви разбрах.
Аз пък исках да кажа, че колкото и да е критичната ти точка, по-добре е да ги дадеш за нещо, което ще те нахрани, отколкото за боклуци в опаковки Hug. Ама доста време ми трябваше, за да го смеля... За мен режимът е супер - лесен за спазване, вкусен и нормално "скъп", ми то боб да ядеш и той 5-6 лева килото. Е, вярно, че стига за повече време, ама дали те наяжда?! Уф, да не ставаме дребнави. Момичета, тук сме за да си помагаме и това "млъквам" хич не ми харесва  Joy. Стягайте се и пишете, моля! Всяко мнение е ценно.
Hug Благодаря за опита да разбереш! Наистина. Говоря, все пак, за бюджет 2 лева на ден. С напъни и еквилибристики, максимум 3 лева на ден. Да речем, 3.50, ако взема назаем.  Laughing Банките не дават дюкански заем, но би било интересно.  Laughing
Здраве да е.

# 701
  • UK
SmileKERM- много апетитно изглежда пицата. Изобщо тази испанска дюканка е много сръчна, интересни рецепти има.

Събрах малко инфо за кожата. Да добавя, че годините също имат значение.

Как да стегнем кожата?

А. Вътрешно стягане
1. Диета: богата на колаген и еластин
- приемат се витамини А, С и цинк като суплементи и/или чрез следните храни (по Дюкан до 2-ра фаза):червени чушки, магданоз, броколи, стриди, черен дроб, яйца. (3-та и 4-та фаза: киви).
-като цяло диетата трабва да е богата на протеини, които са богати на амино-киселини и колаген, които правят кожата по-еластична. Топ 3: червени меса, риба и яйца.
2. Хидратация: тя е ключът към стегнатата кожа. Пийте минимум 2 литра вода на ден.
3. Мускулна маса: колкото по-малък е мускула, толкова по-отпусната е кожата.
-правете тонизиращи упражнения поне 3 пъти седмично. Те не само ще подпомогнат свиването на вече отпусната кожа, но и ще оформят красиво тяло.

Б. Външно стягане
1. Сапуни: някои драстично намаляват еластичноста на кожата, други я подпомагат.
-избягвайте сапуни съдържащи сулфати, предпочитайте натурални такива, с меко действие.
2. Кремове: ползвайте тези богати на колаген, ретинол и витамини А, Е, С.
3. Ексфолианти: важно е да се ползват такива. Те премахват мъртвите клетки и подобряват циркулацията на кръвта, което води до по-здрава и стегната кожа.
Внимание! Ако плувате в басейн, веднага след тренировката вземете душ, защото хлорина изсушава кожата. ; Продължителнити слънчеви бани също изсушават кожата.

Бадемовото масло има хидратиращо си и омекотяващо действие и действа много добре на отпусната кожа.

Надявам се инфото да е полезно. Целувки   bouquet

днес ПЗ
закуска: 100г желирано кисело мляко, кафе
след 2 часа: сладка плачинка (3сл овесени трици, 1я-це, канела, стевия), кафе
обяд: пилешки кюфтенца на тиган (домашна кайма от пил. гърди, подправки, настърган лук и чесън, яйце, магданоз), зелена салата.
вечеря: 2 яйца на очи, едно пил. кюфте, чай.

# 702
Здравейте, чета за стягането, аз си ексфолирам с един от Америка, много е хубав.
Повече от 1л-1,5л не мога да пия, това е. Тренирам тае бо, зумба, гимнастика, вдигам тежести.
Моя кантар както ми показа 1кг надолу после ми показа 2 нагоре, няма как да стане, знам че не мога да изям толкова неща. Simple Smile Утре започвам пз ден. Тази седмица ми е много лесно, почти не ми се яде (имам си и проблеми), но понеже ми писна от дробчета, пилешко, риба яйца, телешко, нискомаслена извара и ям малко от тях. Определено  бавно стават нещата, но се надявам след нова година да влезна във форма.
Никой освен Териаки не пише, само ние ли сме си тука?
Аз имам финансова възможност, но наистина излиза много по-скъпо отколкото да ядеш какво и да е. Та аз изяждам едно пиле за 1,5 дни като не броя кожите и крилцата. Не съм смятала кое колко е, но определено е повече.

# 703
  • Плевен
Момичета!!! Малко сте в темата, ама най-качествените! Щом имате ентусиазъм и вдъхновение да пишете и хъса да спазвате режима, ви обявявам за герои!
Аз нямам и нямам време да вляза тук. Тъкмо се реша да драсна някой ред на 5 дни, веднъж влязла, и се появи нещо спешно... Голям зор, ви казвам. Но и той не спомага да отслабна! Вече съм си изградила навика да съм си перманентна дюканка, на не мога да съм стриктна било в редовно ядене на режимна храна, било в пиенето на необходимото количество вода (сега в тази моя заетост), било в избягването на някои редки, но сладки изкушения...Е, това е то от мен - нищо ново под слънцето! Но пък си стоя на едни и същи килца и чакам музата да ми дойде да взема да вляза в ритъм с вас и да свала поне 5-6 кг. Няма да се впускам в подробности, само ще адмирирам Териаки като настоящ лидер и съветник на включващите се на този етап.         bouquet
Много полезно инфо даваш, прекрасно е това, че си пишеш менюто и мерките с теглилките! Давай напред и с гимнастиката, както перфектно си караш с менюто! Браво!
Аз пък започнах водна аеробика и съм смаяна от това, че толкова ми допадна! Там пък колко скъпо излиза, няма и да ви казвам! Но е голямо удоволствие и по-щадящо за ставите. Пък за ползите по изглаждането на кожата - няма да казвам!
Много ви обичам и ми е уютно поне за малко да вляза тук и да ви чета! Бях си написала преди 10 дни един ферман - обръщение към всички пишещи на момента, но така и си загуби смисъла като се забавих с писането...
Та, не сте само вие двечките, SmileKERM, но някои само четат, други пък като няма с какво да се похвалят откъм резултати и не пишат! Важно е да се пише, важно е да се водят отчети и показват постижения! Това стимулира!
Дерзайте, сладурки - виждате, че сте на прав път и няма нищо по-хубаво от това да свалите излишните килца и да се радвате на постигнатото с воля хармонично и здраво тяло!
Специални поздрави на Овч, Врабчо и останалите, които ме помнят!

P.S.Леле, нdистина с тази морска и плажна тема стигнахме до Коледа, че и НГ, ами дано не пострещнем и Първа пролет!!! Но, не - все пак - остават 2 странички да я зотвори Вещи!

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 16:07 от ArhMih

# 704
  • София
   Здравейте!
   Влизам за съвет. От понеделник съм на ударния етап за 5 дни. Днес - 4-ти ден кантара не е помръднал. Усещам си роклята, с която съм днес леко по-разхлабена и корема ми се е поприбрал. А съм доста стриктна : Сутрин 2с.л. трици с 1ч.ч. Верея 0.1%. Правя си разни омлети от яйца и извара без никаква мазнина. Снощи - скумрия на скара само с лимон. През деня си купува пуешко филе и го хапвам пак с извара. С водата съм около 2л. на ден. Бъркам ли някъде?
    Преди 5 години правих диетата и много бърза свалих нужните килограми. После обаче няколко пъти я започвах и прекъсвах, което знам че е голяма грешка, но....
    Целта ми е 8кг. На ръст съм 168см - 68кг. Калкулатора ми показва - 60кг. и аз наистина съм си най-добре на тези килограми.
    ArhMih, къде ходиш на водна аеробика? Аз ходих няколко пъти в х-л "Витоша" в Студентски град и много ми допадна. НО там басейна е много дълбок - 6м., а аз не умея да плувам. И въпреки макароните не се чувствам комфортно.

Общи условия

Активация на акаунт