С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 66 730
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, аз ползвам стевия, ползвам силно казано, овкусявах прясно и кисело мляко като за десерт. Като не съм на диета не ми се яде сладко, явно взимам от плодовете, сега да, но в стевията уж здравословно, но на пакета пише, че има 2 е-та. Така че решавате какво да правите.

# 676
  • UK
След почти 2 седмично задържане имам солидно минусче от 2кг и 200г  Grinning
12,6кг общо.

В нашия супермаркет има поне 4 вида ''стевия''. Всяка марка подсладители пуска свой вариант на стевия.  Rolling Eyes

Една снимка на дюканка за мотивация:

# 677
В Кауфланд има само една тевия и нея взех . Иначе по повод интерпретирането на диетите, аз винаги съм спазвала диетите, никога не съм заменяла неща и винаги съм се чудила някой като не може ли това, вместо онова, ами не може щом е написано какво може това е.
Иначе 7 дни -2кг, мисля че е добре. Дори и половината да сваля пак ще е добре за мен.
Целувки.

# 678
Здравейте, днес ми е трети ден на този режим, за момента се чувствам прекрасно, а и съм -2кг. Започвам от 71, като много се надявам да стигна 60.
И сега искам да ви попитам /извинете ме, ако е коментирано/ Виждам, че на първа страница пише да не се ядат млечни в ударния период, защото не са достатъчно обезмаслени. На други места виждам, че са позволени. На мен мисля, че ще ми дойде доста трудно без млечни 10 дни, вие ядете ли поне за закуска кисело млеко, извара, сирене...

# 679
Здравейте момичета,
нещо ми се губите влизам през няколко часа, за да прочета нещо мотивиращо .... но уви няма. Малко за мен - за точно 20 дни от старта вече съм 6.100кг. надолу. Удивява ме това, че смъквам повече през втора фаза отколкото през първа. Днес си приготвих страхотно хлебче. Дозата е малко голяма, но вкъщи го опитаха, и взе, че им хареса та си отделих малко за утре, че щеше да свърши. 
Спирит относно млечните, сега пак се върнах на първа страница да прочета, можеш да ги хапваш, аз поне през първа фаза си хапвах и извара, и кисело мляко, то иначе триците с какво да ги хапваш . Това пояснение, което го има там е за кашкавал и сирене, че неможе през първа и втора фаза, защото няма обезмаслени в България. И прясно мляко можеш да пийваш  0,1%, но до 250 мл на ден.
Така че смело с млечните.
Аз обаче искам да попитам друго, царевично нишесте ядем ли през втора фаза и момичетата от Варна от къде си купувате обземаслено какао?
Извинявам се за дългия пост, лека вечер и утре приятен рибен ден на всички предполагам.

# 680
  • Пловдив
Къде пише да не се ядат млечни в ударния период???

# 681
  • UK
Не съм забелязала никъде да пише да не се ядат млечни. Трябва обаче да се ограничават. В 1-ва фаза ядох само кисело мляко по 100г на ден.
Гледам да не ям млечни самостоятелно, защото и без това пия кафето с обезмаслена сметана на прах, която е толериран продукт. Когато пия кафе навън обикновено е с обезмаслено мляко, ако съм правила нещо с трици, то в него има мляко или извара и така млечните се натрупват.

YaDYo- царевичното нишесте е толериран продукт. Аз обикновено си сгъстявам сосовете с него.
Резултата ти е страхотен, продължавай все така  Grinning

SmileKERM и spirit- браво и на вас, търпение и успех   bouquet

Събрах малко информация за магнезия в храните по Дюкан:

Магнезият е изключително важен елемент за поддържане на добро здраве и именно затова организмът се нуждае от около 400 милиграма магнезий дневно. Магнезият е на четвърто място по съдържание в организма.

Преди всичко се намира в зъбите и костите, необходим е за изпълняването на функции като поддържане на нормалното кръвно налягане, сърдечна честота, скорост на метаболизма, регулира нивата на кръвната захар.

Липсата му може да доведе до високо кръвно налягане, остеопороза, мускулни крампи и безсъние. Влияе пряко върху нервната система, подсилва паметта и действието на мозъка. В студените дни е жизнено необходим за сърцето.

Треперенето на ръцете и мускулните спазми могат да дължат на липса на магнезий. Той се явява като естествена бариера срещу аритмии.
Човек губи магнезий при:
стрес
диета
дехидратация
спорт ( всяка физическа дейност)
употреба на захарни изделия
употреба на газирани напитки
употреба на алкохол
употреба на някои лекарства

Разрешени и толерирани храни богати на магнезий:

Пшенични трици
Ленено семе
Водорасли: агар-агар, спирулина
Босилек (сушен)
Кориандър (сушен)
Мента (сушена)
Копър (сушен)
Магданоз (сушен)
Риган (сушен)
Чубрица
Магданоз
Целина
Соя
Чиа
Нес кафе
Какао
Спанак
Броколи
Авокадо (1бр. 60мг)
Мазни риби
Кисело мляко
Вода

# 682
  • Пловдив
Цитирам си първата страница. Никъде не пише, че млечни не се ядат. Никъде не пише и че киселото мляко през ударната фаза е 100 грама.
Млечни - до 1 кг на ден. Прясно мляко до 250 гр, които влизат в този 1 кг. Това е.

Съдържа 4 етапа:
УДАРЕН ЕТАП: - ускоряване на метаболизма
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по – чисти (с малко мазнини), толкова по – добре. Това са: меса, риба, яйца, млечни. Списъкът им е даден по – долу.

ПОЗВОЛЕНИТЕ ХРАНИ

VIII. Обезмаслени млечни продукти - имат ограничение до 1 кг дневно!!!
кисело мляко 0,1%, извара и сирене Excuisa FitLine 0,2%
Важно: В България няма достатъчно обезмаслени сирене и кашкавал, затова не са позволени в първа и втора фаза!!!!!

ДОБАВКИТЕ:

Обезмасленото мляко 0,1%- прясно или на прах може да подобри вкуса или да посгъсти чая или кафето, както и да участва в приготвянето на сосове, кремове и др. подобни. Може да се консумират ДО 250 ГР. НА ДЕН.

# 683
Благодаря ви за отговорите. Аз не съм разбрала. Сега като зачетох видях, че се отнася само за мазните сирена и кашкавал.

# 684
Някой от вас имал ли е проблем с косопад при спазването на режима? И какви витамини могат да се приемат при него?

# 685
Ето това за косопада съм пропуснала да го споделя  ooooh! Та значи по време на режима половината ми коса опада, но аз си бях виновна, защото не приемах никакви витамини. Мисля, че всякакви витамини ще ти свършат работа. Даже не малко пъти другите дюканки са споделяли в старите теми и кои са най-подходящи за режима, но за съжаление аз нямам спомен. За това момичета пийте витамини за да си запазите косата.  Hug
След като се осъзнах, че няма и спомен от гъстата ми коса започнах да ходя на кератинови терапии при моята фризьорка и да ви кажа сега отново си е онази красива и гъста грива, която имах преди режима.  Praynig

# 686
На мен косата след диетата ми стана страхотна ,лъскава не падаше, не цъфтеше, явно е индивидуално.

# 687
Някой от вас имал ли е проблем с косопад при спазването на режима? И какви витамини могат да се приемат при него?

Да, аз. Косата ми падаше ужасно и едва наскоро започна да ми расте бебешка и да наваксва оредяването. Пих таблетки Приорин в комбинация с шампоана. После минах на по-бюджетния Фитовал. Доволна съм, виждам как ми расте нова коса.  Това ми е единствения негатив от режима.

# 688
  • UK
Аз виждам подобрение в кожата и косата. Косата ми е по-лъскава и хубава, предполагам заради рибата. А и нали спортувам, ''поливам'' скалпа всеки ден Simple Smile. Гледам да ям гожи бери, спанак, в ПЗ повече сурови зеленчуци, витамини хич не обичам да пия, но ако ще карам втора фаза за по-дълго, ще се наложи.

Sivi- на интервалните ти тренировки тичаше ли или ходеше и колко кг беше? Мен ме е страх да тичам, и без това на 4.8 скорост на пътеката имам 133-136 сърцебиене Rolling Eyes

# 689
Teriyaki, започнах някъде около 75-80 кг, като първоначално ходех и само забързвах и забавях крачката, защото едно че си бях още тежичка, друго че както казваш сърцето щеше да ми изскочи от гърдите. Започнах да редувам бързо ходене с тичане едва след като паднах под 67 кг (това ми беше целта, а и това ми показа калкулатора). Във време това се равнява на около 2 месеца редуване на бавно и бързо ходене, а след това вече свикнах на натоварването във фитнеса и можех спокойно да редувам бягане и бързо ходене.
За косата много помага и правенето на маска с бадемово масло - мажете косата от корените до връхчетата с бадемово масло и стоите така 2-3 часа, а може и повече. След това отмивате хубаво с шампоан. Моята сестра, така се справя с нейния косопад, а покрай нея и аз често си мажа косата с бадемово масло. Освен за косопад, помага и за подхранване на косата.

Общи условия

Активация на акаунт