С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 413
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Записвам се и аз в новата тема,повлияна от топлото време с аромат на море   grinning039
При положение,че не изкарах трета,а започнах четвърта фаза и днешния протеинов ден за мен е скумрия на скара Simple Smile много любимата ми рибка Simple Smile
Хей мис каприз ти не си ли на 90 дневна диета

# 151
Смайлс, точно каквото ми трябваше, благодаря!!!

# 152
Днес намерих в Пикадили обезмаслен сладолед ,подсладен със стевия.

мазнини 0,5
въглехидрати 7,6
протеини 5

калории за 100 грама 60.

# 153
  • Испания

мазнини 0,5
въглехидрати 7,6
протеини 5

калории за 100 грама 60.

За първа и втора фаза на режима ни не става.

# 154

мазнини 0,5
въглехидрати 7,6
протеини 5

калории за 100 грама 60.

За първа и втора фаза на режима ни не става.

Защо да не става?

С обезмаслено мляко и подсладител е, какво му има? В триците има повече калории и въглехидрати, отколкото в него.... Thinking

Мисля да отида до Пикадили да го огледам и да си купя евентуално.

Едно време имаше такъв сладолед на Делта, само че беше с подсладител някакъв, не със Стевия. Става дума за далечната 2007, когато за пръв път бях на Дюкан. Позволявах си такъв по веднъж седмично във втора фаза и поне по състав на опаковката си беше напълно режимен.
Толкова съм търсила сега диетичен сладолед и не съм намирала....

# 155

мазнини 0,5
въглехидрати 7,6
протеини 5

калории за 100 грама 60.
Ако е този не си давай парите. Преди време си го купувах и нямаше проблеми (освен задържане за няколко дни, след като съм го яла). Последните 2 пъти когато си купих, преди месец да е било, след като ядох от него имах адски стомашни болки и ми беше лошо 2 дни. Първоначално мислех, че е от нещо друго, но след като и 2рия път се случи абсолютно същото... от тогава не съм яла сладолед и стомашни болки не съм имала.

# 156
  • Испания

Защото когато имаме съмнение за някоя храна, гледаме стойностите: мазнини+въглехидрати трябва да е по-малко от белтъчините. Не може да се сравнява която и да е храна с хранителната стойност на триците. Тяхната роля е описана и в първата книга на Дюкан, и в книгата "Чудото на овесените трици".  Peace

Честит имен ден на празнуващите Петровден!

# 157

Защото когато имаме съмнение за някоя храна, гледаме стойностите: мазнини+въглехидрати трябва да е по-малко от белтъчините. Не може да се сравнява която и да е храна с хранителната стойност на триците. Тяхната роля е описана и в първата книга на Дюкан, и в книгата "Чудото на овесените трици".  Peace

Но това, че белтъчините трябва да са най-много Дюкан ли го пише или си е твое съждение? Защото не помня да имаше такова нещо в книгата... newsm78
Ако е от книгата, добре, но ако просто ти така мислиш, тогава е добре да се каже, че това е твоето мнение, а всеки сам ще си прецени да яде ли сладолед или не.
Според мен, този сладолед, поне по състав си е съвсем подходящ за 2 фаза. Като отида до Пикадили ще го огледам и ще пиша няма ли някакви допълнителни съставки, които да опровергават това.

Аз лично като бях във втора си правих нещо подобно във формички за Ескимо от Икея - нискомаслено мляко, Екскуиза, ванилия и стевия на прах. Стана доста прилично на вкус.

# 158
  • Испания
...

Но това, че белтъчините трябва да са най-много Дюкан ли го пише или си е твое съждение? Защото не помня да имаше такова нещо в книгата... newsm78
Ако е от книгата, добре, но ако просто ти така мислиш, тогава е добре да се каже, че това е твоето мнение, а всеки сам ще си прецени да яде ли сладолед или не.
...

Естествено, всеки яде това, което иска. Аз отговарям на написаното според това, което е позволено за режима.

Не си е мое съждение. И не е в характера ми да си измислям и да заблуждавам когото и да било.  Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg20884690#msg20884690

Специално заради теб зададох въпрос в испанския сайт и като/ако ми отговорят, ще те уведомя.  Peace

# 159
  • Испания
Добро утро!

Пиша специално отделен пост.

Vrabcho, получих отговора, който очаквах. Попитах къде точно Дюкан споменава златното правило за четене на етикети /аз го срещам в многобройни испански източници, един от които съм цитирала в поста, чийто линк дадох вчера/. Както мислех, направил го е в личния платен coaching. Същото е със семената чия, както и с по-пълния списък с толерирани продукти /и на двете места в постовете за тях в темата ми съм го отбелязала/.

Усмихнат ден!

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 07:52 от smileys

# 160
Благодаря, Смайлис.
Информацията, която ми даваш е всъщност твой пост от предишна тема, а данни до лични платени коучинг планове на Дюкан аз нямам и няма и да имам..... newsm78
Както и да е, целта ми не е да се заяждам, а само да изтъкна, че прекаленото вманиачаване може да нанесе вреди на някои сляпо доверяващи се хора.

Да дам и аз линк от стара тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=634717.735%20?%3E
където момичетата пишат, че в бг. няма мляко, при което протеините да са повече от въглехидратите. Включително нискомаслената Верея, която е уж режимен продукт. Просто в млякото има доста лактоза, което както разбрахме, завършва на-оза и не бива да се консумира.
И така, ако сме стриктни и изключително бдителни, какво мляко да ядем?  Crossing Arms Няма такова в бг, което да отговаря на посочените от теб критерии, тоест, изключваме млякото ли?

Не знам, в Испания вероятно има по-голямо разнообразие на напълно режимни обезмаслени продукти, но ние тук сме в бг и се справяме който както може с наличното.
Между другото в дадения от мен линк по-горе име чудесен пост на Зла вещица, относно четенето на етикети, вманиачаването и трудните решения да ядем ли един продукт или не. Та и аз като нея купувам каквото има на пазара и каквото Дюкан е посочил в принципния списък на позволени неща и така. Щом разрешава пушено месо - ядем го. Ама как е пушено, ама в маринатата имало декстроза, еми аз у дома нямам инсталация за пушене, затова си купувам. И не съм задържала от него. Вманиачаването до дълбоки детайли просто не е препоръчително и това всеки със здрав разум го разбира.

За съжаление, още не съм намерила време да отида до Пикадили, което никак не ми е удобно като магазин, но в момента, в който имам данни за сладоледа ще ги напиша.

Хубав ден на всички!

# 161
  • Испания
Благодаря, Смайлис.
Информацията, която ми даваш е всъщност твой пост от предишна тема, а данни до лични платени коучинг планове на Дюкан аз нямам и няма и да имам..... newsm78
Както и да е, целта ми не е да се заяждам, а само да изтъкна, че прекаленото вманиачаване може да нанесе вреди на някои сляпо доверяващи се хора.

...

Мой пост от моята тема, да, с посочен източник, откъдето съм превеждала /както правя винаги/. Преди години момичетата ме помолиха "да видя" какво правят испанските дюканки, затова и в заглавието на темата ми е упоменато "... по испански", след това намирах инфо и в руски сайтове, има преведени рецепти и от френски, и от италиански, затова добавих "... и още нещо". Отделям време, за да превеждам всичко полезно и свързано с режима, систематизирам го, за да може да се ползва от повече хора. Аз съм си свършила работата, от декември 2009 съм в четвърта, информацията я имам и няма нужда да я превеждам писмено. Правя го за останалите, които провяват интерес. А дали е вманячване и дали съм навредила на някого, сляпо доверил ми се - искрено се надявам да не е така. Поне досега тези, които са се обърнали към мен в темата или на лични, не са ми написали нищо отрицателно.  Peace

EДИТ: Още едно уточнение по въпроса със златното правило. Писах на 4 места вчера. Току-що имам нов отговор: инфото се появява за първи път през 2006 във френския дюкански сайт.

За мен въпросът е приключен.

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 12:13 от smileys

# 162
Връщам се от Пикадили с кутийка сладолед Mr Sweet Zero Ванилия - http://mgergov.com/toraefimerida/wp-content/uploads/2010/07/3sladoleda.jpg.
Останалите налични видове бяха шоколад, мента с шок. парченца и пъпеш. Пъпеш не харесвам като вкус, другите два не стават за ІІ фаза, затова, ето данни за ванилията:
Състав: Възстановено сухо обезмаслено мляко, литезе, малтодекстрин, сорбитол, стевия, моно и ди-глицериди на мастните киселини, карагенан, гума локуст-бийн,  гума гуар, аромат ванилия.

Хранителна стойност в 100 гр.: мазнини - 0.5 г., въглехидрати - 8.6 г., протеини - 5 г.

Пъпешът не съдържа парченца плод, а само аромат пъпеш и при него съставът е същия, като незнайно откъде са се появили 0.2 г. повече протеини на 100 г. т.е. те са 5.2 г.

Не намира инфо в нет-а какво е това литезе, ако някой знае, моля да ни информира.

Моето лично мнение е, че айде, да не е всеки ден, но от време на време може да се яде този сладолед във втора фаза.
Аз лично, като третофазничка, смятам да хапвам мента с шок. парченца, защото обожавам. Ще видим ще се отрази ли на теглото.

И за мен въпросът е приключен.

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 13:38 от Анонимен

# 163

Правя го за останалите, които провяват интерес. А дали е вманячване и дали съм навредила на някого, сляпо доверил ми се - искрено се надявам да не е така. Поне досега тези, които са се обърнали към мен в темата или на лични, не са ми написали нищо отрицателно.  Peace

EДИТ: Още едно уточнение по въпроса със златното правило. Писах на 4 места вчера. Току-що имам нов отговор: инфото се появява за първи път през 2006 във френския дюкански сайт.

За мен въпросът е приключен.
smileys   Hug Не забравяй, че ти си много напред с материала - и на теория, и на практика. Хубаво е, че момичетата задават въпроси, но след представената информация отговорността за решението си е тяхна. Не се ядосвай!

Vrabcho_
Така си решила, ОК. Вероятно няма да има и последствия. Не съм следила тази конкретна  тема отблизо и не знам какъв е твоят старт (кг/години); колкото по-малко имаш за сваляне (здрав организъм, нормален метаболизъм и малко кг за сваляне), толкова по-незабележими ще са последствията.
Аз винаги съм предпочитала домашния сладолед пред магазинния, натъпкан със здравословни подсладители като ксилитол и аспартам , здравословно-канцерогенен карогинан и други красоти.

Между другото, това е съвсем дюкански правилен метод за производство на домашен сладолед:

# 164
  • Варна
И как ще стане тая работа без сметана? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт