СЕДМОКЛАСНИЦИ - заявления за класиране - седмична (13.06-19.06)

• 46 544
  • 889
  •   1
Отговори
# 600
  • София
5лв. е взела ЛЛ при нас. Peace

# 601
Утре ще подаваме заявлението и ние, но ме е обзела паника, а детето казва да му имам доверие в избора от паралелки,които е направила. Защо ли ми трябваше да ровя в статистики от 2012г. Установих,че през 2013 балът се вдигнал спрямо 2012 с 0.634, 0.482, 0.378, 0.304 за някои от паралелките, които сме писали и за които уж спрямо миналата година има шансове. Дали и тази година ще се запази тенденцията за такова сериозно покачване на бала? Ако е така забравяме за езиковите гимназии /София/.....Иначе сме включили и паралелки с близо 1.00 по-нисък бал, но те са  от "план Б".
Желая на всички деца успех и удовлетворение още на първо класиране.
Миналата година имаше няколко причини за увеличение на бала:
1. в 73 СОУ паралелките бяха с 1 по-малко
2. започна намаляването на броя деца в паралелка от 28/29 на 26. Тази година процесът продължава и в момента по 28 деца приемат в 164, 157, СМГ, Първа английска и НТБГ. Може да има и някое друго, но сега не се сещам.
3. През 2013/2014 в сравнение с 2012/2013 имаше голямо увеличение на кандидатстващите деца в София. 8398 деца през 2012/2013, 9042 деца през 2013/2014 и 9018 деца през 2014/2015
Гледайки статистиката очаквам през тази година баловете за Езиковите да се увеличат малко за момичета (мин бал около 33.8 и да се намалят малко за момчета. За другите учелища не очаквам големи промени в мин бал, освен ако не са в резултат на модната тенденция през годината.
Успех на всички!

# 602
  • Карлово

Интересно ми е с какво забавлявате вашите деца. Моето дете не слиза от компютъра. За пореден път се чуствам провалила се като родител.

На зелена ваканция 5 дни на планина. Много е доволна. Аз се безпокоях, че ще бойкотират мероприятията, бяха си понесли лаптопи, смартфони и т.н., обаче бях приятно изненадана, че са се включвали във всичко. Свирила на пиано, около лагерния огън свирила на китара, катерили се на някакъв въжен град, походи от който не я боляло нищо на другия ден Mr. Green, а през дъждовните часове се лакирали колективно.
Нататък не знам как ще продължи ваканцията.

# 603
  • Пловдив
zoribori, една малка поправка. 9018 деца не е бройката на кандидатстващите, а тази на седмокласниците, които се явяват на матури. Някои от тях не кандидатстват, защото не желаят, а други - заради двойки на една от двете матури.  Peace

# 604
И ние подадохме документите в 54 СОУ. Отлична организация, супер любезни дами и всичко за 15 мин. с предварително попълнени документи. Успех на дечицата и още малко нерви за мамите до 26. Първо желание, първо класиране за всички:)

# 605
  • София
5лв. е взела ЛЛ при нас. Peace

Сменяйте ЛЛ, егати! Медицинското обслужване на децата е безплатно. Държавата осигурява здравно всички деца!

# 606
  • София
Моите впечатления:

За децата, които се борят за "елитните" училища положението ще е една идея по-розово тази година. Децата са повече, но определено има повече слаби оценки.
Статистиката сочи, че за по-големите балове (сбор от матурите над 9,50) децата са по-малко.
Паралелката в 73то компенсира намалянето на бройката от 28 на 26.

# 607
Моите впечатления:

За децата, които се борят за "елитните" училища положението ще е една идея по-розово тази година. Децата са повече, но определено има повече слаби оценки.
Статистиката сочи, че за по-големите балове (сбор от матурите над 9,50) децата са по-малко.
Паралелката в 73то компенсира намалянето на бройката от 28 на 26.

Дано да е така, че при момичетата е по-сложничко. Ние се борим за 1 и 2 АЕГ и 9 ФЕГ. При бал 34.388 се надявам да сме вътре още на първо класиране. Praynig

# 608
  • София
Успех на момичето ти, орех. Моят син се бори за същите (33,788) и за НПМГ.

# 609
След като мине класирането, записването къде става? Пак в гнездото, или в училището, в което е прието детето?

# 610
  • София
Първо минаваш през форума да почерпиш и от темата получаваш бележка с разрешение да се запишете в новото училище!  Wink

# 611
Успех на момичето ти, орех. Моят син се бори за същите (33,788) и за НПМГ.

Благодаря, успех и на вас

# 612
В служебната бележка от училище с оценките от матурата за БЕЛ и МАТ. са посочени и съответните точки, а за изпитите в НПМГ точките са 0 и следва оценка.
При вас също ли е така?

# 613
След като мине класирането, записването къде става? Пак в гнездото, или в училището, в което е прието детето?

Записването се извърша в училището ,където е прието детето.
Успех!

# 614
  • Пловдив
И ние се записахме. Искам да похваля ГХП за чудесната организация.Много бързо минахме.Попълвахме на място заявлението.

Общи условия

Активация на акаунт