Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 131
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Безобидничке - явно жегите не само на нас се отразяват. Мони днес е ял в 8,30 / като стана/ около 100мл и в 12.00 120мл - това му е. Сега в 6-9-12 ще видим колко ще яде, но той пие много чай. До сега имаме изпити 180мл / останаха му 20мл в шишето/
Да, наистина guerry се губи ... Гееееерииииии Whistling

# 106
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ето две мацки облечени с едни и същи дрешки ..., но с 4-ри години разлика Simple Smile
Скрит текст:
Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 08:58 от Почти безобидн@

# 107
Здравейте момичета, да ви се оплача от себе си, че от свеки ако почна...няма да спра! Та на въпроса, знаиии голяма шматка съм, всеки път когато тръгнем на консултация по пътя все си повтарям да не забравя да попитам за това, за онова и т.н. и познайте какво се сещам като отидем-нищо!!! Днес бяхме, биха ни последните двойни ваксини и ни казаха, че другия месец няма  newsm44 че са много жалнички миличките като ги боцкат по крачетата.. Та за пореден път забравих да попитам педи за климатика как стоят нещата и ако някоя мама е питала, ще се радвам да сподели какво са й казали, да не се чудя постоянно да го пускам или не. По принцип когато е много горещо пускам климатика в детската, малката е в спалнята, а двете стаи са в двата края на апартамента и има голямо разстояние м/у тях, като климатика духа в посока, обратна на тази в която се намира спалнята/ е как го обясних не е истина/. Все си мисля, че не е проблем, но нали все трябва с нещо да се тормозя...

# 108
  • NE
evenceto_ Аз знам, че бебето не трябва да е в помещение с директно изстудяване от климатик, тоест да духа срещу него. Варианта да духа през другата стая мисля, че е удачен. Peace Отделно трябва да се почиства често филтъра за да не развие някоя алергия. Peace

Хич не знам дали е удачно, но виждам че Вилито не е готов за захранването и утре ще кажа на педи че спирам и ще опитам през 5 месец.

# 109
Мами,Бобчи днес ми изправи косите...Толкова и така никога  до сега не е плакала.Направо се задавяше от рев...и само пръцка,червата и къркорят.. Sad Сега спи-измори се...дано нощта е по-спокойна от деня  Praynig

Безобидна,като две капки вода са  Heart Eyes
Кръстева,радвам се,че Мони е добре,а щом той е добре-ти си спокойна  Hug Мони случайно да не е бебето от рекламата,което пие най-много течности  Joy Laughing
Направо ме учудва всеки път,колко много чай пие  Crazy
Копчелино,добре дошли   bouquet
Теа, бая време сте издържали да повивате  Shocked Ние повивахме два пъти за по два часа ,ма беше рев,гърчене..и слава богу,че хич не исках да я повивам  ooooh!
Евенце, и аз съм същата шматка,за това последния път тръгнах със списък с въпроси   Laughing
Феичке ,ти най-добре знаеш дали детето ти е готово! И на мен всички ми надуха главата да съм почнала със захранването,но не виждам за къде да бързам.Детето няма и 4мес,наддава предостатъчно добре,а и педи каза,че е рано..е помрънках и аз  Simple Smile
Лека и спокойна нощ !

# 110
  • София
здравейте мамчета и бебоци .
чета ви, но нали ходихме на вилата събота и неделя и докато ви изчета и чак сега смогнах да пиша докато малчо си цуцка Simple Smile.
почти безобидна много са готини кифличките Simple Smile и как си приличат .
аз още не смея да пускам много климатика тук. Ще видим по натам как ще е , но мерси за съветите Flower Fairy.
за захранването твърдо реших да си чакам поне 5 месец. тези дни похапнах доста плодове и ни свиха малко колики. Не стига че е мъка сега с тези зъби  та не ми е нужно сега и колики. в 5 месец по лека лека ще захраня.
кръстева я я намести тази твоя свекърва. свекърва нямам, но за сметка на това имам много властна майка  дето и тя се опита да ми навлича детето, но се поскарахме малко, не ми говоро 1 седмица и после й мина и не ми се меси вече. Видя че детето расте екстра, не се разболява и ме остави аз да питам ако имам нужда от съвет.
за спането моя юнак нещо доста започна да се успива, май ще е поспалив като баща си  Praynig. Денем си прави поне 2 спанета- едно към 10-11 до към 12-13часа ако сме навън де, ако сме в къщи най много час да спи. После следобед пак дремва. Вечер само дето не винаги ми заспива към 9-10, а е по скоро към 11-12. Но ако заспи чак към 12 се буди към 5-6 за ядене, а ако е към 10 в 3 някъде търси манджа. та както и да заспи си прави 2 хранения нощем.
от към ядене при нас пък ми търси по  скоро по на често тези дне, според мен е защото го дразнят зъбите. Нищо не виждам на този венец , освен една точица, но е много нервен и много му харесва да го чеша с пръст и като ми докопа ръцете и си слага в устата  Joy.
kopchelino добре дошла сред нас. Тук е весело  и ще ти хареса Simple Smile
Ние днес най-накрая ходихме на ортопед. всичко е наред и каза че можем да си позволяваме да сядаме, разреши кенгуру (а ако знаеше че го нося от 1-ия месец в кенгуру и слинг  Rolling Eyes), проходилка, бънджи и тн. Мен ме интересуваше сядането , че не иска да лежи маймуната вече. Наддига се и все да е седнал. Каза че няма нужда да чакам  6 месеца.

duceto гадни колики са  ooooh!, и ние имахме такива кризи тези дни . аз пак си давам био гая и абоколикен от време на време при зор. да ви минава бързо

Леле стана много дълго. Тъкмо си наваксах отсъствието  Wink

хубава вечер на всички  Hug

# 111
Добър вечер, аз мога да се похваля с доста послушно дете, пу пу пу, да не си го урочасам - пробвахме тази вечер да я приспим в леглото, а не докато суче и засега се получава.
А да ви питам вие още ли практикувате нощни хранения? Ние см е само на кърма, храни се по 9 пъти на ден, като последното е към 22:30, след това й давам към 4 и после се почваме от 7-8 през 2-2:30 часа. Само че ме буди и към 1:30 маймунката - тя самата не се буди, ами се върти в леглото и смуче палец, ако й дам да суче, го прави с удоволствие, ако я полюшкам малко се успокоява и пак заспива...та не знам какво да се прави - дали да я храня по-често нощем, за да наваксам през деня, че много се разсейва и на лявата страна не ще да яде - дали е зъбче (още си няма) или млякото й идва рязко, топло ли йе, не знам. До сега си качваше по 1 кг на месец, сега последните седмици нещо май хич не е качила...вашите педиатри какво казват - по колко трябва да наддава минимално 4-ти месец?
Май се оказа че за пореден път, за да е мирна къщата, аз трябва да отстъпвам, та да се консултирам с какво започнахте да захранвате - с пюре или с кашичка?

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 15:32 от kopchelino

# 112
  • NE
Теа Радвам се, че всичко е добре с ортопеда. Също ми бе много полезно, че ви е разрешил да,сядате защото нир си сядаме вечв стабилно с подпора. Кенгуру не ползвам вече, но ортопедичната раница е голям хит.

Копчелино Браво за кротката муцуранка, която си имаш. Има деца, които си сучат на чести и тервали. Моя щом се буди и смучи пръсти си е гладен, хапва и пак заспива. Давай колкото иска. А и жегите също на някои деца им се отразяват и ожадняват много. Моя си цока 6-7 пъти на ден. Вечер заспива 10-11 и после чак в 3 и 6 яде. Хубаво е да има нощно кърмене между 3 и 6 за по-добра лактация през деня.
А захранването е различно при всеки. Мен ми казаха да почвам с пюрета от зеленчуци, но има майки и с оризова каша които започват. Общо взето бебето трудно приема нещо различно от кърма.

Кръстева Браво на Мони, че обича чайче. Ти даваше Лека нощ на Хип нали? Оф ние отказваме всякакви шишета.

# 113
Добро утро!   umbrella

Момичета,да ви кажа ,че в Лидл има намалени Pampers 3- 82 броя за 24 лв. и термометър за ухо и чело за 20 лв.-аз си купих,надявам се,че ще е читав!  Flutter

Исках да ви питам-някоя от вас ползвала ли е  шуслерови соли?  newsm78

# 114
Добро утро момичета,
Копчелино добре дошла!
Ние имаме поредна трудна вечер.Не знам какво му стана изведнъж,ляга си вече към 11-12,слагам го в кошарата,разбужда се веднага и голям рев докато не го взема при нас,това 2-3 пъти се повтори и накрая се принудих да го сложа при нас да спи на леглото.До сега си спеше сам вечер поне.Хич не ми се иска да свиква да спи с нас на леглото.Как да го откажа не знам:((
За захранването и аз мисля да започна към 5.5 мес със зеленчукови пюрета.Само на кърма сме,не давам нищо друго.

# 115
Добро утро и от нас  Hug за нас не е много добро,че Гери се събуди със сополи,кашлица и някакъв обрив по тялото  Sad. Ще отидем на преглед но педи е чак след обяд  и до тогава ще съм в постоянно притеснение дали не сме лепнали някой вирус Tired
Лек ден и спокойни бебчовци Simple Smile

# 116
Здравейте момичета

Копчелино, добре дошла сред нас Hug Надявам се да се чувстваш добре тук. Мамите са много готини Grinning
Иначе за наддаването нашето педи каза, че е важно да не намалява теглото, от там нататък се гледа тонуса и настроението на бебето. Ако е в добро настроение и добър тонус, значи всичко е наред. Ако не им стига храната стават нервни, неспокойни, отнесени, не толкова жизнени, в някои случаи вяли и т.н. На мен така ми обясни.
Между другото и ние сме на този нощен режим от няколко дена. Яде в 9.00, после към 1.00 промрънква, след това в 4.00 и после към 7.30-8.00ч

Мусето, стискам палци да не е нещо сериозно и малката да се оправи бързо Hug

Гери, радвам се, че при ортопеда е минало добре Hug И на нас ни казаха, че няма проблеми със сядането преди 6-ти месец.

Евченцето, аз питах за климатика и педи каза, че може да се пуска, но детето да не е в стаята с климатика. Може да е в съседна стая. Аз го пускам в хола, а тя стои в спалнята или обратното, както дойде Peace

Феичке, няма книга, която да е по-силна от майчиния инстинкт. Щом усещаш, че Вили не е готов за захранвене, значи наистина не е, без значение колко е голям и е по- добре да изчакаш Hug

Безобидничке, аз не успях да видя снимките Sad

Аз не знам дали да се притеснявам, но Викито ака през ден от 2 седмици насам. Изгради си го като режим и това си е Sad Първите два месеца акаше по 12-15 пъти на ден, а сега не знам какво и стана. Вие как сте с изхождането?

# 117
  • NE
Добро утро!

Муце Дано не е нещо опасно. Praynig Пиши след прегледа. Hug
Ани Период е и ще мине. Hug Мойто също почна пак да си вечер в кошарата.
Копчелино Нормално наддаване за началото на 4 месец било 600 гр. Сега почват да не наддават толкова рязко. Все пак на 1 година било нормално тегло от 10 кг, кото не е много далеч от нашите 7 кг. newsm78
Уф всяка вечер супер зор до 11 да се приспим. Само песнички иска да пея и като поема дъх веднага реве. Баща му и той почна да пее с мен. Joy

# 118
  • Varna
Здравейте, мамчета и бебчета! Днес реших да си поспя до по късно и не съжалявам! Аз обичам да си поспивам сутрин и Бобо като хапна към 8 реших, че няма да стана и откарахме и двамата до 10 в сън.
museto86, стискам палци бързо да се оправите.
kopchelino, добре дошла при нас. Радвам се, че ти е кротка бебката.
Elefteria, Бобо беше така в началото - на два дена акаше, та даже и на три. Питах педи, тя каза, че ако си е нормално на вид и консистенция, не е проблем. Така че, ако Вики се чувства добре не се филмирай. Мое мнение- не налагам.
За захранването аз мисля да почна след около месец- на 5 навършени.
Аз имам едно въпросче- случва ли се да ви се разревават бебоците отпознати хора, които обаче виждат на 5-6 дни? / имам усещането, че оня ден Бобо се уплаши от свеки/ 
Дано се оправи времето да излезем на разходка. Лек ден от мен и Бобо!

# 119
  • NE
Taчи Нормално е. Сега наистина се плашат лесно. Всъщност Вили си реве и в майка ми, която си е при него всеки ден. Имам теория, че щом не е мама или татко (той мирише малко на нея) значи не е ок човека. Затова избягвам да давам детето си как да е, но на свекървите трудно се обясняват такива работи.
Скрит текст:
Ей на, днес ще се разправям за това с моята "свеки" и ако се разревем още по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт