Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 130
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро мамчета  Hug
Ние ще хващаме пътя от рано днес, че да хванем хладните часове за разходка Hug хубав и усмихнат ден ви пожелавам

# 91
Добро утро,мамчета

Ние днес май ще пропуснем сутрешната разходка,тук е студено и вали!
Честита месечинка на всички бебоци,да растат живи и здрави.
За спането ние от няколко дни въобще не спим спокойно,събужда се по 3-4 пъти на нощ,дори снощи го преместих в нашето легло,за да може да дремнем няколко часа,в неговото веднага се разбуждаше.Не мога да си обясня до сега не е правил така,спеше по цяла нощ.
За свекървищата и аз мойта не я харесвам меко казано,добре че живее в Гърция и ни е далече:)Но няма да забравя след раждането дойде уж да помага,а не се вдигна от дивана цяла седмица и само мачкаше и въртеше Нико.А аз се бях побаркала сама първите седмици след секцио,да чистя,да готвя,да гледам гости,ужас.

Лек ден на всички!

# 92
  • Варна
Ние ще пропуснем ранната разходка , че във Варна го излива с кофите ,ужас . Ние не спахме много добре , малкото шило се въртя много , но всеки час се събуждаше с мрънкане . Когато понеча да го завия се събужда и докато не изрита тънката пеленка не мирясва , в карайна сметка сутринта го оставих отвит и поспинка два часа без да мръдне .

Оп щях да забравя

# 93
Добро утро и от мен!   bouquet Момичета,от сърце благодаря за пожеланията за годишнината ни!!!  Heart Eyes

Кръстева,как е Мони днес,пъпчиците намаляват ли?
Нели,Тачи-страхотни снимки-цункайте малките бонбончета!  Hug

Вчера малката беше страшно нервна,отказваше да суче през деня,рева и се мята-какво беше това чудо не знам!!!  ooooh! През нощта си хапна спокойно,но може би,защото беше полу-заспала,да видим днес как ще е... Зъбки ли са,от променливото време ли е ?!?! newsm78

# 94
Добро утро   bouquet  И ние се присъединяваме към тези,които ще пропуснат разходката днес..Много студено навън и валиии  Crossing Arms А тъкмо прибрах на Бобчи дългите ръкави  Laughing
И Бугубу вече посяга към всичко, което види.Вчера едвам си изпих кафето.Тя ми беше в скута поседнала и на всяко вдигане на чашата се опитваше да я хване или да бръкне в нея,а и така си извърташе врата назад да види какво правя с тая чаша   Laughing много беше смешна  Simple Smile
Кръстева, аз се ядосах като прочетох поста за свекърва ти,а представям си какво ти е било на теб.Дано Мони е добре и да не се повтарят тези работи  Hug
Нели,много готини  Hug
Тачи, и Боряна така се извърта,а ако може и главата и да виси надолу от някъде е още по -добре  Joy Стахотен Бобоит  Heart Eyes
Джоя,Ани, дано поне през деня поспят бебоците,да отдъхнете и вие    Praynig

# 95
Скъпи февруарски мама, късно ли е да се присъединя лъм вашата тема по-активно? Гледам, че сте си създали доста симпатичен приятелски кръг, а аз отчаяно имам нужда да си пообщувам с други мами...забила съм се в пета глуха - разбирайте в градче в Македония, заради пустата любов и още не съм си създала някаква среда, която да ме успокоява. Но за сметка на това източник на нерви си имам - моята свекърва не само че знае всичко, тя е и педиатър и нищо, че е пенсионирана, още се води за най-добрия педиатър в града, така че като става въпрос за детето са големи скандали. Проблемът е че тя като специалист наистина е много добра, ама е много кофти човек, имам чувството че само чака нещо да му стане на детето, за да каже - ето видяхте ли колко сте некадърни и как не ме слушате...а то пък детето пупупу напук си расте по моите методи, а тя се пука по шевовете, защото за нейно съжаление се оказа че аз мога да се грижа сама за нея и не ми трябват съветите й. Което е най-болната тема - защо не сме я били питали и защо не сме я слушали - ами като ми казва, че ако детето спи по къс ръкав на 27 градуса ще му измръзнат ръчичките от потта как да я слушам?
Кръстева, искрено ти се възхищавам за търпението и силите да се бориш със свекървището, а на всички които не живеят със своето, благородно завиждам Simple Smile
Сору, ако ви спамя темата, ама нямам тук на кого да споделя

# 96
  • NE
kopchelino Хич не ти е лесно. Hug Ако питаш мен хич не и обръщай внимание на свекървата. Казваш да. добре и си правиш каквото знаеш. Peace
Кажи кога се родихте и размери за да ви добавя в списъка. Praynig
Кръстева И ние пихме Фенистил капки и добре ни се отразиха. Peace
Джоя Благодаря за кафенцето.

Всички непослушни дечица да са кротки и да слушат своите майчета. Praynig
Ние също бяхме превъзбудени вчера и трудно заспахме, но и нищо страшно. Днес може да излизаме с раницата, че вали на пресекулки.

# 97
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добър ден, дами  Hug

kopchelino  welcome  Не ти е лесно със "специалист" у дома ... Доверявай се на инстинкта си и всичко ще е ОК ... Понякога (а що се отнася до лечение примерно) свекито ще е права ...

Кръстева, големи перипетии, бре ... Силни  Hug-ки и си знаеш, че си най-добрата майка за Мони - нали  Wink

Нели, страхотни снимки  Wink

Ние в събота пътувахме със зимния кош ... Радвам се, че избрах него - дребуса си спа, рита и се чувстваше добре Simple Smile
Уф ... не заведох средната на ДГ, защото ръмеше ... Ще ме побърка вкъщи ... То е едно приказване без да спира ... Да ми е жива и здрава, ама такова въображение има и толкова да не млъква ...

Някой вчера се тюхкаше, че бебето му не пие повече от 150 мл. мляко ... Завиждам му да знаете ... Аз тези дни има хранения, при които не мога да пробутам и 60 мл.  ooooh!  Ей я сутринта в 4,30 пи 100; в 7,30 едвам изпи 40  #Crazy ; в 9,30 - 60 ... Как ще е натам се питам и пощръклявам с нейното неядене ... А за нищо на света не мога да пробутам, ако не иска - плюе, давчи се ... Ще я оставя гладна - да се оправя ...

# 98
kopchelino
Кажи кога се родихте и размери за да ви добавя в списъка. Praynig

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 15:33 от kopchelino

# 99
Привет от нас Simple Smile ние направихме малка разходка сутринта че каката не се свърта на едно място.по темата за свекито е добре положението при нас че само се чуваме-хихи.Аз да ви питам малката от няколко дни сякаш и хърка носа..като дръпна с помпата няма нищо,като спи и яде не прави така...но като се разиграе се започва едно хъркане като малко прасенце

# 100
kopchelino  , добре дошла! Пускай свекито ти по тъч линията и не се връзвай много  Grinning
Почти безобидна, добре че малката ти е кротка, иначе не знам как щеше да минава деня ти с едно бясно бебе и приказливо дете Laughing Утре, вали-не вали, да е водиш на градина  Mr. Green
Радвам се, че пътуването е минало добре  Simple Smile
Дуче, ама много сладка любопитка е тази Бугабу  Grinning

Елефтерия, Викито от жегите ли не спи? Ако е това, пак е малкото зло. Ами ако е от зъбки, както казва Феичката, две години тормоз не ни мърдат ooooh!
Ние тази нощ спахме към 4 часа. Този път не бяха нито зъбки, нито колики. Не е от жегата, спим на открехнат прозорец и е прохладно. От новороден малкия спи с повити ръце, така виждаме по няколко часа сън нощем, иначе ако не е повит и не спи. Мята ръце, разтяга се, протяга се, опъва се и така цяла нощ. Стряска се от несъзнателните си движения и не може да спи. Та затова му повиваме ръцете, обаче сега е голям и силничък и все успява да се "освободи". Свободни ли са ръцете и край на съня  ooooh! Това ни е голям проблем.

Не разбирам как може да не спи и денем да е свежарка  Crazy Спа два пъти по 30 мин., разходих го и чак сега го приспах, надявам се поне 1 час да спи ooooh! И ако ви кажа как минава номера да спи сам, а не върху мен - на сешоар или електрическа четка за коса. Вече изгорихме една  Twisted Evil По цял ден ми бутач ушите....

# 101
Здравейте, мн лошо е времето днес, и май ще пропуснем разходката. Почти цяла вечер се събужда моето пиле къде през половин час, къде през 15мин, мн неспокойна и аз не вога да разбера от какво. Що се отнася до хапването на картофа днес мина по-добре все сме си на една ръжичка, но определено ако е гладна мн не иска пюрето а реве зя млякото. Днес реших да й дам първо млякото и каквато изяде от пюрето имаше по-добър резултат от това да започна първо с пюрето. Утре продължавам с надеждата да пробутам повече. Кръстева и ние сме имали точици от претопляне но до следващия ден са минавяли, явно не са били толкова силни.

# 102
Здравейте от нас, ние се наскитосвахме и сега се прибираме  Blush
Времето идеално за разходки, кафенце и ... едвам се свъртяхме хихихи
Благодаря ви много момичета, нямате си на представа каква сила сте ми, макар и виртуална Hug
duceto  Heart Eyes - да, по-добре е Мони, благодаря ти, че попита. Днес е игрив, мина му кривотията от снощи и днес вече всичко е наред. Остана ни само обрива, но определено е по-леко дереджето  Hug
kopchelino  Heart Eyes - добре дошла /отново/ в нашия приятелски кръг   Hug ние живеем отделно от свекърите иначе, но 1 час гости ми се отразява психически Joy
Феичке  Heart Eyes - и на нас добре ни се отразяват, поизчисти се малко /още снощи/ поне вече не е така "разярен" обрива
Безобидничке  Heart Eyes- едва ли ще съм перфектна майка, но държа да понасям СВОИТЕ грешки,а не чуждите. А аз нали съм си чувствителна Марийка вечно оплаквам положението  Crossing Arms  ooooh!
didkata_dk - и аз съм го претопляла, но обривчето е било много леко и ситно, а вчера беше АД -
Относно храненето -Мони също намали млякото. От 150мл на хранене /6 пъти/ сега сме на около 120мл /това бъркам, но не го изяжда всичкото/ и рядко правим 6 хранения. По-скоро са 5 хранения по около 100мл - по моя груба сметка.
Относно спането - ние през деня спим 2 пъти за по 40-50мин МАКС, но в 21.30-22.00 като заспи става чаааааак в 8,30-9.00

# 103
  • NE
Кръстева Да, трябва до ден-два а изчезне обрива. Аз също съм претопляла Вилито, особено зимата, но бързо е минавал.
Диди Браво за въвеждането на картофа. Аз го оставих и почнах да въвеждам пащърнак. Днес изяде лъжичка и половина, но не яде с охота. Tired

# 104
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Кръстева, успокой ме с теЗ мл. за храненето, че съм се шашнала Simple Smile Общо за 24 чАса изпива 600-650 мл. ... Ей сега я "мъчих" и за 1/2 час изпи 100 мл., ама не ми се щеше да я оставям без да е яла ... До сега е пила: 4,30-100; 7,30- 40; 9 - 60; 12- 130; 15-100 ... Ще има още 2 хранения в 18 и в 21, та се надявам да поеме още 200-тина мл. ...

Нещо Гери ми изчезнА от хоризонта  newsm78

Фейчке, браво за хапването Simple Smile Аз ще изчакам края на юли ... Май ... Ще видим колко е наддала на консултацията и ще решаваме с ЛЛ ...

Общи условия

Активация на акаунт