Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 368
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Eli.........., давай картинка и видео на тези преси Simple Smile

Кръстева, бравоС за теглото и ръста - левент си отглеждаш Simple Smile

kopchelino  Hug

# 661
Eli..... аз АМ го приготвям с бутилирана /бебелан/ на 25сек в микровълновата.
Браво! Страхотно обяснение за коремните преси smile3501 и поздравления за резултатите Hug
kopchelino - за лигавниците и бодитата намерих страшно решение. Един обикновен сапун от кауфланд /цена 2лв/ за петна. Страхотен е - вади петната от моркови, тиква и всичко което остане по него. Не избелва и въобще не се притеснявам вече като се цапа. Натърквам и готово Peace
Безобидничка - благодаря ти, да ми е жив и здрав. Едричък си е, но както виждате по снимките не е дебел, а просто едър baby_neutral

# 662
Здравейте,

Имам доста информация за въпросните коремни преси и защо са толкова полезни за жени след раждане, как те стяган най вътрешните мускули които са виновни за отпуснато коремче, но цялата ми информация е на испански Sad Потърсих материал на български и най ясно ми се струва това. Ориентирано е за мъже,но техниката е същата. Упражненията нямат странични ефекти. Изглеждат малко шантави в началото, но не са досадни, нито трудни. Пробвах за да съм пробвала и съм много доволна. Аз ги правех в легнало положения докато преспивах Аби.

http://www.bb-team.org/exercise/3577_vakuumki-za-pribirane-na-korema

Na ispanski:

http://www.metodohipopresivo.com/index.php?option=com_content&am … id=56&lang=es

# 663
И аз благодаря за информацията за тези упражнения. Ще опитам, не изглежда слжоно Wink
Ели, аз правя АМ с розовия Девин. В началото преварявах, но вече не. С вода на стайна Т, защото ми прави впечатление, че като е по-топло млякото и малкото неще да яде. (Ами то в тия жеги.. Simple Smile ) Та вече от две седмици някъде, приготвям с вода на стайна Т. Няма проблеми за сега. Simple Smile
И да ви се оплача Sad От вчера кашляме. И то така кашля, че чак се събужда от сън. Днес го водих при педито, чисти гърдичките били. Кашлицата била от нослето (тече му носа от няколко дни) и от слюнотделянето. За щастие поне няма Т. Та, сега пием сиропче.

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 18:38 от Mama_na_Dimitko

# 664
  • София
Здравейте!
Mama_na_Dimitko, дано бързо се оправи малкия!
Eli.........., мерси за инфото за коремните преси Simple Smile!
Кръстева, идеален ти е синът, въобще не  обръщай внимание кой какво казал, да не ти пука!

Аз да се похваля, Алекс днес направи успешен опит за пълзене.
Спокойна вечер от нас Simple Smile

# 665
Здравейте,мами:)
Първо да се похваля отново,че продължаваме захранването втори ден с картофи и моркови успешно-дори има повишение на интереса към пюрето feeding Сама си отваря устичката като глътне и дори ми побутва ръката с лъжичката да и давам по-бързо Mr. Green Дано все така да вървим напред с храната Praynig .От друга страна-пак започна да протестира за сучене от дясната гърда,върти си главата и не ще ,,и не ще #Cussing out Ще прилагаме "лявата схема"май отново newsm78...За лигавниците вече не се притеснявам,купувам утре няколко гумени/силиконови  и проблема е решен.
Сега за килиграмите-ами и аз като Безобидна не смятам да се притеснявам ,че бебето е дребно-яде колкото иска,никой не я държи гладна или недохранена-сигурно ще дойде време по-късно,когато ще се чудим как да ги спрем да ядат да не надебелеят-мацки ще стават все пак Wink
А на въпроса ми към педито всеки път на ДК :"не е ли много дребна?",получавам един и същ отговор :"НЕ Е! "и "Ти да не си много едра?" Joy /За справка -на 5мес. -5800гр и 62см.,а мама е 166 и 55кг/
Реших да поръчам матрак Блян от 14см и спален комплект с обиколник,че взе да къса мрежата на леглото,пробва си здравината на маникюра явно
лека вечер

# 666
Здравейте мами Simple Smile, включвам се набързо ...
По въпроса за упражненията Ели благодаря и аз за инфото, от известно време и аз се опитвам да правя упражнения в къщи, но е мн трудно с мъника, тъкмо започна и тя се разцърка и става една.... разпокъсана история или ха това да направя първо, после еди си кое и накрая ме домързява да си призная  Embarassed иначе имам изтеглени от нета упражненията на Синди Крауфорд за след раждане и тях се опитвам да правя като си ги пусна, но нали казах не винаги успявам, а най-лошото при  мен е, че аз качих след раждането, вместо да смъкна ....
За водата и аз използвам  розовата на Девин и за сега я преварявам.
А иначе направих изследванията на бебка, от аптеката купих колектор за урина - има и за момичета и за момчета, но ми трябваха две пликчета, защото в първото малката се беше и изакала  Grinning  , а във второто имаше малко урина, но успя да покрие дъното на чашката и от лабораторията ми казаха, че е достатъчно. Държа се геройски малко само плака, като й вземаха кръв, а при ехографа и беше по-скоро интересно и я забаламосваха сестрите с гъди, гъди по крачетата и така мина и замина. Остана да покажа резултатите на ЛЛ.
Що се отнася за размерите на бебчо и ние сме от по-финните, но вече не ми пука, добре си е детето, така че другото не ме интересува, щом и хапва повече не може и да искам Simple Smile
Вече започнах следобед да давам бананова каша на Слънчо, но прибавям и малко намачкан банан с него кашата се приема мнооооого добре Simple Smile
Имах и друго на ум да пиша, ама ето на.... излетя Simple Smile
Чао и спорен ден за сега от мен  Simple Smile

# 667
Ели мерси за упражненията, сега остава и да ги почна

Кръстева аз ползвам един немски сапун от магазините за немски стоки, много е добър също Simple Smile и ако вади Simple Smile

А за размера, разбрах че не е проблем.Сега ми измислиха друг проблем - че не се кърми достатъчно - на ядене изсмуква по 70 гр и толкоз и не знам аз ли нямам кърма, тя ли е мързелива. Като релутат не сме мръднали последните две седмици, даже може би и е отслабнала малко Sad Детето си е весело, не изглежда гладно...обаче трябва да се дохранваме, което е мисия невъзможна. Тя отказва да приема каквато и да е течност, ако не е от гърдата. Та, някой да сподели опит как се учи 5 месечно бебе на шише? А иначе пюрета яде, всякакви, даже колкото по-гъсти, толкова по-добре ... но вода и сокове не иска...че даже и мляко и кърма ако е от лъжичка или биберон.

# 668
Копчелино, аз продължавам да съм на мнение, че тия, дето се чудят какво да ти измислят трябва да ги нариташ всичките по азбучен ред, но както и да е, ти си знаеш.

Моето предложение

Пробвала ли си с такава чаша?

# 669
Не съм, аз се мъча с биберони, защото й пръскам в устата, дано да зацепи, засега без особен успех. Но ще взема и чашка, тези не са ли за след 6 месеца по принип?

# 670
Здравейте мамчета,
Благодаря за пожеланията за първото зъбче.Копчелино и ние имаме този проблем,не иска да яде от бутилка,нито да пие вода.Ще взема и аз да пробвам тези чаши с накрайници още утре.Ще споделя,ако има резултат.
Кръстева какъв е този сапун?Аз само от там пазарувам,че е до нас,но не съм виждала?
И друго да питам как успяхте да научите вашите бебета да спят сами?Усещам,че при нас това ще е сериозен проблем.
Лек и спокоен ден!

# 671
ani243 - обикновен бял сапун в прозрачна опаковка с невзрачен надпис. Голям е колкото старите едновремешни сапуни. Пише на етикета, че е за петна. Търси го на рафтовете при избелващите препарати и препаратите за петна Peace
Тук в Ямбол има верига магазини Вилтон /в които съм го срещала/ и в Кауфланд. Peace
Относно спането - Мони спи където го хване съня - вечер си спи плътно в кошарата, но през деня заспива на спалнята и когато това стане хич не го местя. Вечер го оставям в кошарата, пускам бейбифона и изчезвам в кухнята да не ме гледа и ... Sleeping
Но по въпроса ти, моя близка научи дъщеричката си /която до преди това спеше само при тях на спалнята/ като лягаше с лице към кошарата, така че двете да са с лице една към друга. Слагаше я в началото предимно денем за да свиква малката, че мама е срещу и до нея и така постепенно за няколко дни я научи да си спи в кошарата вечер

# 672
  • NE
Здравейте и от нас!

Копчелино Ако не ти стигаше кърмата със согурност бебка щеше да е безкрайно крива. Аз ако бях на твое място щях да давам каша за закуска и да кърмя без дохранвам.
А чаша с дупки съм виждала и за +4 месечни на МАМ.
Кръстева Ще си запиша сапунчето.
Безобидничка Мерси за табличките.
Нели Браво как хапвате. Моркова е много вкусен.

Да се похваля, че снощи излязохме като белитв хора с още едно семейство и Вили само се разсърди накрая. В заведението дойде после моя док, който ме изроди и замалко да се сблъска с кисел Вили, хубаво, че не ни видя и не се изложихме. Поспахме подобаващо и днес дори в играта си е кошарата сам заспа за 30 минути.

# 673
Момичета, благодаря за водата!!!

Може ли някоя да ми снимка на шишето минералния състав. Тук / в Испания/ няма вода за бебета има една която пише че е ок за деца,,, не знам дали има разлика. Исках да сравня минералния състав. Иначе сега давам стайна температура минерална вода без преваряване...

Kopchelino i Ani, После за минаването на шише ( не съм спрала да кърмя, а яде комбинирано) направо направих master тия дни. Иска се доста търпение, и нерви, защото поне Аби много плака и аз се чувствах много виновна.
Изчетох ВСИЧКИ трикове в нета и много не ми послужиха за нищо. Но това което да: да и дам шишето когато беба е полу заспала. Через смукателния рфлекс го поемат без да му се чудят. Ако може не и го давай ти и не вкъщи. Например в количката в парка и ти отиди да се разходиш а някой друг да и го дава.
Казват да пробваш със всички биберони докато бебето си намери които и хареса. Аз минах през големите на chicco, силиконова чашка, и Нук за -6м и за +6м. Така останахме на каучуков Нук +6. Ако продължава да не иска ( след 10тина дена опити) казват да се пробва със лъжичка или с нормална чашка. Аз не стигнах до там. Важното е като плаче да не и даваш веднага гърди ащото ще се научи че не е нужно да яде от шишето ако ще получи гърди на края. Също не я оставяй да пргладнее. Аз мислех че така ще яде каквото и дам , но не е така.ядосват се повече.

Hug

# 674
  • Varna
Здравейте момичета!
Благодаря на Безобидна за таблиците, на Eli.......... за инфото за пресите- трябва да се пробват- не звучат страшно и на Flower за блога за храненето- голямо четена падна, но доста интересни неща има.
Да се разпишем и ние с Бобо. Вече трети ден си хапваме домашно пюре от картофче и АМ и засега се приема добре. Надявам се, че и с другата храна ще е така. Иначе не се спираме всяка сутрин сме навън, защото тук в Ловеч вече една седмица започва да вали точно, когато си правехме вечерната разходка, и затова използваме сутрините на макс.
Лека вечер и спокойни бебоци! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт