КРАЙ на проблема с шумните съседи и силната музика ?

• 41 386
  • 150
  •   1
Отговори
# 45
Имаше ли смисъл да се пуска нова тема при положение, че  някой вече е пуснал подобна?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=774476.0
Можеше да отправите предложението си там.
Видях, че не само мен ме дразнят ревящите бебета.  Mr. Green

Според мен изобщо не е подобна, но благодаря, ще си пусна предложението там.

Макар че българинът (българката) явно нямат нищо против да им се тресе апартамента от уредбата на съседите Simple Smile в който случай действително проблемът си остава само мой.

# 46
  • Варна
Аз пък имам дете на 4 години - то тича с часове, говори високо и безспирно, скача по леглата, крещи неистово като се ядоса или от кеф... Според познатите ни е едно кротко дете и като наблюдавам децата в квартала - ами да, излиза, че е кротко. Много си обичам детето, но съм съгласна, че част от тази "програма" е влудяваща дори и за мен.
Та да попитам - ще ги забраняваме ли децата щото доста децибели вдигат- и у дома, и навън.

# 47
ами пускай си я, хем ще заглушиш съседите Wink

Точно така и ще направя Simple Smile

За мъжа- има тапи за уши...

... не, нямам деца все още

Да, ВИЕ сте против музиката само, защото тя НА ВАС ВИ ПРЕЧИ...обаче вашите шумове /които не влизат в предложението за шумове/, пречещи на останалите??

Хахаха! Тапи за уши? Пробвайте ги вие и ми кажете дали са ви удобни Simple Smile но те впрочем не могат да се справят с уредба на макс.

Нямате деца? Ами като имате един ден, може и да ме разберете Simple Smile

Нашите шумове сме ограничили до минимум, включително се стараем бебето да не плаче. Който е имал забележка към нас сме се старали винаги да проявяваме разбиране и да ограничаваме каквито шумове предизвикваме.

Впрочем предложението ми касае само музиката, но явно всеки си го разбира както иска... Simple Smile

Та да попитам - ще ги забраняваме ли децата щото доста децибели вдигат- и у дома, и навън.

Предложението ми е само за музиката.

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 19:17 от AnMary

# 48
За децата - застилане на пода с килим помага много.  Peace

# 49
Ако бяхте прочели целия ми пост, щяхте да проумеете, че това, че нямам деца все още /защото не му е дошло времето/ , няма никакво значение. Ние, госпожо, също се налага да спим, нали се сещате...  Животът в кооперацията е такъв - всеки се съобразява с всеки, всеки прави компромиси! Било то от време на време и в забранените часове...

защото както малко по-горе една дама ви е попитала много добре- един ден като ви порастне бебето и стане 3-4-5 годишно жизнено детенце, което скача, бяга - да го забраним и него, а?

Не сте права, колкото и да ви се иска, и изписаното в темата говори достатъчно....

За такива изисквания - намирате финансова възможност и в къща.  Wink

online, деца са - нека си играят  Hug Няма заради едните претенции /и в двете ми жилища, както и по квартири като сме били не е имало такива капризни съседи/ да вързваме децата я  Hug

П.С. Дами, да запушите устите и да спрете звука и на ТВ-то, че с тия мачове-35 децибела ,все пак  hahaha hahaha ooooh! ooooh!

# 50
Тя,темата наистина е забавна....Аз и предлагам да поживее в гората...Там пък може птичките да и пречат-нали и те чуруликат сборно.Ще надвишат даже зададените децибели от темата.

Аз пък ти предлагам да живееш до нашия апартамент и да си пускам всеки ден уредбата на макс Simple Smile
Точно отговора на Angel_Dust щях да ти постна и аз  Laughing Крада ти мислите ей Angel_Dust   Flutter

# 51
  • София
double_you - сега пък и тапите не са ви удобни... пак казвам - няма как света да се върти около вашето семейство Wink

Значи темата няма какво да я обсъждаме - или отивате в къща или  дъните музика да заглушите съседите...лесна работа Simple Smile

Покрай темата - 35 децибела в малко помещение пречели на комуникацията...искаш да кажеш, че съседите ви така си пускат музиката, че вие във вашата къща не може да се чуете като разговаряте и ви се налага да си крещите и пак се недочувате?

milenka333 - ам то това беше естественото продължение, някак Simple Smile

# 52
Аз пък имам дете на 4 години - то тича с часове, говори високо и безспирно, скача по леглата, крещи неистово като се ядоса или от кеф... Според познатите ни е едно кротко дете и като наблюдавам децата в квартала - ами да, излиза, че е кротко. Много си обичам детето, но съм съгласна, че част от тази "програма" е влудяваща дори и за мен.
Ми...то как е тръгнало...Ако влезе този закон,следващия ще е за децата.Да се знае от сега  Laughing Няма тичане,няма викане,няма скачане по леглата.Направо ще е залепване устата и краката с тиксо и до там...До като не изтече времето за тишина или пък направо го разлепваш пред блока и да търчи.После пак го облепяш и го прибираш в блока. Joy
Angel_Dust ,еднакво мислим с тебе да знаеш  Party

# 53
Явно на Госпожата и на нейното семейство всичко и всеки им пречат. Това, че вашия мъж спи в различно време от регламентираната обедна почивка си е само негов проблем. Аз работя нощни смени и ако не легна в интервала между 14 и 16 часа си е само мой проблем, същото се отнася и за сутринта, когато се прибирам от работа. А относно бебето не може цял блок да се съобразява с него. Най добре, както бяха писа ли по горе да се преместите в планината на спокойствие, но тогава може да ви пречат птичките през деня и щурчетата през нощта.

# 54
  • София
И сега след като в една статия пишеш, че 35 ддецибела затрудняват комуникацията в малко помещение, да цитирам и друга

опустимото ниво на шум в населено място и по пътищата през деня е 60 децибела, а през нощта - 50 децибела. Но има значение и колко време човек е подложен на определено шумово натоварване. Обикновено уредите за мерене на шум хващат от 20 децибела нагоре. 40 децибела е шумът в жилището ни, ако не се говори, 60 децибела е в търговски обект или в бизнес среда, 90-100 децибела се излъчват по време на рок концерт, 85 децибела е допустимото шумово натоварване в работна среда. При строителни работи шумът може да стигне до 100 децибела. На натоварените улици шумът е 80-90 децибела. 100 до 120 децибела се отделят при излитане на самолет на 400 метра от него.
http://novinar.bg/news/zakon-sreshtu-shum-nad-60-detcibela_MTMyNTsxMw==.html

ако 40 децибела през деня е в жилище, в което не се говори, за тези 35...думи нямам Wink

Ама много зависи и спрямо какво точно ви е калибриран уреда за мерене, щото и той се калибрира спрямо нещо, зависи и  къде живеете, кое време на денонощието е и т.н....имаше някакъв проект за меренето на шума на  превозните средства, та там едни такива въпроси също изникваха, че реално няма как да е съвсем коректно такова мерене... та и в жилищата ще е подобно...
(това извън темата и исканията на авторката)

# 55
Покрай темата - 35 децибела в малко помещение пречели на комуникацията...искаш да кажеш, че съседите ви така си пускат музиката, че вие във вашата къща не може да се чуете като разговаряте и ви се налага да си крещите и пак се недочувате?

Не знам колко децибела е, но моите съседи постигаха това, т.е. не можехме да се чуем вкъщи. Музика и един вентилатор, който се чуваше все едно пробива машина.
Оправихме се някак, но с много усилия. Бях като пребита. Постоянен тормоз в рамките на 2-3 г.
Само човек, който не е преживял това може да го разбере, затова и не мисля, че ще се подкрепи от много хора. По-скоро ще се приеме с ирония и подигравки.

Ми...то как е тръгнало...Ако влезе този закон,следващия ще е за децата.Да се знае от сега  Laughing Няма тичане,няма викане,няма скачане по леглата.Направо ще е залепване устата и краката с тиксо и до там...До като не изтече времето за тишина или пък направо го разлепваш пред блока и да търчи.После пак го облепяш и го прибираш в блока. Joy

Не виждам нищо смешно.
Нито невъзможно да се възпита едно дете, че има място за тичане, място за викане и т.н., и то не е жилищната сграда.
Не става дума за залепване на устата, а за възпитание. Който не може - просто да не се ограничава с живеене сред други хора, в чието лично пространство да навлиза непрекъснато.
И разбира се никой не говори за нормални детски шумове. Тичането и крясъците обаче не спадат към тях.

# 56
Не се сърди, човече е много права, че който не е преживял тормоз от недобросъвестни съседи, няма как да разбере, че проблемът може да е толкова сериозен.

В тази тема никой не коментира желание да се покаже някаква доминация над хората с които се живее в една сграда, а просто нормални добронамерени междусъседски отношения. Има един праг на шума, над който наистина не може да се живее - дали ще е музика, детска игра, скандали или купони...

За това си мисля, че единственото средство да се докаже доколко един съсед пречи на другите обитатели в сградата е да може нарушението да бъде измерено от някаква лицензирана лаборатория. А сега точно тази лаборатория отказва да съдейства, когато става дума за межусъседски отношения.

Процедурата по ЗУЕС е дълга и безплодна. Може би единствено в съда може да се стигне до някакво решение, но си представям колко ще е дълго и обжалвано, заради липса на явни доказателства, освен свидетелствата на ЕС.

Ако има данни за нарушение, може много лесно, бързо и просто да бъде наложена глоба. Това със сигурност ще подейства ефективно в доста по-кратък срок.

Спомнете си за случая с човека, който разстреля няколко души съседи и после се самоуби. Човекът се беше оплаквал с жалби, беше подавал сигнали, но нито една институция не му обърнала внимание. Тозмозили са го дни наред, докато накрая е полудял и е погубил няколко живота и своя, а със сигурност е съсипал и бъдещето на семейството си. Защо е трябвало да се стига до там? Човекът не е бил психично болен, а тормозен.

# 57
Само да добавя, че даже не винаги беше силна музика, често музиката не се чуваше, само басовете. Нямам никаква идея колко децибела са, но е все едно някой ви удря с гумен чук в главата. И това с часове, дни, месеци... Просто е кошмар, все едно живееш с сън. За съжаление не съм убедена, че институциите ще помогнат, дори да има закон.
Пак казвам, всичко опира до разбирания и възпитание. Ако този човек смята, че си длъжен да го слушаш, дали ще е музика, тропане, викане, хвърляне на играчки на децата, влачене на столове и т.н., няма значение, все ще намери начин да "влиза" непрекъснато у вас с шумове, различни от нормалните. А най-странното е, че ако се повдигне въпроса, виновни излизат тези, които спазват правилата и искат да живеят нормално.

# 58
Не се сърди, човече, сигурна съм, че този шум, за който говориш може да бъде отчетен като вреден. Това изобщо не са субективни възприятия и глезотии.

# 59
Ние, които не подкрепяме тази иниацитива, не сме ЗА постоянното диво слушане на музика, невъзпитани деца и вечни купони и ремонти, а ЗА това тези неща да могат да се си се случват в позволените часове! Не можеш да забраниш на някого да си отпразнува рожденния ден- да, ще има шум в повече, но ако е в позволените часове,ще го изтърпиш - ако е ежедневие ,това вече си е тормоз и се намира винаги решение на проблема  Naughty В крайна сметка има заведения, но не всеки може да си позволи да си празнува повода в заведение, само защото еди си кой не може да преживее 5-6 пъти в годината да си затвори устата и да не роптае, защото си вдигал шум преди 24ч вечерта  Whistling Naughty

Не се сърди,човече , имахме един път такива съседи - много бързо си решихме проблема  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт