Ехм...
Може ли и аз да дам своето обяснение?
И такааа...
Ако някой от вас се движат из англо-американските форуми за бременност и деца може би са забелязали, че там има доста различни форуми около бремеността.
Има форум за тези които не могат поради една или друга медицинска или съдбовна причина да се сдобият с бебче (тука биха ги клеймовали с думата бездетни). Има други които вече са забременели, има ги и трети... които искат да забременеят и тепърва са започнали с опитите.
Нашият Искам да забременея от кътче за "бездетни" (моля прочетете описанието на форума) лека по-лека се превърна в BABYFEVER (треска за бебе... буквален превод) форум.
В началото форума се казваше Проблемно забременяване (както вече бе казано), но през пролетта май беше, решихме, да обновим името защото както някой каза, Проблемно забременяване звучи доста... гадно. И реченото сторено. Но и тогава имаше дискусий от вида на тези които са се раздухали през последните 2 седмици (или греша?) и решението (моля, поправяйте ме ако греша) беше, че може би в края на краищата ще се наложи да се направи и друг форум за такива опитващи да забременеят от скоро.
Това, че имаше само един форум за бременеене се дължеше на малкото регистрирани и още по-малкото пишещи там (да има няма 10 човека...).

Ето обаче, че дойде времето да се раздели форума на две и всеки да си знае мястото. Никой не казва на другия, че не можеш да дойдеш в нашия форум и да пишеш или четеш там. Съмнявам се, че някое момиче от Проблемно-то ще дойде в Искам да забременея и ще почне да пише за проблемите си, хормоналните си изследвания, лапароскопията, неправилното функциониране на щитовидната жлеза или спермограмата на мъжа си. Също и се надявам, че някое момиче от Искам да забременея няма да влезе в Проблемно-то и напише нещо от рода на "Имам проблем. След 2 месеца опити да забременея още нищо не е станало и много се тревожа. Помогнете ми!" или "Ден 14 от цикъла ми е. Дали може нещо да е станало?"

Да ви припомня само... за проблеми в забременяването може да се говори след активни опити да се забременее надминали 1 година (или при бременостти завършили със спонтанни аборти или прекъснати поради незнайни причини).

Ето, това е моето обяснение... може и още да обяснявам, но имам и други работи да свърша днес та простете. Ако ще става дискусия... моля ви да е цивилизована такава!