МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 99 093
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
А сега споделете какви са ви сушилните. И каква бихте ми препоръчали - марка, тип, килограми, каквото се сетите. Пералнята ми е за 7 кг, но не винаги я пълня изцяло, защото няма къде да го простра после това пране.  ooooh!
Имам място в кухнята, но нямам възможност да я свържа с канализация. Каква трябва да бъде сушилнята, за да се монтира там?

Моята е комбинирана, изпомпва вода много начесто по време на сушенето, а и налива, явно за да кондензира вътрешната пара... Леко топъл е само предния капак, не лъха отникъде горещ въздух покрай пералнята, т.е. спокойно си стои в шкафа под плота. Ползвам я предимно за хавлиени кърпи през зимата, а и за бебешките дрешки (преди 4-5 години) и за бельо сега,  но само го затоплям да изпръхне и простирам за малко. Не си спестявам работата, спестявам си време.
Може да ти е полезно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=767957.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5210

# 466
Моята не помня каква марка е, но понеже съм я сложила на мястото на шкаф в кухнята тябваше да събира влагата в казанче, че няма достъп до вентилация. Събраната вода използвам за ютията. Затопля помощението докато работи което за мен е плюс, т.к лятото не я ползвам.

# 467
Пенева, Карамелена, благодаря ви.
Тази, която събира водата в контейнер, е кондензен тип, така ли?
Изплашиха ме "минусите" от втория линк, но тъй като мисля да я ползвам само през зимата, надявам се, че "плюсовете" ще се окажат повече.

Добра идея ли е да я позлвам за бельо, кърпи, чаршафи, ризи и дънки, т.е. предимно памучни дрехи, а синтетиката да си я суша, както досега (тя и без друго си излиза почти суха от пералнята)?
А как стои въпросът със сушенето на якетата?

Още нещо: гледах темата за избор на сушилня, четох най-различни мнения, видях, че някои момичета купуват уреди втора употреба на качествени марки. Загледах се по една такава http://technovision.bg/Model.aspx?ID=313 - тази година купихме хладилник и пералня, че старите внезапно ни изоставиха, и не мога да си позволя скъпа машина. Вие какво мислие?
В най-лошия случай ще си остана и тази година без сушилня. Simple Smile

# 468
Здрасти! Записвам се и аз във вашата групичка, макар че рядко намирам време за четене и писане по форумите Simple Smile Имам двама батковци на 10 и 8 години и момиченце на 1 годинка. Много ми харесва да ни е пълна къщата (и колата Simple Smile))) - ние много често пътуваме нанякъде). Не разчитам на помощ от дядовци и баби, с мм ми си поделяме ангажиментите покрай децата. Най-трудно ни е с воденето по училища, спорт и т.н. И съответно с прибирането. Момчетата учат в различни училища, ходят на различни спортове... ужас Simple Smile))) Мм е почти по цял ден в колата, добре, че работата му позволява да е и шофьор на един-двама  много важни господа Simple Smile
Гледам, че обсъждате перални, сушилни. Аз мога да кажа, че най-добрата ми приятелка е сушилнята, без нея съм заникъде Mr. Green Суша абсолютно всичко в сушилнята и да си призная, много рядко гладя. Вадя дрехите докато са топли, сгъвам внимателно и прибирам. Поооочти не си личи, че не са гладени  Mr. Green Има програми за различните тъкани и аз съм се доверила напълно на приятелката. Моята сушилня е с комин, т.е. влагата се отвежда в комина. Супер е, да ни е жива и здрава!

Хубаво е, че има толкова семейства с повечко деца! Ще се опитам да съм по-редовна тук Simple Smile

# 469
  • София
Все още нямаме сушилня и ние, макар че отдавна съм се замислила, ама все не стигаме до нея. Простирам навън само дрехите на дъртите, на децата и бельото вътре на сушилка, която стои в коридора (добре, че е голям).
На мен май ми оправиха най- после колата след месец и половина престой в сервиза, дано да е трайно.  Praynig

AnaLena, добре дошла.   bouquet

# 470
  • София
Още след първата зима с близначките когато прането се увеличи и вкъщи навсякъде висяха дрехи заявих че ми трябва и си купихме сушилня. Моята е АЕГ , стои отделно, в момента след ремонта на банята е сложена над пералнята, което ми е отлично като вариант. Има нужда само от ток, тоест има контейнерче, което се пълни с вода и трябва да се излива. От отдушника духа топъл въздух, но наскоро колега си купи подобна, явно са измислили как да използват и тази топлина и да я вкарват обратно, тъй като неговата не духа топло. Тези с комина доколкото знам са по-стар вариант, а и изискват да има място където да се включат затова веднага ги бях изключила от избора си навремето.
Суша всичко, но дори и на памучните си има известно свиване на дрехите с което съм свикнала и се съобразявам при покупката на дрехи за децата. Лятото си простирам навън, но зимата без нея съм за никъде. Чаршафите също ги пускам там.
AnaLena добре дошла. Това с воденето и прибирането и на мен ми е най-голям проблем. Вече 3-та седмица половинката е постоянно в командировка, а аз макар и да имам книжка не карам. Сутрин ги водя с такси, вечер ги прибирам с градският транспорт след работа. Направо съм луднала и определено една от основните ми задачи е за догодина да започна да карам, защото така не се получава. Другото за което се чудя е дали да не пробвам и да видя има ли вариант в офиса да съм на половин работен ден. Оказа се, че колкото повече порастват толкова по-трудно ни се получава организацията. Нямаме помощници, а и двамата сме си на пълен работен ден. Децата посещават различни курсове или спорт, като прибавим и домашните и не ми остава никакво време за нищо напоследък. Самата аз с нетърпение очаквам предстоящите празници, за да мога да си почина поне малко.

# 471
Ние нямаме сушилня и вероятно няма да имаме - нещо не ме грабва това насилствено сушене. Терасата е закрита - там е мястото на моя сушилник. През нея минава комина на камината и през зимата е по-топло и от апартамента, хем ги грее слънце, хем съхнат бързо от топлото. Дъщеря ми е с атопичен дерматит и всичко което е допирало слънцето й е от полза.

Добре дошла на AnaLena!
Още две-три години и ще свикнат сами да се придвижват. Споко! "И това ще мине", както гласи многодетната мъдрост  Grinning

# 472
Айла, много ми е приятно да те срещна тук! Миналата година по това време контактувахме интензивно - моята малка Алиса се роди по-рано и, въпреки че съм кърмачка със самочувствие  Mr. Green, помощта ти ми беше безценна!!!

За придвижването сами, много се надявам, че догодина поне големият батко ще ходи и ще се връща сам, макар че като го знам каква блейка е,  сърцето ми се свива да го пусна Simple Smile Тази година правим сухи тренировки, а аз се подготвям психически Simple Smile То пък тогава Алиса ще тръгне на ясла и веднага ще заеме освободените възможности. Аз съм шофьор, но за момента не мога да съм от голяма помощ, защото режимът на малката изобщо не съвпада с нуждите на детеразноса Simple Smile))

# 473
  • София

Още нещо: гледах темата за избор на сушилня, четох най-различни мнения, видях, че някои момичета купуват уреди втора употреба на качествени марки.

Две мои приятелки си взеха 2-ра употреба Miele (а хич не са зле финансово) и са много доволни. Едната си взе съдомиялна, другата сушилня и пералня. Складът е някъде близо до нас, на Ботевградско, ако те интересува ще разровя за адреса. Решила съм новата ни съдомиялна да е Миеле, навремето мъжо викаше да вземем от най-големите, тази отдавна ни омаля (води се за 7 или 9 комплекта). Сушилня имах към пералнята, но нещо се повреди. Минус на комбинираните е, че сушилнята е винаги за 1-2-3кг по-малко пране, т.е. не мога директно да включа цялото пране и на сушене, а и отнемаше часове. Но определено си е удобство, ползвах я предимно за дънки или някоя дреха, ако ни потрябва от вечерта за утре сутрин.

# 474
А някоя от вас да е ползвала влагоабсорбатор, за да си суши дрехите  в стаята? Ние имахме много влага в стаята и стигнахме до решението да си вземем такъв уред, за да не се появява повече такава влага по стените. Определено действа и съм доволна от него, но се чудя дали ще мога да го ползвам за сушене на дрехи - нали все пак дърпа влагата. Като проучвах по форумите за влагоабсорбатора, в един пост се споменаваше, че може и за такава работа да е полезен. Пък и за него сме дали 300лв, къде къде по-малко е от цената на сушилните. Дори и да си вземем втори такъв уред, пак ще ми е по-евтино. Като се има впредвид, че ще сме повече хора и ще ползваме повече и по-активно стаите вкъщи, като нищо още някъде да ни се появи влага. С един куршум - два заека.

# 475
А някоя от вас да е ползвала влагоабсорбатор, за да си суши дрехите  в стаята? Ние имахме много влага в стаята и стигнахме до решението да си вземем такъв уред, за да не се появява повече такава влага по стените. ...
Аз ползвам такъв - капацитета му е 6л. на 24ч., но резервоарчето му е 2л, а не искам да си правя дупка в дограмата за извеждане навън с тръбичка, така че слагам х-образна сушилка под климатика, под сушилката влагоабсорбатора и преди лягане изсипвам водата и сутрин като стана пак е пълен резервоара и е спряла машинката, чака изсипване  Simple Smile дрехите точно на пътя на сухата струя въздух много бързо съхнат, а нямам отвратителния конденз по стъклата...

# 476
  • София
Миналата година се наложи спешно да си купим нова пералня /след като старата Zerowatt беше на път да ни изостави след 15 години вярна служба/, и сега въпросът за сушилня не е на дневен ред. Wink През зимата простираме дрехите първо на балкона, после доизсушаваме  на сгъваем простор в хола. Не е много приятно -  заемат място и спарват въздуха, но сме свикнали. Пък балконът ни е слънчев и дори и зимното слънце върши работа - когато го има. Wink

AnaLena, добре дошла при нас! Hug

# 477
Здравейте, и аз ще се запиша в темата за да мога да я следя. Имам три деца, две дъщери на 22 и 24г. и син на 6 месеца.За мен децата са най важното нещо.

# 478
  • София
Миналата година по това време взехме сушилня. Отвориха едно кръчменце под балкона и дрехите миришеха вече не само на пушек, но и на скара. А точно перяхме за бъдещото (тогава) бебе. Взехме по спешност на изплащане. За ориентация много ми помогна темата за сушилните (видях, че е даден линк по-горе). Лятото изпратихме последната вноска и ми олекна, че вече си е съвсем нашичка. Честно ви казвам, направо не зная как съм живяла без нея. Остави влага, бързина, мекота, хигиеничност и т.н., ама що време ми спестява! Горещо препоръчвам наляво и надясно. Ако знаех каква благост е, бих взела и преди децата, дето се вика  Mr. Green

# 479
  • София
това с прането тъкмо ми е на дневен ред ... няма насмогване минимум по пералня два на ден, а тези ''не спешните'' горките чакат по една камара време и не могат да се вредят преди да станат спешни ... ние сме в апартамент, но лятото не е проблем простор и сушилка на балкона, но от както захладня не изсъхват с дни, вмирисват се на мухал ... препирам ... ужас. сега сушилката е в другата стая с пуснато парно и горе долу за един ден изсъхват ... много се замислям за сушилня, но нямам никакво място, а не знам комбинираните до каква степен вършат работа ...

Общи условия

Активация на акаунт