МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 99 093
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
снимките ги правят на място

# 451
Честито на всички именници и техните семейства.
Честит празник на строителите.

Помним Криско, Лилибон.  Hug

# 452
Може ли да попитам при вас как насмогвате с прането зимно време? Повече хора, повече пране, а съхненето е голям зор. Прилагате ли някакви хитринки? Аз гледам, че вече започнаха да ми се застъпват пранетата и не ми стига мястото за всичко. Докато изсъхне едното, вече се натрупало за още 2 перални. А все още сме 4-ма. Чак почвам да се чудя като станем петима как ще се оправям. В друга темичка стана дума за сушилни, но като разгледах по сайтовете цените им, то за да вземеш хубава и икономична сушилня, трябва да дадеш пари като за една кола. Не си струва сякаш. newsm78

# 453
Може ли да попитам при вас как насмогвате с прането зимно време?

Ние живеем в къща на село и имаме парно, та зимата радиаторите са постоянно окичени с дрехи. Не минава и ден без да не пускам поне една пералня, а през почивните дни са по 2-3. Прането не ми тежи толкова, ама оправянето на дрехи после ми е мъка Simple Smile

# 454
  • Варна
Ние имаме комбинирана пералня със сушилня. Върши идеална работа, не заема допълнително място и си заслужава инвестицията. Peace Особено за чаршафите, не мога да си представя да насмогна с прането и простирането през зимата.

# 455
Пералнята и сушилнята са за макс много кг (към момента на купуването). Това, което не е за сушилнята, се суши на три стойки. При слънце стойките са навън, в судено време са в мазето, където парното се включва само. Сушилнята също топли.
Истината е, че е голяма мъка. Не смогвам въобще.

# 456
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Уф ... и на мен това ми е голям проблем ... Имам поне една, а много често и две перални на ден ... Сушилня ... все не стигаме до покупката й ... Лятото навън на простира ... Зимата - през деня по радиаторите ... Имаше сега един период от месец, когато още не бяха пуснали парното и беше ужас с дрехите ... Но от неделя имаме парно и успявам всичко да изсуша Simple Smile Знам, че не е добре да се суши вътре на парното и гледам в хола, където сме през деня с малката да няма дрехи ..., но ... това е положението ...

# 457
  • София
Сушилня. Никой не е казал, че да имаш много деца е евтино удоволствие. Като пораснат и започнеш да им плащаш и образованието, цената на една сушилня ще ти изглежда бял кахър.

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 09:32 от Sharky*

# 458
Сушилня. Никой не е казал, че да имаш много деца е евтино удоволствие. Като пораснат и започнеш да им плащаш и образованието, цената на една сушилня ще ти изглежда бях кахър.

Laughing Не се и съмнявам. Но ние така или иначе винаги сме гледали да я караме икономично. Предпочитам така, а не само с едно дете и затънала в лукс. Нали човек и добре да живее, все някога умира. Важно е какво оставяш след себе си, не с колко пари си живял.

# 459
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Сушилня. Никой не е казал, че да имаш много деца е евтино удоволствие. Като пораснат и започнеш да им плащаш и образованието, цената на една сушилня ще ти изглежда бях кахър.

И това е така ... Ама аз чаках 10 години да се наканят да ми купят кола ... Сега от лятото имам, а от месец джиткам до градината с нея ..., но не ми я дават още да я карам самосиндикално ... Ама си заслужаваше чакането - прекрасен, голям, коНфортен Ровър е Simple Smile ... Та, сушилнята се отлага като покупка за ... лятото  Joy

# 460
Може ли да попитам при вас как насмогвате с прането зимно време? Повече хора, повече пране, а съхненето е голям зор. Прилагате ли някакви хитринки? ...
Рядко пускам сушилнята, вградена в пералнята (за по-малко килограми е). Зимата вадя изпраните чаршафи и ги пускам един по един да се сушат, досадно и бавно...
Сложила съм една стойка Х-образна в хола под климатика, а под нея сушилка за въздух - духа топъл въздух отгоре, сух леко затоплен отдолу, простирам след като всички заспят, събирам преди да станат сутрин  Crazy но една пералня дребно бельо съхне за една нощ. А денем оставям да съхне следващата пералня, която е прала през нощта. Понякога внасям и хоризонталната сушилка вътре, но няма място за нея, пречка ми се (5 човека в 3 помещения сме все пак, то дневната-хол-кухня е просторна, ама условно...), та дебна уикендите да пекне за мъъъъничко слънце да накича южната тераса  Wink

# 461
И ние купихме сушилня след раждането на третото. Нямам много място и трябваше да избирам между нея и съдомиялня. Чиниите винаги можеш да ги измиеш, а и да не ги измиеш не е проблем, докато дрехите няма как да ги издухам. По радиаторите съм слагала дрехи единствено вечер в хола. Наистина е важно да не се сушат такива в присъствието на деца. Има ли слънце обаче винаги простирам навън. Не обичам сушилнята, но е необходимост. Приятелки ми се чудят на акъла защо не я използвам постоянно. Една от тях няма простор в къщата си. Тя дори и лятото я ползва.

# 462
  • София
Когато родих първото, още при социализма, бяхме на квартира в Красна поляна. Тогава простирах на терасата. За един ден такъв черен прах ми се натрупваше по прането, че завинаги ме е отказал от простиране навън. Освен това от слънцето ми избеляваха цветните дрехи.

# 463
А сега споделете какви са ви сушилните. И каква бихте ми препоръчали - марка, тип, килограми, каквото се сетите. Пералнята ми е за 7 кг, но не винаги я пълня изцяло, защото няма къде да го простра после това пране.  ooooh!
Имам място в кухнята, но нямам възможност да я свържа с канализация. Каква трябва да бъде сушилнята, за да се монтира там?

# 464
  • София/Варна
Ние също нямаме сушилня (идеята отлежава от години). С прането процедирам по следния начин: перем, простираме, пускаме следваща пералня след час-два, прибираме изпръхналото пране на сушилник и простираме следващото на балкона. Сушилника го слагаме в спалнята, където през деня няма никой, вечер го местим в дневната.

Общи условия

Активация на акаунт