МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 99 088
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • София/Варна
Има желаещи - и за празнуване, и за помощ в организацията Simple Smile

# 436
И на мен за големите не са искали, сега за бебето.

# 437
  • Варна
Декларация не са ни искали, но и за Симона, и за Филип, след подаването на документите за паспорт, е идвал полицай и е разпитвал съседите.  Mr. Green

# 438
  • ул. "Мечтание"
Желаещи за празнуване има ли??????

С удоволствие ще се присъединим!  Hug

# 439
  • Пловдив
Момичета, нещо бъркате ресурсните учители и логопедите.
Ресурсните учители са към ресурсните центрове. Ходят по училища, където има деца със СОП и работят с тях. Занимават се с обучението по всички предмети. Веднъж седмично идват психолог и логопед(само за децата със СОП) от ресурсния център.
Логопедите се водят районни, назначават се в едно от училищата в района и обслужват деца от целия район. Занимават се с говорните проблеми на децата и идват деца от всички училища и детски градини.
Ресурсните са назначени към ресурсните центрове, получават си заплатата от там.
Логопедите са назначени към училищата и си получават заплатата от училището. Работят напълно безплатно с всички деца.

# 440
Зла вещица, абсолютна каша в главата ми е наистина. Един ми казва едно, друг друго. Правя разлика между ресурсен учител и ресурсен логопед, но наистина така и не разбрах кой плаща заплатата на последния. От едно място твърдят, че директорката трябва да отпусне щат и да наеме такъв, от друго, че трябва да го обяви и от центъра са длъжни да го осигурят. С детето ми работи ресурсен учител. И то ежедневно. Чак не можех да повярвам, че има и нещо хубаво което се подсигурява безплатно. Ресурсен логопед открих един в Люлин, но ние сме последна дупка на кавала. Ако остане възможност ще работи с него иначе приоритетни са люлинските деца. Засега го е поела веднъж седмично по 30 минути което е супер недостатъчно.
И като отворихме пак тази тема, да си изкажа мислите от тези дни. Говорих и с преподавател и с един логопед и тази идея май им се струва най-възможна. 20-30 родители да събираме по 50-60 лв месечно и да плащаме на логопед. Как обаче това може да стане законно и сигурно? През някаква фондация ли... знам ли!

# 441
  • София/Варна
Училищното настоятелство мисля, че може да сключва от свое име договори (но не съм на 100% сигурна).

# 442
Има желаещи - и за празнуване, и за помощ в организацията Simple Smile

Във фейсбук групата ли си? Ако не и ако ползваш фейс - пиши ми на лични - ще те включа!

Желаещи за празнуване има ли??????

С удоволствие ще се присъединим!  Hug

Вярно? Ще се радвам ако се видим!

# 443
  • Варна
 Еххх, как ми се иска и на мен да се включа, ама много ми е далече София Sad

# 444
  • ул. "Мечтание"
Вярно? Ще се радвам ако се видим!

Ако е в София шанса е голям, планираме пътуване до София декември така че идеален повод... Mr. Green

# 445
  • Пловдив
Зла вещица, абсолютна каша в главата ми е наистина. Един ми казва едно, друг друго. Правя разлика между ресурсен учител и ресурсен логопед, но наистина така и не разбрах кой плаща заплатата на последния.

Ресурсният център назначава ресурсни учители, ресурсни психолози, ресурсни логопеди. В зависимост от броя на децата със СОП в училище зависи учителят колко дни ще е в училището. Нормативът е 8 деца. Ако децата са повече, се назначава и втори учител. Ако са по-малко в някои от дните ходи до друго училище или детска градина, за да си попълни норматива.
Ресурсният психолог и ресурсният логопед идват веднъж седмично и работят с децата със СОП.

Отделно от всичко това в района се назначава логопед. Той е в едно от училищата, но при него ходят деца от целия район. Той обслужва всички, които имат нужда от логопед. Децата със СОП рядко ходят при него, те ходят само при ресурсните, защото наистина един логопед е малко за цял район и с магия приема всички нуждаещи се.

Давам пример нашето училище. Има ресурсен учител и 7 ученика със СОП. Един ден в седмицата (сряда) ресурсният учител ходи до съседното училище за няколко часа, за да си попълни норматива. В понеделник идва ресурсният психолог, във вторник ресурсният логопед. Работят с всички деца със СОП по един учебен час.

Логопедът на района е в нашето училище. Има работно време - един ден сутрин, един ден след обед, за да може да обслужва учениците, които са на смяна. В началото на годината обхожда всички училища и градини в района (Кършиака - Пловдив), дава бележки на децата, които според него имат нужда от логопедична помощ, след това ако родителите пожелаят идват и си "вземат час" - два пъти седмично. Работи се в групи (децата са много), като групите са подбрани с деца с еднакви проблеми. И не може едно дете с един проблем да мине в група с деца с друг проблем, защото обучението е различно.

Надявам се долу горе да съм изяснила как е.

# 446
Ето ни и нас  Heart Eyes

# 447
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Да ви се представим и ние. Не се заблуждавайте, че големите са кротички- това е само за снимката.  Laughing Laughing

# 448
  • София
Сладури си имате мами!

toridim, мечтата ми за момичета-близначки! Heart Eyes  Още от преди да забременея с малкия. Ама като гледам нито аз мога близнаци, нито мъжо женски Laughing, та само ще се радвам на чуждите. Simple Smile

Аз вече се наслаждавам на бременността си (началото на 6-тия месец), гадното гадене го няма, откакто пия витамини и желязо не ходя като цапнат самолет. Иии от време на време ми се прокрадва пак идеята за породени. Не заради някаква фикс идея за момиче, ами да са си по две другарчета децата, пък и от гаджета с мъжо му казах, че искам 4 деца, той искаше 2 и се смеехме 3 по средата. Сега големите са много добре заедно, малкото вярно ще има 2-ма големи батковци, ама в игрите едва ли ще са заедно. Laughing Мъжо твърдо не ще преди време като сме говорили за 4-то (и си има своите разумни, материални доводи, с които съм съгласна), бабите, ако спомена ще са  Shocked и ще ни овайкат. Приятелите ни (най-близките) си ме знаят и даже ми го пожелават. Абе и аз много доводи против си изтъквам и до скоро не щях и едва ли ще стане, ама тъй да си споделя само тук, знам, че ще ме разберете. Hug

# 449
  • Варна
Аня♥♥♥, как те разбирам само Simple Smile И аз тъй си мечтая - големите са с 2 години разлика, може и да са много различни по характер, може и да се карат, но пък са си компания. А това, малкото, горкото само ще трябва да си играе. Хубаво би било да има още едно, ама няма да го бъде. Не толкова заради материалната страна, по-скоро аз психически няма да издържа.
За паспортите - за първо вадене на дете искат и обикновена снимка. По спомен таксата беше 10 лева, не са разпитвали съседите, но скоро познати, които вадиха на тяхната щерка, казаха, че ги предупредили за това. Тя беше много възмутена, защото живееха от 2 месеца в нов апартамент и вика - "Как ще питат съседите, та те откъде изобщо да ни познават?" Българска му работа

Общи условия

Активация на акаунт