МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 99 079
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
А сега споделете какви са ви сушилните. И каква бихте ми препоръчали - марка, тип, килограми, каквото се сетите. Пералнята ми е за 7 кг, но не винаги я пълня изцяло, защото няма къде да го простра после това пране.  ooooh!
Имам място в кухнята, но нямам възможност да я свържа с канализация. Каква трябва да бъде сушилнята, за да се монтира там?

Нашата е миеле за 7 кг, стар модел на промоция. Моята не е вързана с канализацията, събира се в контейнерче водата. Свързването е въпрос на изтегляне на мъркуча и поставянето му в канала зад сушилнята или аправо е мивката до сушилнята Simple Smile) Мързел...  Дрехите миришат страхотно като ги извадиш.
Такава ще ти свърши работа.
Свекито ме предупреди, че много инциденти ставали заради непочистени филтри. ¬истя ги след всяко сушене, то си и има и индикация, де.

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 10:01 от Aludra *

# 481
  • София
atadar, а пералнята ти къде се намира? При нас сложихме след ремонта на банята сушилнята върху пералнята и ми е отлично така.

# 482
Както вече казах, финансово сме доста "дантелени" и мъжът ми веднага направи физиономия, когато чу за сушилнята.  Confused Гледах предложения за втора употреба и видях това: http://technovision.bg/Model.aspx?ID=313  Какво ще кажете за тази?

Добре дошли на AnaLena и Dari Panayotu.   bouquet 

# 483
Здравейте! Извинете, че така нахлувам, но да споделя, че в Русе (кампанията е и за други 6 града, може да проверите на сайта на Ейвън) в момента тече кампания за безплатни прегледи за рак на гърдата за жени в неравностойно положение. Всички многодетни майки също са поканени.
Само с предварителни записвания на тел. 0886 089 130 И 082/ 82 67 70

# 484
  • София
Aila за съжаление при нас това не е вариант Confused заради малкото място сме с такава с горно отваряне и съм много доволна, удобна ми е Rolling Eyes

# 485
  • София
Атадар, аз комбинирана обаче с горно отваряне не съм виждала, може и да има. Но като цяло е хубаво да не е комбинирана, още повече, че ти си имаш пералня.
Сушилнята може да я сложиш в което и да е помещение, дори хола, спалнята, коридора. Трябва ти единствено контакт за ток. Контейнерчето ще си го разходиш до най-близката мивка за да го изсипеш.

# 486
Здравейте, мами! Не съм писала от доста дълго време, но така се стекоха обстоятелствата, че карах доста проблемна бременност и почти цялата я изкарах в болница. Въпреки, че малко късно, вече мога да се похваля с нашият трети принц ДАВИД, който се роди на 16.09.2014г.. Ако има възможност и ако може, да бъде дописан на началната страничка.
Ние вече сме си в София и се гледаме, малко ни е зор, защото единият батко е първокласник и общо взето с ММ си прехвърляме бебока , за да мога да помагам и за домашните, а то пък какви домашни толкова много (само по БЕЛ са три тетрадки) страшна работа. Батковците също помагат, от което съм страшно доволна. От време на време първокласника ревнува, ама то е нормално, защото е на мама глезанчето и сега вниманието не е изцяло за него, но се стремим да има някаква хармония.
Мамите с повече опит, ако могат да споделят как се справиха с ревността на по- големите дечица, ще бъда много благодарна. Хубав и усмихнат ден желая на всички!  bouquet Hug

# 487
  • София
Честито бебче!   bouquet И ние сме се спряли на това име. Simple Smile
При нас ревност не е имало (като бяхме с приемното бебе), за малкия малко се притеснявахме, защото е по-емоционален и привързан към мен и отдалеч го подготвяхме, но нямаше ревност. При нас е голям +, че са породени големите и са все заедно двамата. А откакто малкият е първи клас сам иска да е по-самостоятелен.

# 488
  • На село (близо до Лондон)
dokich
Честито малко бебе! Много да е здраво и да Ви радва!

За ревността, напиши в какво се изразява и колко са голями батковците?

Моите бяха на 6г и на почти 3г когато се роди бебето. Разделянето на вниманието ми на 3 си беше (и сега е) трудно. 

# 489
  • ул. "Мечтание"
dokich, честито бебе!  Hug

# 490
  • София
dokich, честито бебче! Много царствено име. Wink

Мама Цоцоланка ще допише Давид в следващата тема, защото вече не може да се редактира първия пост. Peace

С ревността няма "справяне" - т.е., винаги е нормално да я има в някаква степен . Включване в грижите за бебето и доколкото е възможно, отделяне на индивидуално време за всяко едно от децата - така съм процедирала досега. И старание по възможност да не се "вторачвам" само в грижите за бебето. Wink

# 491
Да Ви кажа мами, с големия батко нямам проблеми , той е все пак на 16г., има си приятелка, други неща го вълнуват и е минал веднъж по този път дето се казва. Помага ми много и с малкия и с бебето.Ревността при нас е,че малкия ревнува от бебето, защото той не се е отделял от мене за секунди, въпреки , че като забременях, той пожела да си отиде вече да си спи в неговата стая и казва, че вече е голям. Той също много се радва за бебето и ние се стремим да го насърчаваме да участва в грижите на бебчо, разбира се без да му дотягаме.Разговаряме постоянно с него и му обясняваме, че бебенцето е мъничко и  трябват много грижи за него. Той казва , че разбира, но понякога да кажем идва при мене и иска да се занимавам нещо с него или да му помогна нещо, а аз в този момент храня бебо и не мога да отреагирам веднага, обяснявам му, че като нахраня бебчо ще му обърна внимание и той казва добре, но такава тъга е изписана на лицето му , че ми се къса сърцето. Имам чувството , че не правя нещо както трябва, а пък ММ е почти постоянно на работа и няма как да си разпределяме вниманието към децата. Все си мислех, че малкия като е по- голям все пак е на 7г., няма да изпитва особена ревност към бебето и с говорене и обяснение от наша страна няма да има такъв проблем. Ама уви.Чета Ви и виждам, че повечето от вас са с по малки големи деца, ако мога да се изкажа така и виждам, че пък Вие имате други проблеми с разпределени е на времето и разкъсването между воденето на децата на различни училища, спорт градини.Значи явно моето са бели кахъри. Моите адмирации към всички Вас страхотни мами сте всички  newsm51 Hug

# 492
  • На село (близо до Лондон)
dokich не са бели кахъри, взаимоотношенията между децата и с родителите са много важни и се градат от пелените  Heart Eyes.

И ти, и другите деца (дори и на 16г!) трябва да се настоят че има още едно човече в къщи. Отнема време ... спомням си аз как ревах скоро след раждането когато неможех да прочета вечерна приказка на най-голямия защото трябваше да кърмя бебето ... Кърмила съм докато играем с колички (с 3г) и също докато четем и пишем с 6г дете  Wink. Бебето най-малки изисквания има.

Ако можеш когато първокласника си е в къщи най-вече на него да обръщаш внимание, бебето само трябва да е чисто/ненаакано и да е сито. Другото време с 7г дете, когато то си легне обсъждаш тийн проблеми  с 16г Wink.

# 493
dokich не са бели кахъри, взаимоотношенията между децата и с родителите са много важни и се градат от пелените  Heart Eyes.

И ти, и другите деца (дори и на 16г!) трябва да се настоят че има още едно човече в къщи. Отнема време ... спомням си аз как ревах скоро след раждането когато неможех да прочета вечерна приказка на най-голямия защото трябваше да кърмя бебето ... Кърмила съм докато играем с колички (с 3г) и също докато четем и пишем с 6г дете  Wink. Бебето най-малки изисквания има.

Ако можеш когато първокласника си е в къщи най-вече на него да обръщаш внимание, бебето само трябва да е чисто/ненаакано и да е сито. Другото време с 7г дете, когато то си легне обсъждаш тийн проблеми  с 16г Wink.
Благодаря за съвета, от сърце! Горе долу и аз това се опитвам да правя, ама все си мисля, че не се справям, може би ще трябва малко време да се синхронизират нещата.
Хубава вечер!  Hug  bouquet

не знам какво направих , ама влезе в твоя пост

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 18:41 от dokich

# 494
  • София
dokich Честито ново щастие!!!  bouquet
всяко човече си има своите нужди - и не е лесно понякога - но с търпение и желание всичко се постига ... може би да, бебето в момента е с най - малки нужди - това постепенно се променя, но ти дава време да влезеш в ритъм !!,, вярвам че всичко скоро ще се подреди за да можете всички да се наслаждавате на щастието да сте всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт