МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 99 079
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
mama Barba Добре дошла! споделяй!!,, като видях възрастта на децата сме на еднакъв хал Mr. Green

# 511
  • Щастлива мама на 3 слънца
Плахо се записвам при вас със свито сърце.

# 512
  • София
Добре дошла  bouquet защо със свито сърце Rolling Eyes

# 513
Здравейте мами, следя ви  от месец и реших и  аз да се запиша в  темата - имам батко  на 2  год и 7  м  и близначета на 3 месеца.  Не  мога да се включвам  по   темите  ,  че нямам много   опит, повече ще черпя.

# 514
Adrenalinka, лека бременност! Grinning

atadar, ще го  отложа. Ще ми се началото да е по-позитивно. Wink  Във връзка с това, което обсъждате,, за задълженията. Ние в момента започваме работа по въпроса. Гледам да се включвам с тях, когато са уморени и нямат желание, за да ги мотивирам и да си изградят положителна нагласа. Има две неща, които развалят дисциплината - недостатъчно сън и наличието на бебе вкъщи... Tired

# 515
  • Щастлива мама на 3 слънца
Ние сме малко в шок. Малка е разликата с бебето и това ме тормози. От 5 г съм или бременна или кърмя. Растат зъби сега, прохождаме не е най подходящия момент като, че ли. Явно ни е писано

# 516
По въпроса за образованието на децата и аз съм по-спокойна, смятам че трябва първо да израстнат отговорни хора, а като рекат да следват висше, стига да искат, ще намерят начин да го постигнат, ако ние нямаме възможност да помагаме много. Само мъжът ми се притеснява за това. Чувства се длъжен да ги финансира и да им осигури максималното. Пък аз не искам и да чувам да им купуваме коли, например. Синът ми от сега си мечтае да кара кола(на 5г). Толкова младежи загиват на пътя от голям мерак да карат и безотговорно отношение зад волана! Ако трябва първо да си спестят пари, та после да си купят сами такава придобивка и да си поемат сами всички разходи по нея, ми се струва, че може да са по-отговорни, загрижени и внимателни на пътя. А да им осигуряваме и жилища според мен е безумно. В този глобализиращ се свят не може да знаеш къде ще решат да се установят и с кого ще се съберат, та да им купуваш предварително жилище, дори и да имаш такава възможност. Изпитваме го с мъжа ми в момента на гърба си. Живеем в жилище, осигурено му от родителите му, но не ни харесва нито самото жилище, нито квартала, нито града, в който живеем. Нямаме никакъв избор обаче, защото родителите му не проявяват разбиране към нашите предпочитания. Те са си наумили, че синът им трябва да живее близо до тях, за да им е винаги под ръка, когато им трябва помощ за нещо и да ги дундурка на стари години. Аз не искам децата ми да се чувстват така вързани.

# 517
  • София
steli_3 добре дошла  bouquet
mama Barba   Hug за съня съм на 10000% съгласна с теб - с големия непрекъснато имаме този проблем Tired
*АДРЕНАЛИНКА*   Hug един ден ще си спомняш с усмивка всички терзания ... разбирам те ...аз как си оревах мечтата , когато тя реши да ми се сбъдне ... още не мога да си го простя Rolling Eyes а за бременностите и кърменето и аз съм така вече 6 години и то със застъпвания Mr. Green мисля да покърмя още поне година и половина ... и май ми стига толкова Rolling Eyes
Emel Manolova  никога не съм поглеждала нещата от тази страна, но съм абсолютно съгласна с теб Peace
ей, аз се оказвам най - голямото плямпало тук напоследък ... на всяка манджа ....  Rolling Eyes Crazy Whistling

# 518
Адреналинка нашата разлика с бебето ще е още по-малка.  Laughing Госпожицата проходи преди седмица. Аз също съм или бременна или кърмя. Надявам се скоро да се върна към "нормалния" живот. Simple Smile

# 519
Добре дошли на всички новоразписали се.
мама Барба, една поправка юлки 2009 сме Wink
*АДРЕНАЛИНКА*, лека бременност. Всичко ще се нареди по най-добрия начин.
atadar, пиши, пиши  Hug

Много ми се иска да присъстваме на този празник на многодетните, но тази година е абсурдно да стигнем до София. Може би другата година, живот и здраве  Peace

# 520
И аз да си кажа за кърменето. Сина го кърмих 2г, после имах 2г. почивка и започнах да кърмя малката. Сега като чакам третото вече ми спря кърмата, макар че до последно се опитвах да я изкарам поне до годинката да е кърмена. Е, не успях smile3518 . Сега е изцяло на АМ, аз аз се надявам, че поне бебето ще кърмя по-дълго. Малката сигурно вече е забравила как да суче, така че не ми се вярва след 3 месеца да се върне към това покрай бебето.

# 521
  • София/Варна
Emel, не бива да те измъчва това, че не се е получило продължителното кърмене с девойката. Това са естествени процеси - при много бременни около четвърти месец кърмата претърпява инволюция. Гърдите се подготвят за новото бебе и в тях има само малки количества коластра. По-малките кърмачета по-лесно се отказват при тези обстоятелства.  Hug

# 522
Ами аз по принцип много държа на това, защото мисля, че много помага децата да не се разболяват сериозно. Ние със сестра ми не сме кърмени и не само сме боледували доста, но и сме лежали доста в болница, а синът ми е вече на 5 и не е постъпвал в болница за нищо. Е, да, честичко отсъства от градината заради хреми, ангини и кашлици, но то няма как да се избегне това, защото винаги се намират недобросъвестни родители, които си пускат децата болни. И сега не знам дали за малката ще е достатъчен този период на кърмене, който изкарахме, за да се справя имунната й система с болестите. Затова имам чувството, че съм я лишила от нещо хубаво.

# 523
Емел, има деца, изцяло на АМ, здрави като камъчета. Wink Чувство за вина е последното, което ти трябва.  Peace

Адреналинка, нормално е да си притеснена. Но ще викаш неволята и ще се наредят нещата. Ще си имаш двама помощници. Второто дете знаеш ли как бързо ще порасне, като дойде бебето, живот и здраве. Wink Пък винаги може и по-зле: породени е по-добре от близнаци. Wink

Радинка, тепърва ще има да ме поправяте... Tired

атадар, при нас от скоро и малкият батко не ще да спи. Бяха научили и неприятната игра "Да направим напук на мама", но вървим към отучване. Не ми се мисли, ако сме трима на един. Ще трябва да абдикирам... #Crazy

# 524
  • Варна
steli_3, добре дошла! Как са юнаците?

Много ми се иска да присъстваме на този празник на многодетните, но тази година е абсурдно да стигнем до София. Може би другата година, живот и здраве  Peace

И на мен ми се иска, но тази година няма как просто.  Confused Догодина най-вероятно и ние ще се включим. Peace

Emel Manolova, не се обвинявай, освен всичките хормонални изменения при теб, всяко дете е различно - голямата ми дъщеря се отби сама на 8 мес., отказа всякакво мляко да пие до годинката (караше на Данонино ooooh!); сина ми го кърмих 1,5 год. и сигурно нямаше да се откаже, но аз го отбих, защото започна да ми тежи нощното и сутрешното кърмене (върнах се на работа, когато беше на 9 мес.). Сега с малката се надявам пак дълго да се кърмим, но определено ми е по-трудно, отколкото с предните двама - тя е с претенции за позите на кърмене, не иска главата й да е покрита (при кърменето навън), направи си доста дълга нощна пауза, в резултат на което се налага аз да я будя, за да яде, че да не ми намалее кърмата и т. н.

амнезия., *АДРЕНАЛИНКА*, няма да ви е лесно, но пък на децата ще им е много хубаво в игрите с такава малка разлика! Hug

Общи условия

Активация на акаунт