МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 99 066
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Emel Manolova както Деси и другите са написали е нормално това което се е случило и е нямало какво да направиш, още по-малко да се обвиняваш за това. След раждането на бебчо, ако много държиш и другото детенце да получава кърма и имаш желание и възможност може да вмъкнеш едно-две изцеждания някъде в денонощието и изцеденото да го даваш с чашка или шише на каката.

# 526
  • София
Emel, това за финансовото осигуряване все едно аз съм го писала. Моят мъж разсъждава по същия начин и затова се колебаеше за наше трето. Наскоро си купихме голяма кола и т.к. големият го хваща мерака да шофира, пита ме кой педал за какво, на колко год. ще може и той и се шегувах, че ако старата ни кола не е изгнила дотогава ще му я дадем да кара. А мъжо, не как ще кара стара кола, ще трябва да им купим по-нова. Аз съм на мнение, че когато получаваш всичко наготово не го цениш. Не казвам, че като нас трябва от нулата да тръгнат и все сами да се оправят, ама и другата крайност не е добра. Виж, за жилище, имот съм съгласна с него, да има нещо от мама и тати, макар и малко, ама не като повечето родители да използват това да те вържат. Кефя се на родители, които приживе си приписват това, което са решили на децата си, за да могат те да разполагат, както им е добре.

За отбиването, аз също с години се обвинявах, когато забременях с малкия и отбих големия, хем той си беше голямо кърмаче вече, на 1г10м, но си търсеше и след това. Като родих и се прибрахме с малкия в болницата, големият си поиска и му дадох да суче, но беше забравил как става (бяха минали 7м вече). Странното е, че и от чашка не му харесваше, опитвах се в разни кремчета да му слагам по малко за имунитет.

*АДРЕНАЛИНКА*, вярно трудно е в началото с малка разлика, ако се гледате сами, но пък после става мнооого по-леко, а за децата е супер.

# 527
  • На село (близо до Лондон)
амнезия., *АДРЕНАЛИНКА*, мама Барба и аз имах 3 деца под 6 годишна възраст и само неволята за помощничка  Wink първата година не си я спомням. Сега когато децата са на 10, 7 и 4 години имат еднакви игри.

За финансово осигуряване едва ли ще можем, а и незнам доколко е полезно изобщо. Образование ще осигурим и на тримата, стига да искат Thinking

# 528
Благодаря на всички за успокоението. Днес имах вълнуваща среща с бебето. Най-сетне потвърдиха с точност, че ще е момиче и аз така се зарадвах, че ми се искаше да тичам. Получих и неочакван бонус - снимка на личицето й. Като я показах на таткото, той веднага отсече, че приличала на него Laughing Хубаво е да знам пола на бебето, а и като е момиче с каката ще се заиграват повече, дано се разбират двенките.

# 529
Здравейте!
Сега видях, че има такава група тук и бързам да се присъединя Grinning
Имам три момчета - Никола 8 г., Дамян 5,5 г. и Виктор 3,5м. и едно починало момиченце - Дея
Ще се радвам да ви чета и да помагам с каквото мога
Поздрави на всички  Hug

# 530
Добро утро, МАМИ!
Моля Ви, ако някой има или е имал подобен проблем да ми даде съвет. Малкият ми син за един месец вече два пъти се разболява сериозно със стрептококова инфекция.Педиатърката ни започва лечението с хомеопатични препарати, но в последствие пак обръщаме на антибиотици и ги пием по две седмици. Сега пак е със същото заболяване, постоянно е с температура 39,5 С. Пак сме на хомеопатични, но като гледам на къде вървят нещата сигурно пак ще почнем антибиотика. Не зная , но за мене той си има тези бактерии в него и по- точно са в третата сливица и само чакат подходяща среда да се възбудят, а до този извод стигам, защото за последните няколко години няколко пъти боледува от скарлатина, а това са бета стрептококи. Лекарката казва, че се заразява, ама все пак би трябвало да е изградил някакъв поне минимален имунитет срещу тях, да не говорим, че му давам постоянно имуно стимуланти за подсилване на имунитета. Та за това смятам, че тази бактерия е в него. Ако някой е имал подобен проблем, Моля дайте съвет, вече изкрейзих #Crazy, малкия болен през две седмици, бебо е с колики и се носим и само тичам между стаите като луда. Добре,че най- големия държи фронта, ама и той си е голям все пак, а и е доста кален. Само да вметна, че и той так боледуваше много, но като махнахме третата сливица на четири годинки и се оправи, даже имаше и бронхиална астма, но всичко се оправи, та се чудя дали и малкия да не оперираме от трета сливица, защото има постоянно гноен секрет от нослето, ама лекарката като се е запънала, че не е причината от това и направо не знам. Извинявайте, че Ви натоварих рано сутринта. Хубав и усмихнат ден Ви желая!

# 531
  • Варна
dokich - дъщеря ми беше така  Sad О сгрешена диагноза и неправилно изписан антибиотик детето ми направи 5 ангини през 20 дни, бяха на ръба да я изтърват на 4тият път, когато влязохме в болница. Беше 8 месеца на инжекции Ретарпен /депопеницилин/ и накрая извадихме сливиците. Отвън бяха видимо спокойни, но отвътре и то на доста дълбоко всичко беше гной Sad От малко повече отгодина не е боледувала. Гриповете ги кара на крак - с повече витамин С и чайове. Косата и се заздрави и слухът и се възстанови - в следствие на силната инфекция бяха въпросните проблеми с коса и слух. Не знам какво да те посъветвам, но може би среща с добър хематолог и УНГ.

Emel Manolova - приятна среща е била  Hug Ние все още не знаем пол. Диването все се крие. Докторът изказа мнение за момченце, но с голямо НООООО  Mr. Green

# 532
  • ул. "Мечтание"
Докич, голямото ми момче страдаше от хроничен отит. През лятото го заведох на боуен терапия, направихме няколко процедури и от тогава не се е оплакал нито веднъж от ухо. Аз лично много харесвам тази терапия, самата аз ходя и съм изключително доволна от резултатите.

# 533
  • София
Хаха, бременна или кърмя (или и двете) - че то имаше ли всъщност друго агрегатно състояние  Joy Чак ми е странно понякога като си припомня за живота преди децата. Къде съм си пиляла времето  newsm78 - представа си нямам!

# 534
  • София/Варна
Още веднъж да напомня за записването за празника!

Топла, топла информация! Важно!!!!!!

Заповядай на Зимен празник на многодетните родители!!!!!!

Как да се включиш в празника:
1. Изпращаш на лични на KayRenn имената и фамилиите на децата, тяхната възраст и ръст.
2. Заделяш 15 лв. от семейния бюджет за празника - или го изпращаш на сметката на Асоциация Родители (BG62 UNCR 7630 1015 4992 05 - с пояснение "За празник на Пълна къща") или го даваш на място на Кабо Алма срещу разписка. Ако си се записал в списъка от горната точка (при KayRenn), се задължаваш да платиш вноската от 15 лв., дори и да си възпрепятстван да дойдеш на празника.
3. Намираш или правиш обща снимка на семейството, която по време на празника да стои на обща изложба.
4. Строяваш цялата челяд да рисува за изложбата на детски рисунки - няма конкурсен характер, така че всеки художник е еднакво велик.
5. Приготвяш нещо вкусничко, с което да участваш в кулинарния конкурс и да подпомогнеш изхранването на всички гладници на празника (няма нужда да е в несметни количества - всеки носи горе-долу колкото за едно семейство, като цяло се получава изобилно и разнообразно).
6. Вземаш всичко гореизброено + доброто си настроение + цялото си търпение и посвещаваш неделята на 7.12. от 11 до 14 ч. на това да се запознаваш и забавляваш с други луди като теб.

# 535
Хаха, бременна или кърмя (или и двете) - че то имаше ли всъщност друго агрегатно състояние  Joy Чак ми е странно понякога като си припомня за живота преди децата. Къде съм си пиляла времето  newsm78 - представа си нямам!
Joy Наистина, и аз се питам това понякога. Покрай децата открих смисъла на живота си, дето толкова си блъсках главата в тийнейджърските години да се чудя защо съм се пръкнала на тоя свят hahaha

# 536
  • София
Здравейте,
вече мога да се включа и аз към вас.
Мама съм на Тано -10г., Георги - 6г. и Мария -5 месеца.

kanave,
дано Дея почива в мир!  Praynig

# 537
  • София
kanave, Gwen, добре сте дошли при нас!

kanave,  прегръдки за Дея! Hug

dokich, и аз като mishelin бих те посъветвала да направиш консултация със специалист. Peace

# 538
Благодаря за посрещането и милите думи  bouquet
Ние се гледаме с бебчо вкъщи. Той като последен излезе доста разглезен - без режим, спи в нашето легло, храни се често и все на гърда. Въобще - не сме имали такова дете  Simple Smile
Но това ми е най-осъзнатото майчинство и се чувствам много добре у дома
Поздрави на всички

# 539

Но това ми е най-осъзнатото майчинство и се чувствам много добре у дома
Поздрави на всички

Нали??? Жалко, че го разбираме чак на N-тия път. Колко бели коси щях да си спестя...
съболезнования за момиченцето ти!

Gwen,
ще видиш, че многодетните мами не са такива зверици като в повечето теми из форумите! (стига да не настъпиш някой мазол, де  Grinning )
Тано и Жоро са страшни образи неземни. Ще бъдат подходяща добавка на Коледното парти  Peace

В тоя ред на мисли - пишете на Мама Цоцоланка на лични да ви включи и във фейсбук групата, щото списъците трябва да са готови в най-кратки срокове.

Видях, че много нови мами за се присъединили - Добре дошли на всички! За вас същото - пишете на Цоцоланка.

Ей, Цоц, ама какъв ПР ти правя,  а?

Общи условия

Активация на акаунт