Православието като начин на живот 4

• 42 502
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • по пътя
Да, Жени, много си права. С битки не става. Само търпение и любов, аз и гледам да не ги занимавам, но понякога човек има нужда от разбирането на близките.

# 646
Жени Hug благодаря ти !

# 647
...  нещо ме смути и тъй като не намерих информация в интернет,пак м и се налага да ви питам...
... разбрах,че тя не е била опята. Погребана е само с гражданските ритуали. Какво да направя сега, безкрайно много я обичам.

°•°мечо°•°, задължително разговаряй с някой свещеник по този въпрос.
Чувала съм, че за хора, които не са опяти, се четат определени молитви от чина на опелото. Т.е. има какво да се направи, така че не се смущавай излишно, а поговори със свещеника и действай  Grinning. Вярвам, че душата на твоята баба ще намери покой.

# 648
  • В царството на игрите:)
Здравейте,
Опело може да се направи на гроба и години след смъртта.
Мечо, дано успееш да го издействаш!
Лунно момиче, това не е прекалено, а е наш християнски дълг.

# 649
# 650
ВО ИСТИНА ВОСКРЕСЕ!

# 651
Имам един въпрос - през Светлата седмица заменяте ли обичайното си молитвено правило с т.нар. Пасхални часове? Текстът се сваля оттук

# 652
  • по пътя
Имам един въпрос - през Светлата седмица заменяте ли обичайното си молитвено правило с т.нар. Пасхални часове? Текстът се сваля оттук
Опитвам се, не винаги остава време, но се опитвам.

# 653
Пасхалното правило е доста кратичко всъщност, доста по-кратко е от ежедневното  Mr. Green

# 654
  • по пътя
Пасхалното правило е доста кратичко всъщност, доста по-кратко е от ежедневното  Mr. Green
Така е, въпрос на навик сигурно.
Оххх, Симпа, ама то пише, че дневното правило не се чете, а аз смятах, че трябва всичко. Трябва да питам, като съм невежа.

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 17:48 от Lunno momi4e

# 655
Може да е кратко, но е Велико славословене  Heart Eyes Hug  bouquet

# 656
Да, сега е време да се радваме и веселим  Hug
Скрит текст:
Ежедневните молитви са покайни и някак "не вървят" в този период. На утренята се пропуска Шестопсалмието, а в манастирите през Светлата седмица не четат и Псалтира.

Слушам всяка сутрин птичките какво "славословене" правят часове наред и то за една най-обикновена пролет Wink, а ние имаме да благодарим за толкова много. В този смисъл това "правило" е обидно кратко.

# 657
Здравейте Simple Smile До сега не съм участвала в темата ви. Бих искала да попитам нещо и не знам дали е удобно.
Какви са плодовете на мъдростта? Свързани ли са с ябълковото дърво или по-скоро библията е плод на мъдростта?
Simple Smile Въпросите ми не са провокативни, а за лични познания. Благодаря. Simple Smile

# 658
  • В царството на игрите:)
Христос возкресе!Нека Божията благодат да е върху нас и семействата ни!
През първата седмица след Великден се казва само "Христос возкресе из мертвих..." Става въпрос за миряните.

# 659
  • София
Христос воскресе! Во истина воскресе!

Бо, добре дошла! За мен плодовете на човешкото мъдруване рядко водят до нещо добро, освен до гордост и тщеславие. Мъдростта е нещо друго. Тя е връщането към по- простичкото- да приемаш нещата такива, каквито са. Да имаш повече доверие в Господ. Да се радваш на това, което имаш, но да използваш разумно и талантите, които Той ти е дал. Ние имаме всичко необходимо, но не го виждаме, защото винаги гледаме какво имат другите и искаме него. Забравяме да благодарим за всичко- и добро и лошо. И най- важното- любовта- да обичаш всеки- добър или лош, близък и далечен.
 Отговорът на въпроса за ябълковото дърво и Библията би бил плод на човешко мъдруване, затова ще се въздържа от него.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт