Православието като начин на живот 4

• 42 481
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
Lunno momi4e, винаги съм била против това ние, християните, да си затваряме очите и да мълчим по повод някои слабости в църковния живот. Няма да коментирам образа на свещенослужителя в творчеството на нашите писатели и в кинематографията. Ако добрите примери бяха в изобилия, вероятно нямаше да имат повод да създават подобни карикатурни образи. На черното няма как да се каже "бяло".

Хубавото в случая е, че мога да кажа, че познавам много добри свещеници, които са далеч от подобни карикатурни образи. Друг е въпросът, че някои хора предпочитат да сочат лошия пример и така да оправдават негативното си отношение към Църквата и християнството като цяло.

За мъжкият прагматизъм съм съгласна и го уважавам. Мъжът е коректив на жената в много отношения, но и обратното също е в сила. Може би е добре жената да намери начин да запознае мъжа си с някой добър духовник и да му покаже, че има и друг тип свещеници, а не само тези, които биват окарикатурявани в медийното пространство. Поводи винаги могат да се намерят - освещаване на дома, водосвет и т.н. Това е удобен повод за разговор на свещеника с мъжа, пък и с децата в една неформална среда. Повечето свещеници умеят да общуват с невярващи хора и съм сигурна, че ще намерят правилен подход и към невярващия и недоверчив съпруг.  Заслужава си да се опита.

# 736
  • по пътя
Симпа, съгласна съм с теб. Аз също познавам такива хора, които имат подход, ще трябва при всички случаи да се действа внимателно и на принципа по лъжичка на ден.

# 737
Разприказвахме се нещо и вече сме на 50 стр.  Grinning
Скоро ще ни е нужна нова тема newsm78

# 738
Въпросът е дали това е "модел" наложен отвън - чрез възпитанието и общественото мнение, или е нещо, заложено изначално в самия човек - бил той мъж или жена. Лично аз не бих могла да дам отговор.

Лидерството  е заложено в мъжкото начало, но дали мъжът ще бъде лидер или лидерче зависи от възпитанието. Не само при човека, но при почти всички живи твари в природата е така.

# 739
Лека нощ  Laughing!

Не можах да открия темата в подфорума ... От време на време сдава багажите платформата.

Щеше ми се да поговорим за начина по който декларираме вярата, която изповядваме пред другите.
Носите ли явно кръст? Притеснява ли ви това? Има ли ограничения за носене на такива символи около вас (или такива има само в училищата)?

Наистина май дойде ред за нова тема.
Желаещи  Laughing?

# 740

Общи условия

Активация на акаунт