Кой и какво може да ви подразни, когато сте на почивка?

• 63 422
  • 1 364
  •   1
Отговори
# 1 110
  • sf
Зависи къде се ходи на юг  Wink
Ние последните години ходехме в Синеморец. По пустите плажове, щото за нас има ли повече от 10 човека на плажа, е тъпкано  Joy

# 1 111
Аз още нямам логично обяснение каква е причината българи да водят децата си на море на южното Черноморие.

Сигурно заради хубавите спомени от предишни почивки, когато на юг се ходеше заради топлата морска вода и хубавия климат. Да не говорим, че градове като Созопол и Несебър са интересни за разглеждане. На север положението не е много по-добро, защото и там пречиствателните станции не могат да се справят с огромното количесвто мръстотия през летния сезон. Синът ми всяко лято ходи на лагери в Кранево или Златни и винаги половината лагер се е проснал с ентеровирус.

# 1 112
  • в рока
И аз си мисля , че няма голяма разлика от север и юг, може би малко по-безопасни са само най-крайните точки на Черноморието.
Две години съм в Китен, преди това Варна. Сериозно не сме заболявали никога. Не сме на ОИ. Най-добре е до 10 юли.  От моите познати, почивали на  Свети Влас и Елените , един няма доволен

# 1 113
Сигурно заради хубавите спомени от предишни почивки, когато на юг се ходеше заради топлата морска вода и хубавия климат. Да не говорим, че градове като Созопол и Несебър са интересни за разглеждане. На север положението не е много по-добро, защото и там пречиствателните станции не могат да се справят с огромното количесвто мръстотия през летния сезон. Синът ми всяко лято ходи на лагери в Кранево или Златни и винаги половината лагер се е проснал с ентеровирус.
За хубавите спомени и обаянието на Несебър и Созопол си абсолютно права. Ех, старата Текила...
Но между север и юг по отношение на водата в морето и водата на чешмата разликата е съществена. Говоря на база на 32 годишен опит от Балчик до Ахтопол.

# 1 114
  • София
Бяхме в Албена, и за пръв път и тримата сме с ентеровирус.

# 1 115
В Балчик бих отишла само на разходка, не и на плаж, там е ужасно студено морето.
пп: в Ахтопол и аз не знам кой иска да ходи, отвратително е.

# 1 116
Вие изкарахте цялото БГ Черноморие, като отвратително. Албена, Созопол, Несебър, Ахтопол, Влас, Златните, Балчик и т.н...
Не съм съгласна.

Ясно е, че е трудно, да се сравняват БГ курорти с близки и далечни такива в чужбина, които са по - чисти в повечето случаи и по - добре поддържани.
Обаче и в България човек може, да почива добре, стига да случи на добър хотел и хубави ресторанти. Не навсякъде вони и е гадно.

За летния вирус гаранция никаква няма, един го хваща, друг не.
Цял живот съм живяла на море и съм ходила по близките курорти, да чукна на дърво, такъв вирус не съм хващала.
ОИ не харесвам също.
И мен ме дразнят кряскащите дечица и майки по плажовете, както и простотията.

Но не бих нарекла всички тези градчета и курорти - отвратителни места, вонящи и прочие.
Южното Черноморие е в пъти по - хубаво от северното, макар че в момента живея там.

# 1 117

Цял живот съм живяла на море и съм ходила по близките курорти, да чукна на дърво, такъв вирус не съм хващала.

Да де, ама сигурно си имаш имунитет-нали живееш там.
А и си познаваш района и знаеш хубавите места.

# 1 118

Да де, ама сигурно си имаш имунитет-нали живееш там.
А и си познаваш района и знаеш хубавите места.

Така е.
И все пак, работила съм по хотели - едни се разболяват, други не.
Зависи от имунната система, от личната хигиена (при доста от чужденците туристи тя липсва), както и от храната най - вече.
На ОИ съм виждала туристи, да погълват огромно количество храна, да тъпчат по джобове и чанти. Времето е горещо, разваля се, после мрънкат, че са се на*кали.

Като цяло, както всичко в скъпата ни страна, много неща куцат.
Хората не пазят, мръсно е.
Аз видях дамска превръзка в морето, на варненския плаж.  Sick

Но има и красиви места, все още някой друг чист плаж, намират се сносни ресторанти, хубави семейни и хотелчета и т.н.

# 1 119
  • София
Вие изкарахте цялото БГ Черноморие, като отвратително. Албена, Созопол, Несебър, Ахтопол, Влас, Златните, Балчик и т.н...
Не съм съгласна.
.........................
Ами....ти може да имаш изграден имунитет. Само от водата която би трябвало да пия и вече съм с разстройство, айде водата може и да е и минерална, но един таратор не мога да хапна. Второ, парите които ще дам за хотел тук, ги давам на по-хубаво и по-красиво място. Не, не правя агитация в никакъв случай, но с годините се научих кой как умее да прави туризъм.  Виждам, правя си преценки и си избирам.  Не мога да си причиня да имам и стомашни неразположения за това си има причина и много се пазя. Тук , у нас моите всички приятели които бяха по нашето Черноморие се върнаха болни. Как пък не ми се случи стомашни проблеми някъде навън?? Кафето си е кафе, храната е прясна, обслужване перфектно, а не хванати девойки от улицата за сервитьорки за един сезон, ами не става. Има си принципи и в тази професия и те трябва да се спазват. Тук имам чувството е, че ден година храни, надути цени до безбожност, получаваш лоша стока....не става.  Peace На много места съм била на почивка, но тук направо си е отврат. Не бих си го причинила отново на каквато и да е цена.  Даже и в Дюни, където се предполага, че би трябвало да е по читаво, има и т.н. Син флаг за чистота  ами...не ми хареса, храна - лоша, миришеше отвратително на канали,  няма и достатъчно персонал за обслужване...много пари хвърлени на вятъра.

# 1 120
  • София
Добре, Sisi, кажи 1 наш курорт, който да има съвременна пречиствателна станция, която да отговаря на капацитета му. Мислех, че това е Албена, но се оказа, че пречиствателната станция там, не може да поеме пика на туристите. Твърдиш, че има такива - кои са те?

# 1 121
Добре, Sisi, кажи 1 наш курорт, който да има съвременна пречиствателна станция, която да отговаря на капацитета му. Мислех, че това е Албена, но се оказа, че пречиствателната станция там, не може да поеме пика на туристите. Твърдиш, че има такива - кои са те?
milenaka, съжалявам за развалената ви почивка, наистина, но за Албена ще ти кажа 2 неща. През 1983 г. в курорта има 41 хотела, сега 43, строителство в района няма заради резервата. Плажът на Албена е носител на сертификат "Син флаг" за чистота на плажната ивица и водата. Всеки гледа през собствената си камбанария, знам, но аз ходя в Албена от 1991 г. (не само там, разбира се) и в нито един случай на мен или на който и да е от компанията, с която съм била, не ни се е появявал стомашен проблем. Не мога да кажа същото за любимия ми Созопол, примерно.
@**Sisi** , за да почивам нормално на юг, трябва да ходя с кола на плаж на минимум 10 км. Това не ми е ОК. Чистите места останаха прекалено малко, за огромно мое съжаление.

# 1 122
  • София
milenaka, съжалявам за развалената ви почивка, наистина, но за Албена ще ти кажа 2 неща. През 1983 г. в курорта има 41 хотела, сега 43, строителство в района няма заради резервата. Плажът на Албена е носител на сертификат "Син флаг" за чистота на плажната ивица и водата. Всеки гледа през собствената си камбанария, знам, но аз ходя в Албена от 1991 г. (не само там, разбира се) и в нито един случай на мен или на който и да е от компанията, с която съм била, не ни се е появявал стомашен проблем. Не мога да кажа същото за любимия ми Созопол, примерно.
...

Само че, това не променя факта, че станцията там не може да поеме пика на туристите, защото тя не обслужва само Албена. Нито че тази година има страшно много заболели от вируса.
Цитат
Албена - в момента станцията там пречиства и водите от селата Кранево и Оброчище, но така през летния сезон се претоварва. Съръжението трябва да се реконструира, за да може да отстранява от отпадните води и елементите азот и фосфор. Това е изискване за всички агломерации над 10 хил. жители, изхвърлящи преработените води в Черно море и вливащите се в него реки. За пречиствателната станция трябва да се погрижи "ВиК" - Добрич, а община Балчик не трябва да разрешава ново строителство.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=285990.0
http://www.dnes.bg/stranata/2011/08/24/prechistvatelni-stancii-p … a-drug-pyt.127205

Така че, продължавам да питам - кои са тези чисти курорти, които има съвременни, отговарящи на капацитета, пречиств. станции?

# 1 123
Но има и красиви места, все още някой друг чист плаж, намират се сносни ресторанти, хубави семейни и хотелчета и т.н.

Каква ми е ползата да съм в хубаво хотелче, построено насред помийната яма? Последно бях в хубав хотел с тераса, откриваща гледка към морето, но сутринта, когато имах идея да се настаня с романчето на терасата и да си сръбвам кафенце, на талази започна да лъха вонята на пресни лайна. Егати почивката - да си седя в хубавото хотелче на затворен прозорец и включен климатик, защото в самия курорт не се диша.  В морето изобщо не влязох - да не съм луда, точно там се излива всичката тази смрад. Аз търся спокойствие, простор и чист въздух - неща, които Черноморието отдавна не може вече да предложи. Хубави хотелчета има навсякъде, но на море се ходи заради морето, поне по моите разбирания.

# 1 124

Август е пиков месец, пренаселено е, презастроено.
Мръсотията е навсякъде. Самите хора не пазят.
В Албена не ми харесва особено, но като цяло е спокойно местенце.

Последно бях в Балчик, нямам оплаквания. Преди това Константин и Елена - и там е добре. След няколко дни отиваме във Влас, там също ми харесва.
Явно зависи и кой, какви изисквания има.
Аз лично предпочитам малки, семейни хотели, най - често само със закуска или HB.
Хапваме по ресторанти - от някои съм доволна, от други не.

Плажове - извън града или по - отдалечени. Например във Варна ми харесва на Галата. Последния път имаше 10 човека, освен нас.

Аз съм съгласна с вас, че е мръсно и неподдържано, но не можем, да кажем, че всички курорти са супер зле и цялото ни Черноморие е ужас.
Има хубави местенца, има и приятни плажове.
Иначе и аз, ако се разболея и ми се провали почивката, ще бъда много гневна.

Мръсно е, и в София, и във Варна, и т.н..
Когато бях в Лондон ми направи впечатление, че много хора си хвърляха фасовете на улицата. Обаче след малко минаваше чистачка и почистваше..

Общи условия

Активация на акаунт