Кой и какво може да ви подразни, когато сте на почивка?

• 63 429
  • 1 364
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
Мисля, че проблемът основно е във водата. Имаме познати в Балчик, и според тях много от хората там тази година също са го хванали.

# 1 096
  • София
И според мен вероятността от зарази при ОИ е по-голяма - тавите с ядене са изложени на видно място, всеки може да киха и кашля над тях, лъжицата, с която си сипваш се пипа от 100 човека.......
Всеки си преценява рисковете. Предполагам, че най-безопасно е да се маже хляб с лютеница.  Peace

# 1 097

И Юли беше адски мръсно.
Как да не е-като се сере там, където се къпе... ooooh! Вили, хотели, къщи за гости и познайте къде отиват лайната. Виждала съм с очите си как се изпразва лайнарка в блатото зад хотела...
Западни туристи не видях-явно са избягали панически, а минали години имаше англичани, французи, даже и шведи... Само руснаците издържат на тази мизерия, явно в сравнение с тяхната тук е ок-но не вярвам и те да повторят, ако ги е тръшнало разстройството и в скъпия ОИ са ги нахранили с недопечени кебапчета и частното им плажче е пълно с угарки, смачкани пластмасови чашки за кафе, водата е с цвят на лайно и мирише по същия начин...

Дойде времето туризма да бере плодовете, които си пося...И не-не им е виновен черния ПР, нито лошото време.

И според мен вероятността от зарази при ОИ е по-голяма - тавите с ядене са изложени на видно място, всеки може да киха и кашля над тях, лъжицата, с която си сипваш се пипа от 100 човека.......
Всеки си преценява рисковете. Предполагам, че най-безопасно е да се маже хляб с лютеница.  Peace

Ами. Хич. Тази година карахме точно на хляб с лютеница ,но не би. Топнеш ли си главата в моренцето, лапнеш ли малко от "бистрата" водица и си готов..
Трябва да се ходи през Юни, когато е по-малко населено, но пък тогава водата е студена.

# 1 098
Хората хващат вируси, защото е мръсно, не поради друга причина. Няма канализация, мръсните води се изливат директно в морето и в ями, които пак там отиват. Чрез водата се разнасят заразите, чрез храната пак може, но са от друг произход и това веднага се хваща при проверка, както стана с еклерчетата в Банско. Не може цялото Черноморие да вони на помийна яма, просто е срамота, да не говорим колко е гнусно и опасно. Когато водя децата, винаги избирам Бургас или Варна, а не курорти, никога досега не са хващали никакви вируси, но съм сигурна, че ако ги бях завела в Равда или Несебър, откъдето минахме без тях, на третия ден щяха вече да повръщат и дрискат, само от миризмата на въздуха имаш чувството, че се заразяваш с нещо. Големият ще ходи на Златни пясъци в края на месеца, там не знам как е, отдавна не съм ходила.

# 1 099
Ооо не!Не ми припомняйте!Тази година беше морето АД за нас! Резервирахме за 1 ви юли-7 дена ОИ на Царево.На втория ден малкото дете се разповръща (6 год. е не е бебе) През нощта и аз се включих,сутринта се прибрахме по спешност,като по пътя спирахме,за да може да повръщаме на воля с него.Приеха ни в Инф. болница. Такова нещо не съм изживявала за целия си 35 год.живот-пийнеш глътка вода-повръщаш,повръщаш,повръщаш.Накрая аз повърнах 3-4 пъти стомашен сок с жилки кръв и мъжа ми изпадна в паника.Получих някакъв гърч пред банята в хотела-спазми и изкарах жилките кръв. Посред нощите търсихме спешен център в Царево.Още там ни биха индж. и ни вливаха разтвори. Сутринта се натоварихме и айде дома! За 3-4 дена ни  стабилизираха,като накрая те изкарва на такова разсройство ,че нямам думи.Седнала бях на леглото на детето,кихнах и се насрах! И то милото пита-мамо,що бършеш чаршафа с мокри кърпи...абе направо думи нямам. Каква е тая вода,какво е това нещо не знам!

# 1 100
  • София
Седнала бях на леглото на детето,кихнах и се насрах! И то милото пита-мамо,що бършеш чаршафа с мокри кърпи...абе направо думи нямам. Каква е тая вода,какво е това нещо не знам!
Живописно, описателно  .... много съжалявам за провалената почивка. Установи ли се все пак какво е, в смисъл в инфекциозна от водата ли ви казаха, че е или...?

# 1 101
  • София
Това е интересно - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285990.0

Ще се опитам да намеря по-нова информация.

Допълвам - http://www.dnes.bg/stranata/2011/08/24/prechistvatelni-stancii-p … a-drug-pyt.127205
http://bgonair.bg/bulgaria/2013-06-01/prechistvatelnite-stancii- … -dve-godini-video

Българско Черноморие ли....  Stop Stop

# 1 102
Ronaldd установи се да.Ротавирус. И как да не е описателно,като така си беше.Човек,вадиш вода от отзад,смятай как ти се е прецакал организма та си се докарал до това неестествено положение!
Казаха,че заразяването е по орално-фекален механизъм,демек хапнал си от нейде лайно с вируси, ся дали вирусите са били по храната или във водата все тая ми е,казвам ти как голям човек стана на парцал.Горкото дете,не знам как се е намъчило то!

# 1 103
В момента има такъв вирус в ареала (Несебър-Слънчев бряг-Свети Влас), има много хоспитализирани дечица.  Аз го карам всяко лято по морето август месец.

# 1 104
Ако ще те успокои Инфантилна,викат след 2-3 път си хващал що-годе траен имунитет  Mr. Green Аз не ща да пробвам повече,мноо ми беше зле!

# 1 105
Леле, Рибозом, ужасна история! Добре, че сте се оправили!  Hug Ненормално е това тук..

# 1 106
Точно този ареал, за който пише Инфантилна, е адски мръсен и смърдящ, как няма да има вируси. Тъкмо от там избягахме, като видяхме за каква помийна яма става дума. Племенницата ми пък на Лозенец прихваща за втора година тази чудесийка и вместо за въртележки и батути, харчат пари за посещения от лекаря в комплекса и са поредното семейство, което се отказва да летува в Бг. Иначе построили луксозните комплекси, обаче не са предвидили, че пречиствателните станции не могат да поемат всичките лайна и заразите плъзват, все едно се намираме в средновековен Лондон. Ужас.

# 1 107
Ако ще те успокои Инфантилна,викат след 2-3 път си хващал що-годе траен имунитет  Mr. Green Аз не ща да пробвам повече,мноо ми беше зле!
Аз миналото лято чак мрънках, че само мен беше подминал, защото само с този вирус мога да смъкна някой килограм Embarassed Но ме тръшна и то как...Моят лекар го лекува много хард-никаква храна, само вода,  активен въглен и ентерол. Но ти щом си го минала знаеш, че само при мисълта как ще изкараш храната ти се отяжда.

# 1 108
То това е традиционното лечение на тези вируси + солена вода на час по лъжичка, за да се избегнат системите в болница. Но все пак никой не иска да си прекара отпуската, носейки се по вълните на нещастието, яхнал малкия си порцеланов сал. Че то на почивката половината кеф са питиетата и храната край басейните, а вместо това - ентерол и въглен, трябва да го включат в менютата си.

# 1 109
Аз още нямам логично обяснение каква е причината българи да водят децата си на море на южното Черноморие. А Елените-Св. Влас-Несебър-Равда дори и не знам как да го коментирам...
Аз за себе си съм решила, че дъщеря ми по на юг от Обзор няма да стъпи докато не тръгне сама на море.

Общи условия

Активация на акаунт