Кой и какво може да ви подразни, когато сте на почивка?

• 63 423
  • 1 364
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Добре, Sisi, кажи 1 наш курорт, който да има съвременна пречиствателна станция, която да отговаря на капацитета му. Мислех, че това е Албена, но се оказа, че пречиствателната станция там, не може да поеме пика на туристите. Твърдиш, че има такива - кои са те?

Август е пиков месец, пренаселено е, презастроено.
Мръсотията е навсякъде. Самите хора не пазят.
В Албена не ми харесва особено, но като цяло е спокойно местенце.

Последно бях в Балчик, нямам оплаквания. Преди това Константин и Елена - и там е добре. След няколко дни отиваме във Влас, там също ми харесва.
Явно зависи и кой, какви изисквания има.
Аз лично предпочитам малки, семейни хотели, най - често само със закуска или HB.
Хапваме по ресторанти - от някои съм доволна, от други не.

Плажове - извън града или по - отдалечени. Например във Варна ми харесва на Галата. Последния път имаше 10 човека, освен нас.

Аз съм съгласна с вас, че е мръсно и неподдържано, но не можем, да кажем, че всички курорти са супер зле и цялото ни Черноморие е ужас.
Има хубави местенца, има и приятни плажове.
Иначе и аз, ако се разболея и ми се провали почивката, ще бъда много гневна.

Мръсно е, и в София, и във Варна, и т.н..
Когато бях в Лондон ми направи впечатление, че много хора си хвърляха фасовете на улицата. Обаче след малко минаваше чистачка и почистваше..

Много хубави общи приказки, само че аз те питам съвсем друго. Питам те - в кой курорт отпадната вода се пречиства изцяло, а не се излива мръсна в морето?

# 1 126
Много хубави общи приказки, само че аз те питам съвсем друго. Питам те - в кой курорт отпадната вода се пречиства изцяло, а не се излива мръсна в морето?
Аз мога да ти кажа - в Св.Тома  Laughing
Иначе, от източниците, които си публикувала по-нагоре (от 2007 г. и 2011 г.) не става ясно какъв е проблемът с пречиствателната станция на Албена, при положение че няма ново строителство в района и продължавам да твърдя, че там проблеми с ла*на в морето няма. Смятам сериозно да се заема с проучването на въпроса.

# 1 127
След няколко дни отиваме във Влас, там също ми харесва.

Приятно изкарване, точно от там избягах след един ден престой. И си носи енетерол, ще ти потрябва.

# 1 128
  • София
Янечек, изобщо съществува ли нещо, от което си доволна?  Crazy

# 1 129
  • София
Аз мога да ти кажа - в Св.Тома  Laughing
Иначе, от източниците, които си публикувала по-нагоре (от 2007 г. и 2011 г.) не става ясно какъв е проблемът с пречиствателната станция на Албена, при положение че няма ново строителство в района и продължавам да твърдя, че там проблеми с ла*на в морето няма. Смятам сериозно да се заема с проучването на въпроса.

Само че, ти не твърдеше това, а твърдеше, че в Албена няма ново строителство (с което съм съгласна). В Кранево, обаче, има ново строителство. И ето ти го проблемът.

# 1 130
Янечек, изобщо съществува ли нещо, от което си доволна?  Crazy

Да, изкарах си много добре като отидохме на планина, но не казвам къде, защото хубавите местенца се съсипват, когато всички ги научат, както стана с Триград например.

# 1 131
Само че, ти не твърдеше това, а твърдеше, че в Албена няма ново строителство (с което съм съгласна). В Кранево, обаче, има ново строителство. И ето ти го проблемът.
Колко е легловата база в Кранево, според теб? Дали колкото на хотел Калиакра, примерно, или по-малко? За подчертаното - грешка на езика (клавиатурата).

# 1 132
  • София
Да, изкарах си много добре като отидохме на планина, но не казвам къде, защото хубавите местенца се съсипват, когато всички ги научат, както стана с Триград например.
Съжалявам да разбера, че и от Триград не си доволна .  Laughing

Аз съм от хората, за които чашата е наполовина пълна, а не наполовина празна.

# 1 133
  • София
Колко е легловата база в Кранево, според теб? Дали колкото на хотел Калиакра, примерно, или по-малко? За подчертаното - грешка на езика (клавиатурата).

Какво значение има точното число, след като има ново строителство, което трябва да се поеме от станцията на Албена? И очевидно, в пиковия сезон, станцията не може да се справи. Иначе нямаше да има толкова разболели се.

# 1 134
В Триград ставаше допреди 10 години, тогава ходеха само определен тип хора, а сега ходят всякакви и мястото вече не е същото. Иначе като природа и забележителности е прекрасно, но отдавна не е мястото, където мога да си почина.
Със Смокиня и Градина е съвсем същата работа, дойдат ли орките и мястото се засира.

# 1 135
Какво значение има точното число, след като има ново строителство, което трябва да се поеме от станцията на Албена? И очевидно, в пиковия сезон, станцията не може да се справи. Иначе нямаше да има толкова разболели се.
Не разбирам кое е очевидното, при положение че няма конкретни цифри (не мога да открия и наистина ще проуча въпроса). И откъде си убедена, че сте хванали вируса от морската вода, а не от храната, тоалетните или от човек, който си е "донесъл" вируса от София или Добрич, примерно. Друг е въпросът, че тази година с наводненията в морето са се изляли купища мръсотии, мъртви животни и какво ли не. В тази връзка, аз бях доста притеснена, дори бях в колебание дали да не анулирам резервацията. За щастие по време на почивката на никого нищо не се случи. Едно от децата се разболя на сутринта след прибирането ни, при положение че последните три дни не сме слизали на плажа изобщо.

# 1 136
Нали ако си донасяхме вирусите от София и Добрич, нямаше да има бум от ентеровируси точно по Черноморието, защо се правите на ударени? И да няма данни да пречиствателните станции, обонянието ми няма как да ме подведе - там, където вони, винаги има и зарази и ако не се направи канализацията, както трябва, тези проблеми ще си седят още години, а табелките  "има свободни места" ще стават все повече.

# 1 137
  • София
Конкретни цифри има, но не са само за Албена, а се отнасят за периоди - http://www.ncipd.org/?news=disease#30
За Албена - синът ми кашляше, заведохме го там в Спешния център. Попитах педиатърката. Цитирам ти почти буквално думите ѝ: "Само вие и още едно дете сте с кашлица, всички останали са с повръщане и разстройство".

Освен това - синът ми получи разстройство последния ден сутринта - 10-ти ден. Няма как да сме си го донесли от София.

# 1 138
Конкретни цифри има, но не са само за Албена, а се отнасят за периоди - http://www.ncipd.org/?news=disease#30
Аз за цифри за капацитета на пречиствателната станция питах. Както и да е. Аз на този етап установих, че проектът за рехабилитацията й се изпълнява в момента според сайта на общината.
Както и да е. Както вече писах, всеки гледа от собствената си камбанария. Пожелавам ти да намериш твоето място за почивка, аз моето съм го намерила и тази година съвсем нищо не ме е подразнило, освен че много бързо свърши Sunglasses

# 1 139
  • София
Ооо, няма да по Черноморието ни. Искам да е някъде, където не действат на принципа "ден година храни", където няма презастрояване, където съседният курорт не бълва фекалии в морето, където няма да ме лъжат, че морето е чисто, а то очевидно не е...

Цитат
Созопол и комплексите „Златни пясъци”, „Слънчев бряг” и „Албена” са критичните места по Черноморието, които се нуждаят от спешна намеса по отношение на пречистването на отпадъчните води. Южният град все още няма пречиствателна станция, а съоръженията на трите курорта имат нужда от реконструкция и изграждане на дълбоководни зауствания.
http://www.darikfinance.bg/novini/76949/%D1%E0%EC%EE+6+%EF%F0%E5 … F2%F0%FF%E1%E2%E0
http://inews.bg/%D0%9C%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B7 … l.a_i.227901.html
Прегледах новините за тази година на сайта на Албена - няма пусната обновена пречиствателна станция, действат със старата, която е с капацитет само 13 хил. души. Новата трябва да е с капацитет 50 хил. - явно такива са истинските нужди.

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 16:56 от milenaka

Общи условия

Активация на акаунт