Кратки въпроси – бързи отговори

• 372 899
  • 6 192
  •   1
Отговори
# 4 500
Проблемът с гугъл го оправиха централно. На таблета се оправи без да пипам нещо.

# 4 501
  • Варна
здравейте,
исках да изпробвам дали лаптопа ми е съвместим с новия уиндоус 11, обаче когато напиша aka.ms/getpchealtcheckapp - което уж е за теглене на Windows PC health check - единствено ми зарежда нова страница в търсачката бинг?
може ли да ми кажете къде бъркам?

# 4 502
  • Агент под прикритие
Никъде не бъркаш.
Свалиха инструмента преди няколко часа. Feedback-а не им понесе... Laughing

Изискванията, които те смятаха за "разумни", стана ясно, че са всъщност "безумни", основно благодарение на този инструмент. Grinning

# 4 503
  • София
На мен W 10 си ми работи перфектно и не виждам причина да го сменям.

# 4 504
  • Агент под прикритие
О, те сега тепърва разбраха, че са се изпуснали в гащите. Колко пъти още ще ревизират минималните изисквания... Laughing

Минимално изискване осма серия процесор на Интел (или еквивалента му от AMD) практически праща в киреча всички машини, по-стари от 3 години, а изискването за TPM (Trusted Platform Module, на дъното или външен), нещо, което 99.8% от домашните потребители НЕ ползват и нямат нужда да ползват, е чиста проба резултат от употреба на забранени субстанции.  Joy

Fun fact: след обявяването на TPM 2.0 като минимално изискване за Win 11 (пак основно дъната от последните три години), цените на TPM чиповете само в рамките на три-четири дни скочиха няколко пъти, а преди няколко дни производителите им обявиха, че на този етап НЕ могат да отговорят с производството си на повишеното търсене...
Овчето мислене е невероятна движеща сила. Grinning

# 4 505
нещо, което 99.8% от домашните потребители НЕ ползват и нямат нужда да ползват
Всяка машина която бутва uefi използва TPM Stuck Out Tongue Winking Eye TPM-a е изискване за сертифициране още от времето на W10

# 4 506
  • Агент под прикритие
Моя дъртю (Ivy Bridge платформа) няма TPM. Нито като чип на дъното, нито като конектор за слагане на външен такъв. UEFI има обаче и Windows 10 е сложена на GPT разделен диск с пуснат UEFI boot, но как пали, особено без TPM, нямам си на идея.... Laughing

# 4 507
Аз с по- прост въпрос, извинете за което Grin

Купена игра през гугъл плей - играе се на таблет.
На компа отделно ли трябва да я купя, защото е версия за уиндоус, през микрософт стора?

# 4 508
Моля за помощ !

Във ФБ текстове, написани от автора на руски, ми излизат на английски и няма отдолу опция "See original".  Коментарите си ги чета в оригиналния текст - на руски. Не съм сменяла настройки. Какво да направя , че да излизат в оригинал ?

# 4 509
Във фейсбук -> Настройки -> Превод на публикации и избирай

# 4 510
Използвам програма Фемили линк за телефона на дъщеря ми,преди 10-на дни й взехме Xiomi redmi note 10 ,и когато телефона е заключен с програмата не може да се отваря падащото меню.С  предишният телефон самсунг а10 нямаше такъв проблем.
Дали е от телефона или от Фемили линк-а ?

# 4 511
  • София
Как мога да изкарам на хартия кадаст. карта със различните статути на даден район?

https://kais.cadastre.bg/bg/Map

# 4 512
Какво точно искате да извадите?

# 4 513
Във фейсбук -> Настройки -> Превод на публикации и избирай

Много благодаря !

# 4 514
  • София
Какво точно искате да извадите?
кои парцели са ПИ или Упи. Поне това. Но и канализация, ток... дали може?

Общи условия

Активация на акаунт