Кратки въпроси – бързи отговори

• 378 614
  • 6 192
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Може ли някой да ми помогне с въпроса ми за телевизор Sony и субтитрите?

Есме,

https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0 … UTF-8&qscrl=1

четох, четох...и ето това май решава проблема, ама дали ще ти се занимава да го направиш или както един писа, че часове е правил какви ли не номера за да преработва файловете и накрая като свършил, установил, че вече не му се гледа филма  Laughing

от Ivo_BG

Re: Sony Bravia KDL 32EX310 субтитри от USB проблем

Ето това е отговорът на български как да използвате кирилица субтитри чрез USB на TV Sony KDL-32EX310.

1. Отваряме SRT файла със субтитрите с програмата Notepad++. Програмата може да бъде изтеглена от сайта http://notepad-plus-plus.org/

2. От меню "Edit" избираме опцията "Select all" (или за по-бързо натискаме комбинация от клавиши Crtl+A).

3. Сега са маркирани всички редове от файла със субтитрите.

4. Пак от менютата от контролната лента в горната част на прозореца избираме "Encoding"-"Character set"-"Cyrillic"-"Windows-1251".

5. Запазваме така преработения файл чрез "File"-"Save as ..." и презаписваме отворените преди малко субтитри. Т.е. върху стария файл със събтитри записваме новия.

6. Проверяваме и при разлики преименуваме един от двата файла avi и srt, за да са с абсолютно еднакви имена.

7. Копираме така подготвената двойка файлове на USB памет (flash, HDD) и гледаме на телевизора.
Не забравяме да пуснем чрез бутона (....) от дистанционното на телевизора съответната кодировка СР1251 (при мен на KDL-32EX310 е на второ място).
EN кратко: отворете SRT файл с Notepad ++. Избор на всички raws на файла със субтитрите. Отидете на "Encoding" - "набор от символи" - "кирилица" и изберете "Windows-1251". След това запишете променения SRT файл върху стария. Уверете се, че имената на AVI и SRT са същите, ако не - да ги направят да бъде. Сложете двата файла на USB и игра. Изберете от бутон (....) за кодиране cp1251, за да ги четим.
Поздрави  ''

# 166
  • SF
Супер. Това е много мило, но аз съм с МАС на всичкото отгоре и там тези неща "Notepad ++. Избор на всички raws на файла със субтитрите. Отидете на "Encoding" - "набор от символи" - "кирилица" и изберете "Windows-1251" ги няма... Освен да търся в Арр.
То наистина да му се отгледа на човек.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 18:12 от Esmee

# 167
Как да почистя лаптоп, така че да не го повредя?
Става въпрос не просто за обикновено почистване от прах, а по-щателно, тъй като лаптопа е бил пипан от хора и ме е гнус.
Препоръчаха ми този препарат:

http://mallbg.com//%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0 … paign=direct_link

Притеснявам се да не го повредя нещо компютъра, понеже има дупчици и места, където би могло да проникне препарат, както и като му чистя клавиатурата, да влезе навътре от препарата  Embarassed  Crazy

# 168
  • София
Става въпрос не просто за обикновено почистване от прах, а по-щателно, тъй като лаптопа е бил пипан от хора и ме е гнус.

http://mallbg.com//%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0 … paign=direct_link

Притеснявам се да не го повредя нещо компютъра, понеже има дупчици и места, където би могло да проникне препарат, както и като му чистя клавиатурата, да влезе навътре от препарата  Embarassed  Crazy

С такива кърпички аз почиствам. Е, не точно с ,,Бочко'' Laughing , а каквито имам в момента за ръце  

за клавиатурата, използвай клечка за зъби и пак с кърпичката, бъркаш между клавишите

После може и с вода (с леко влажна памучна кърпа), да минеш още веднъж.

И тук има същият съвет  
http://div.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC-%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B0_l.a_i.325318.html

Есме,

а в един от форумите в които четох, един от потребителите е писал, че само тези две точки, са му свършили работа, а и че с филмите с вградени субтитри, нямало проблем.

6. Проверяваме и при разлики преименуваме един от двата файла avi и srt, за да са с абсолютно еднакви имена.

7. Копираме така подготвената двойка файлове на USB памет (flash, HDD) и гледаме на телевизора.

Не забравяме да пуснем чрез бутона (....) от дистанционното на телевизора съответната кодировка СР1251 (при мен на KDL-32EX310 е на второ място).

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 05:05 от Mari_Mar

# 169
Супер. Това е много мило, но аз съм с мас на всичкото отгоре и там тези неща "Notepad ++. Избор на всички raws на файла със субтитрите. Отидете на "Encoding" - "набор от символи" - "кирилица" и изберете "Windows-1251" ги няма... Освен да търся в Арр.
То наистина да му се отгледа на човек.
Дай ми поне един текстов редактор, който имаш на Mac и аз ще ти обясня как става. Повечето от нас (и аз също) сме PC потребители, което обяснява защо не получаваш адекватни отговори. Бих искал също ТОЧНИЯТ модел Bravia (защото всъщност това е серия от телевизори) за да мога по-добре да се ориентирам. Някои модели дори нямат опцията, която те интересува. Друго, което можеш да направиш е  да свържеш Bravia-та си с Интернет да си изтегли последните версии на фирмуеъра - моят изтегли поне три през последният месец...

# 170
  • София
Имам HP Photosmart C3180 All-in-One Printer. Стар е и не е използван дълго време. Изглежда сме загубили кабелите му. Дали могат да се намерят някъде в България?

# 171
Как да заключа съдържанието на word-овски файл, така че да се чете, да може да се принтира, но да НЕ се копира и да не се коригира съдържанието му?

# 172
Имам HP Photosmart C3180 All-in-One Printer. Стар е и не е използван дълго време. Изглежда сме загубили кабелите му. Дали могат да се намерят някъде в България?
Не мога да кажа къде можеш да намериш кабела, който свързва захранването, но стандартният usb интерфейсен кабел, който свързва компютъра с принтера можеш да го намериш навсякъде - цената е около 7-8-9 лева...

# 173
Как да заключа съдържанието на word-овски файл, така че да се чете, да може да се принтира, но да НЕ се копира и да не се коригира съдържанието му?
Не можеш да заключиш файла против копиране особено лесно. Да, има начин, но не е нито лесен, нито практичен. За промяна обикновено има вграден инструмент, който предотвратява промени до някаква степен, но не е особено трудно да се преодолее. Кой Word ползваш?

# 174
Не можеш да заключиш файла против копиране особено лесно. Да, има начин, но не е нито лесен, нито практичен. За промяна обикновено има вграден инструмент, който предотвратява промени до някаква степен, но не е особено трудно да се преодолее. Кой Word ползваш?
2007

# 175
  • София
гадняр, мерси. Не ми е супер спешно, ще търся. Гледах в Амазон по 1 цент и моя мъж рече "не може да е толкова".

# 176
Имаш два варианта - единият е да ограничиш правата да се редактира, а другият да се криптира с 128 bit DES криптиращ механизъм. Мисля, че варианта с правата е по-близкият до това, което описа.

От раздела "Review" в менюто избираш "Protect" групата и в нея има икона "Protect Document". От падащото меню избираш "Restrict Formatting and Editing".

Иконата изглежда така:

Триъгълника, който сочи надолу в края на "Document" означава, че когато натиснеш иконата ще ти се отвори падащо меню - там трябва да търсиш "Restrict...".

Ето видео, което демонстрира и двата варианта на задаване на парола и права. Игнорирай цветните графики от 1:40 - те не са част от процеса...

Метода обяснен във видеото също е валиден начин да стигнеш до аплета, който определя правата в документа.

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 14:22 от гадняр

# 177
Скрит текст:
Имаш два варианта - единият е да ограничиш правата да се редактира, а другият да се криптира с 128 bit DES криптиращ механизъм. Мисля, че варианта с правата е по-близкият до това, което описа.

От раздела "Review" в менюто избираш "Protect" групата и в нея има икона "Protect Document". От падащото меню избираш "Restrict Formatting and Editing".

Иконата изглежда така:

Триъгълника, който сочи надолу в края на "Document" означава, че когато натиснеш иконата ще ти се отвори падащо меню - там трябва да търсиш "Restrict...".

Ето видео, което демонстрира и двата варианта на задаване на парола и права. Игнорирай цветните графики от 1:40 - те не са част от процеса...

Метода обяснен във видеото също е валиден начин да стигнеш до аплета, който определя правата в документа.

Благодаря!

# 178

Притеснявам се да не го повредя нещо компютъра, понеже има дупчици и места, където би могло да проникне препарат, както и като му чистя клавиатурата, да влезе навътре от препарата  Embarassed  Crazy
http://i.imgur.com/M1yJNnr.png
С такива кърпички аз почиствам. Е, не точно с ,,Бочко'' Laughing , а каквито имам в момента за ръце  
за клавиатурата, използвай клечка за зъби и пак с кърпичката, бъркаш между клавишите
После може и с вода (с леко влажна памучна кърпа), да минеш още веднъж.
И тук има същият съвет  
http://div.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC-%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B0_l.a_i.325318.html

Благодаря ти  bouquet
Притеснявам се с мокри кърпички да чистя лаптопа, вече имам няколко повредени уреда точно от чистене с мокри кърпички. Дистанционни съм разваляла няколко пъти след чистене с мокри кърпички. Оттогава само със спирт чистя техники, дистанционни и клавиатури и проблем не е имало, ама лаптопа не съм сигурна как ще му понесе спирта. Препаратите, с които са напоени кърпичките явно не се отразява добре на техниката, а и честно казано не съм доволна от нито едни мокри кърпички как чистят, само мажат според мен.

# 179
  • София

AQUА,

newsm78 не мога да си представя, как си успяла да повредиш толкова неща с КЪРПИЧКИТЕ. Аз поне два пъти в седмицата си минавам и клавиатурите и мониторите с тях, и няма никакъв проблем. Същото е и с дистанционните, въпреки че тях ги разглобявам и след като съм ги минала с кърпичките, ги ''изкъпвам'' суша и всичко е ОК.Прекалено напоени ли са, тези които ползваш? дори да имат разни добавки в тях, освен спирта, няма как да навредят.
 И естествено, че е по-добре да ползваш само спирт, и щом досега не си имала проблем с другите клавиатури, какво по-различно има в тази на лаптопа - стига да не се стича в нея от течността. Но щом те е страх, изчакай някой друг да ти даде съвет - нещо, което е сигурно че няма да навреди  Peace

Погледна ли и линка който ти дадох ,,Как да почистим лаптопа''

Общи условия

Активация на акаунт