Кратки въпроси – бързи отговори

• 378 629
  • 6 192
  •   1
Отговори
# 180
Взимате си един спрей за почистване на екрани и една микрофибърна кърпа и си решавате проблема с почистването на лаптопа. В спрея няма спирт.
За да не влиза течност в компютъра първо се пръска върху кърпата и тогава почваш да търкаш. При екрана не се натиска, а без натиск се минава. Това е. Simple Smile
Най-много веднъж в седмицата чистите клавиатурата и един път в месеца екрана. По-често няма смисъл(особено за екрана). Пак си зависи и с какви ръце се пипа по клавиатурата.
С мокри кърпи, пак става, но не трябва да са воднисти. Лично на мен не ми допада идеята.

# 181
Имам един тъп въпрос, но тепърва се запознавам със смартфоните. Как да си снимам екрана? Телефона е Самсунг галакси алфа, ако има някакво значение.

# 182
  • София
Имам един тъп въпрос, но тепърва се запознавам със смартфоните. Как да си снимам екрана? Телефона е Самсунг галакси алфа, ако има някакво значение.

http://www.samsung.com/uk/support/skp/faq/1060801
Цитат
To capture a screenshot press and hold the Home key and the Power key simultaneously.
https://www.youtube.com/watch?v=5k2G7RnmNRo

# 183
Взимате си един спрей за почистване на екрани и една микрофибърна кърпа и си решавате проблема с почистването на лаптопа. В спрея няма спирт.
За да не влиза течност в компютъра първо се пръска върху кърпата и тогава почваш да търкаш. При екрана не се натиска, а без натиск се минава. Това е. Simple Smile
Най-много веднъж в седмицата чистите клавиатурата и един път в месеца екрана. По-често няма смисъл(особено за екрана). Пак си зависи и с какви ръце се пипа по клавиатурата.
С мокри кърпи, пак става, но не трябва да са воднисти. Лично на мен не ми допада идеята.
Благодаря ти   bouquet Това исках да разбера - дали може със спрея да се чисти и самата клавиатура на лаптопа.
А отдолу, долната му част може ли да се чисти по същия начин или там изобщо да не пробвам? Embarassed
Питам, защото в долната му част има един куп дупки и процепи.

# 184
Скрит текст:

http://www.samsung.com/uk/support/skp/faq/1060801
Цитат
To capture a screenshot press and hold the Home key and the Power key simultaneously.
https://www.youtube.com/watch?v=5k2G7RnmNRo

Стана, благодаря!

# 185
Скрит текст:
Благодаря ти   bouquet Това исках да разбера - дали може със спрея да се чисти и самата клавиатура на лаптопа.
А отдолу, долната му част може ли да се чисти по същия начин или там изобщо да не пробвам? Embarassed
Питам, защото в долната му част има един куп дупки и процепи.

Може и отдолу. Няма никакъв проблем.
Важното е да пръскаш върху кърпата и после да лъскаш. Така няма опасност да влезе течност, там където не трябва. Simple Smile
Веднъж в годината(може и повече или по-малко) е добре да се почиства лаптопа отвътре от някой, който разбира. Термопастата на място се решава кога да се смени. Най-големия враг на лаптопа е топлината и за да има дълъг живот не трябва да прегрява. Охлаждаща подложка не е нужна.

# 186
  • SF
Дай ми поне един текстов редактор, който имаш на Mac и аз ще ти обясня как става. Повечето от нас (и аз също) сме PC потребители, което обяснява защо не получаваш адекватни отговори. Бих искал също ТОЧНИЯТ модел Bravia (защото всъщност това е серия от телевизори) за да мога по-добре да се ориентирам. Някои модели дори нямат опцията, която те интересува. Друго, което можеш да направиш е  да свържеш Bravia-та си с Интернет да си изтегли последните версии на фирмуеъра - моят изтегли поне три през последният месец...

Мислиш ли наистина, че мога да си свържа Bravia-та с интернет?  Rolling Eyes  Laughing
KDL-40EX720 e телевизора, а използвам Text Edit на МАС-а

# 187
...

Мислиш ли наистина, че мога да си свържа Bravia-та с интернет?  Rolling Eyes  Laughing

Това е ръководството за употреба на твоят телевизор. На страница 404 е началото за това, как се настройва телевизора за връзка с Интернет. Лично аз просто боднах LAN кабела в моя и заработи без да пипам нищо.

Мисля, че ще ти е по просто ако използваш този online конвертер за да си оправиш настройката. По подразбиране е настроен вярно и само трябва да copy/paste файла. Пиши като пробваш - би трябвало да работи.

# 188

Може и отдолу. Няма никакъв проблем.
Важното е да пръскаш върху кърпата и после да лъскаш. Така няма опасност да влезе течност, там където не трябва. Simple Smile
Веднъж в годината(може и повече или по-малко) е добре да се почиства лаптопа отвътре от някой, който разбира. Термопастата на място се решава кога да се смени. Най-големия враг на лаптопа е топлината и за да има дълъг живот не трябва да прегрява. Охлаждаща подложка не е нужна.

Благодаря ти  Simple Smile

# 189
...

Мислиш ли наистина, че мога да си свържа Bravia-та с интернет?  Rolling Eyes  Laughing

.....
.....
Лично аз просто боднах LAN кабела в моя и заработи без да пипам нищо.
....
Убу де. Що не бодна кабела в задницата на рутер?
Рутер => ТВ
Рутер => (интернет по кабел) => Компютър
Хем навсякъде има интернет, хем без излишно окабеляване.
Обаче доколкото разбирам телевизора няма вграден WiFi адаптер и трябва външен. В ebay има за $2-$3 WiFi адаптери. Един познат си купи и адаптера работи на компютъра. От тук се купува един рутер за под 30лв.
Не е скъпо, а удобството е голямо.

# 190
Имам проблем със скайп.
Не мога да влезна.
Сигурна съм в потребителското си име и в паролата.
Хайде, да кажем, че не се помня паролата.
Праща ми съобщение в пощата, с която съм се регистрирала.
Но от там, следвайки инструкциите, няма потребител с моето име.
И съм в омагьосан кръг.
Помагайте!

# 191
Имам проблем със скайп.
Не мога да влезна.
И съм в омагьосан кръг.
Помагайте!

Актуализирай го. Провери за нова версия.

# 192
Имам проблем със скайп.
Не мога да влезна.
И съм в омагьосан кръг.
Помагайте!
Същото ми се случи при предишната актуализация. От версията е - принуждават те да актуализираш, независимо искаш, или не.  #Cussing out

# 193
Убу де. Що не бодна кабела в задницата на рутер?
Рутер => ТВ
Рутер => (интернет по кабел) => Компютър
Точно така е боднато Simple Smile Само дето е с кабел до телевизора. Нали не мислиш, че ще сложа директно кабела от доставчика? Работи говедото и съм доста доволен от резултата. Няма проблеми за сега. Има безумен скайп, който не става за нищо, има сравнително работещ Youtube клиент и разни други благинки.

# 194
За днес битката не завършва с победа за мен.
Лошото е, че не мога и парола да възстановя.

Общи условия

Активация на акаунт