Кратки въпроси – бързи отговори

• 378 877
  • 6 192
  •   1
Отговори
# 225
Момичета и момчета, някой може ли да ми препоръча някакъв свестен скенер за домашно ползване, на добра цена, тъй като искам основно да си сканирам старите снимки, които са на хартиен носител, а след това може би няма да го ползвам много често.

# 226
Най-евтиният, който съм виждал и става е Canon LiDE 110. Малък, лек, непретенциозен, евтин и се захранва само от USB. В службата имам 15 от тях... до сега не съм имал грижи - работят без проблем. Единственото, което се оказа лек проблем е когато ги окачиш към по-слаби USB-та - например към допълнителните портове на лаптопите - с основните няма проблем.

Приблизителна цена 130 лева с ДДС.

# 227
Най-евтиният, който съм виждал и става е Canon LiDE 110. Малък, лек, непретенциозен, евтин и се захранва само от USB. В службата имам 15 от тях... до сега не съм имал грижи - работят без проблем. Единственото, което се оказа лек проблем е когато ги окачиш към по-слаби USB-та - например към допълнителните портове на лаптопите - с основните няма проблем.

Приблизителна цена 130 лева с ДДС.

Мерси за отговора! Peace

# 228
Здравейте! Компютърът ми поиска ъпдейтване и при рестартирането му се промени шрифтът - стана по-дребен и някак си размазан в определени сайтове ( напр. във Фейсбук) Как да го оправя?

# 229
Здравейте! Компютърът ми поиска ъпдейтване и при рестартирането му се промени шрифтът - стана по-дребен и някак си размазан в определени сайтове ( напр. във Фейсбук) Как да го оправя?
Най-вероятно си е update-нал и графичният драйвер и ти е повишил резолюцията на екрана. Кой Windows използваш?

# 230
Най-вероятно си е update-нал и графичният драйвер и ти е повишил резолюцията на екрана. Кой Windows използваш?

Благодаря ти, Гадняр (ама че ник имаш Embarassed) Тайничко се надявах да се включиш! Много съм боса на тази тема. Използвам Виста.

# 231
Здравейте!
Имам проблем с часовника на нетбука... Изостава всеки път след настройка на точното време... Как мога да се справя със ситуацията?!
....Проблема възникна след необмислено от моя страна сваляне на батерията и изваждане на кабела, заради възникнал инцидент, преди нетбука да бъде изключен по нормалния ред...
Предварително благодаря!

# 232
Здравейте!
Имам проблем с часовника на нетбука... Изостава всеки път след настройка на точното време... Как мога да се справя със ситуацията?!
....Проблема възникна след необмислено от моя страна сваляне на батерията и изваждане на кабела, заради възникнал инцидент, преди нетбука да бъде изключен по нормалния ред...
Предварително благодаря!
Ако проблема ти се повтаря повече от веднъж (а и дори и да не е така) едва ли е заради свалянето на батерията. За часовника в лаптопа/нетбука/стандартният десктоп компютър има друга батерия, която запазва настройките на BIOS-а дори и изключиш напълно компютъра си. Възможно е да е тази батерия... Възможно е да ти е нагласена грешна часова зона и/или да имаш вирус. Трябва ми повече информация за да ти дам някаква вероятна причина.

С различни часове ли изостава? Кога изостава? Колко често го прави?

# 233
Мога лесно да ти обясня как да смениш резолюцията си, но нямам идея дали наистина това е проблема. При по-високи резолюции иконите на работният плот (desktop-а) стават по-малки - при теб това ли се получи?

# 234
  • София

Това което ще поставя отдолу, намерих в един форум - не знам дали ще помогне в твоят случай, но нищо не пречи да се провери тази настройка

Технологията ClearType е активирана по подразбиране в Windows. Но ако по някаква причина тя е деактивирана, можете да я активирате отново.

Активиране на ClearType

1. Отворете "Настройки на облика" като натиснете бутона "Старт", щракнете върху Контролен панел, щракнете върху ''Облик и персонализиране'', щракнете върху ''Персонализиране'' и после щракнете върху ''Цвят и облик на прозорците''. Ако диалоговият прозорец за настройки на облика не се покаже, щракнете в долната част на страницата върху ''Отвори класическите свойства на облика''

2. Щракнете върху ''Ефекти''.

3. В диалоговия прозорец ''Ефекти'' изберете ''Използвай следния метод за изглаждане на ръбовете на екранните шрифтове''.

4.От списъка изберете ''ClearType'', след което щракнете върху бутона ОК.

Настройка на текста с Clear Type
Скрит текст:

Предния път разгледахме как е възможно само с няколко елементарни стъпки да калибрираме монитора си под Windows 7, а сега нека видим как е възможно да получим максимално ясен и четлив текст. За целта ще използваме Clear Type Tuner, до който можете да стигнете, като отворите менюто Start и въведете "cttune.exe" (без кавичките) или като отворите Control Panel -> Appearance and Personalization -> Display -> Adjust ClearType Text (от левия панел). Следвайте стъпките и за по-малко от минута, ще получите максимален резултат.''

Забележка: Ако искате да изберете Стандартен или ClearType шрифт от списъка, трябва да разполагате с видеокарта и монитор, които поддържат поне 256 цвята. Най-добри резултати ще получите, ако мониторът поддържа опцията "Богат цвят" (24 бита) или "Най-богат цвят" (32 бита). Можете да променяте качеството на цветовете от "Настройки на дисплея" в контролния панел.
Настройките на дисплея се отварят, като щракнете върху бутона СтартИзображение на бутона "Старт", Контролен панел, Облик и персонализиране, Персонализиране и Настройки на дисплея.

http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows-vista/cleartype-frequ … y-asked-questions

# 235
Здравейте!
Предварително благодаря!
Ако проблема ти се повтаря повече от веднъж (а и дори и да не е така) едва ли е заради свалянето на батерията. За часовника в лаптопа/нетбука/стандартният десктоп компютър има друга батерия, която запазва настройките на BIOS-а дори и изключиш напълно компютъра си. Възможно е да е тази батерия... Възможно е да ти е нагласена грешна часова зона и/или да имаш вирус. Трябва ми повече информация за да ти дам някаква вероятна причина.

С различни часове ли изостава? Кога изостава? Колко често го прави?

Благодаря ти за отговора!
Да, всеки път изостава след като включа нетбука и направя настройка за точни я час...
Настройката за часовата зона също е точна...

# 236
Мога лесно да ти обясня как да смениш резолюцията си, но нямам идея дали наистина това е проблема. При по-високи резолюции иконите на работният плот (desktop-а) стават по-малки - при теб това ли се получи?

Не, иконките са същите newsm78 И интересно - в повечето сайтове шрифтът е по-малък и друг тип , даже леко размазан, но има изключения - например тук, в бг-мама всичко е както преди Rolling Eyes

# 237
Т.е. проблема ти е предимно в web сайтовете? Или го има и в самият Windows? Кой браузер използваш?

По-горе съвета за ClearType е доста добър, но все пак да разберем дали проблема е и в Windows преди да го последваш...

Ако този тип обсъждане ти е много бавно, като развитие мога довечера - към 20:00-20:30 да метна едно око през Teamviewer-а на системата ти... Знаеш ли как се използва и за какво служи?

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 09:10 от гадняр

# 238
Най-добрият ти вариант е да опиташ да си смениш батерията, която по-горе описах (не тази, голямата, а тази, която е като копче и е 3.5 волта и ти помага да си запазиш настройките на BIOS-а). За съжаление не мога да кажа със сигурност дали наистина това е проблема, а на всичкото отгоре при повечето нетбуци е на толкова трудно място, че се налага да ти я сменят в сервиз.

Съответната батерия в общия случай изглежда така:
Скрит текст:

Обикновено струват между 80 стотинки и 5 лева... според зависи, колко китайска е.
Кажи ми марка и модел на нетбука за да преценя дали трябва да ходиш в сервиз или може би можеш да си я смениш сама...

# 239
Най-добрият ти вариант е да опиташ да си смениш батерията, която по-горе описах (не тази, голямата, а тази, която е като копче и е 3.5 волта и ти помага да си запазиш настройките на BIOS-а). За съжаление не мога да кажа със сигурност дали наистина това е проблема, а на всичкото отгоре при повечето нетбуци е на толкова трудно място, че се налага да ти я сменят в сервиз.

Съответната батерия в общия случай изглежда така:
Скрит текст:

Обикновено струват между 80 стотинки и 5 лева... според зависи, колко китайска е.
Кажи ми марка и модел на нетбука за да преценя дали трябва да ходиш в сервиз или може би можеш да си я смениш сама...

Моделът е ACER KAV60
Благодаря ти отново!

Общи условия

Активация на акаунт