Окръжна Болница Варна - тема 7

• 171 087
  • 1 595
  •   1
Отговори
# 105
Момичета да ви питам за храната, записваш се ден за ден ли? Аз съм доста капризна, че не знам има ли смисъл или по-добре да ми носят някакво кисело мляко? Моля ако някой има пресни впечатления да сподели.
Не е редно храна да се внася, преки впечатления нямам от храната в родилното. Иначе не е столова храна, болницата работи с фирма за кетъринг, майка ми лежа преди време и беше много доволна от храната. Пък и все пак е болница, не е ресторант и едва ли има меню да си поръчваш.

Не може да ми носят храна в болницата ли  newsm78 това ми е малко нереално и безумно  Thinking

# 106
Да, Сесил, във всички болници е така по принцип. Естествено, че близките ти тайничко ще ти внесат някаква сухоежбина, но имайте предвид, че е лято и всичко се скапва за нула време: млека, плодове, шоколади и сладки още повече.......в двора точно до входа на старата сграда има заведение "Камелия", готвят вкусно Wink

# 107
Минават преди закуска\обяд\вечеря, казват ти какво има и те питат искаш ли. Обикновено е нещо готвено, за закуска е нещо тип кифла, баничка. Ако не искаш да им ядеш храната, близките ти носят. Има си помещение, където можеш да хапнеш, за да не е в стаята.

# 108
  • по пътя
Благодаря ви! И преди май така беше, сутрин те питат дали искаш. Знам, че не е редно да се внася храна в болницата, предният път като родих беше март месец и парното работеше, та имах един шоколад дето се втечни направо Simple Smile като, че ли по-скоро мислех да ми носят нещо от сорта на айран и такива неща за пиене повече.За няколко дни все ще се оправя с храната.
А бебчетата разбрах, че вече може да са при нас, предният път ми я носеха само за кърменията newsm78

# 109
Някой който скоро е раждал в ОБ ще може ли да сподели мнение и впечатление от болницата.Как се процедира там,какво е отношението... примерно да разкаже от постъпването до изписването как стоят нещата  Embarassed.Скоро ще раждам там и ми е малко притеснено и напрегнато.Ще раждам нормално без екип

# 110
родих там преди 20дни
първия път като отидох ме прие Свраков-прегледа ме и ме посъветва ако пак почувствам нещо странно да дойда пак,обяснява без да питаш,втория път ме прие Митева много готина обясни на мен и на таткото какво следва понеже отидох със 8см,приеха ме минах в манипулационната-сложиха ми абокат,разпитвах много на моменти и глупави върпоси и ми се отговаряше любезно и подробно,в предродилната зала пак с въпросите и пак добро отношение,като раждах вече ми се обясняваше как да дишам кое е правилно и кое не,на моменти забравях даже и ги подпитвах,целия екип който беше-4жени 3акушерки,1лекарка бяха готини помагат не те напрягат,2часа след раждането си пак в предродилна зала,санитарките си вземат от багажа  ти лигнина-еднократните чаршафи,за бебо памперси,а другия багаж ти го носят в стаята, после те местят в стаята,6часа не ставаш,най късно до 8часа след раждането(зависи кога е,аз например родих в 1 ве4ерта и видях бебока чак в 8 на другия ден)ти носят бебо,показват ти как да го кърмиш,стои при теб през деня,ве4ер е в бокса,можеш да ходиш ве4ер да го храниш или успокоиш ако се наложи,имаш визитация само сутрин,бебета когато имат визитация можеш да гледаш как ги къпят преглеждат,готини са принцип и от неонатологията,и акушерки лекари,аз съм доволна,а очаквах да ми дигнат нервите,а дори и лекарите които не са били на смяна вечерта когато раждах като минаваха на визитация те заприказват,нямада се притесняваш,старай се да слушаш какво ти казват по време на раждането за дишането,за стойката(на мен ми вързаха краката за магарето щото заставах в поза мост а това пречи)
успех и да кажеш после как е минало

# 111
Благодаря ти стиляната за информацията много ми помогна и ми олекна ,сега се чувствам по-спокойна  Hug

# 112
  • по пътя
стиляната и аз благодаря за информацията  bouquet

# 113
Момичета да ви питам за храната, записваш се ден за ден ли? Аз съм доста капризна, че не знам има ли смисъл или по-добре да ми носят някакво кисело мляко? Моля ако някой има пресни впечатления да сподели.
Не е редно храна да се внася, преки впечатления нямам от храната в родилното. Иначе не е столова храна, болницата работи с фирма за кетъринг, майка ми лежа преди време и беше много доволна от храната. Пък и все пак е болница, не е ресторант и едва ли има меню да си поръчваш.
на мен ми носиха всеки ден,и доктори санитарки не са ми казвали нищо,макар че не съм крила храната
Не може да ми носят храна в болницата ли  newsm78 това ми е малко нереално и безумно  Thinking

# 114
радвам се че съм ви била полезна,естествено има и негативни мнения,но с мамитата които бях 5дена всеки ден там сме нямали проблеми и оплаквания Simple Smile,после да споделите и вие

# 115
ако разчиташ на болничната храна, трябва гладна да стоиш. Аз не бях достатъчно смела след раждане да ям боб или грах, защото това се предлагаше. Даже едната противна акушерка, която редовно се държеше с мен отвратително ми крещеше, че аз съм виновна че нямам кърмя цели 2 дни след раждането и какво ям, аз и отговорих - каквото се предлага в стола и а нея ѝ увисна ченето! Естествено това беше лъжа, ако не ти носят си загубена. Долу продават готвена храна, от там става Wink
Като цяло съм доволна, оцеляхме и нищо ни няма, НО ме държаха 5 дни супер неоправдано, за да точат касата. Отново ще повторя акушерките за бебетата да под всякаква критика, не всички, но имаше 2-3 дето ако ги видя сега бих им забила шамар - буквално!

# 116
Здравейте, момичета! Предстои ми раждане в Окръжна и имам един въпрос: При приемането всичко ли да сложа в багажа, така както е по списък? Въпросът ми възникна, защото акушерката, с която се уговорих ми каза, че майките при приемането носели много големи торби и акушерките се превръщали в носачи. Така, както е списъкът, определено стават две големи торби. Чудя се дали да не намаля първия багаж, за да не ги дразня излишно - да сложа само единия пакет лигнин, по-малко памперси и т.н., а малко по-късно мъжът ми да ги донесе. Неудобно ми е да й звъня за такава глупост, затова се надявам някоя мила мама да ми отговори Simple Smile  bouquet

# 117
аз съм си приготвила две торби- с нещата от списъка за мен и бебето и една с нещата,които ще ми трябват за после да ми я донесат когато лудницата приключи... а за обема на торбите... все пак те са си ги искат тези неща...

# 118
  • по пътя
Не разбирам защо ще мърморят за багажа-нали те искат всичко това-то само лигнина и подложките за легло са една торба.Дрехите за бебето, памперсите.При мен са две торби с нещата, които искат и една с мои неща-все пак хавлия, други принадлежности. newsm78Няма начин да са по-малко нещата.

# 119
Като цяло съм доволна, оцеляхме и нищо ни няма, НО ме държаха 5 дни супер неоправдано, за да точат касата. Отново ще повторя акушерките за бебетата да под всякаква критика, не всички, но имаше 2-3 дето ако ги видя сега бих им забила шамар - буквално!
Колко дни общо стояхте и какво ви правиха- кислородна палатка, АБ, фототерапия?

Общи условия

Активация на акаунт