МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 43 056
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • Под Слънцето
Ш'са науча!

# 316
Здравейте!

Бих искала да ви помоля за малко помощ. Искам да намеря рецепта за съвсем обикновен хляб с типово брашно, смес пшеничено и ръж и само за ръжен хляб. Намирам обаче само някакви "изчанчени" с мляко вътре и какви ли не неща... Това което аз бих искала е да е съвсем простичък хляб - брашно вода, мая/квас, сол, олио и толкова.
ако прочетеш съветите от първа страница на темата може да стигнеш до извода ,че  влажността на тестото се увеличава от бяло към черно (ръжено). т.е.  колкото тестото е по-близко до бялото , толкова е по-сухо. за ръженото трябва да е по-влажно. мекотата на тестото трябва да е като меката част на ушето на бат`Бонго (това е сравнение на уважавания Ердинч)  Joy. пипаш си ухото - пипаш и тестото. има описано колко гр.мая на колко гр.брашно се слага и ето ти рецептата. остава само да си следиш тестото - по-влажно или по-сухо да е. след това си следи втасването. като направиш 2-3 сполучливи хляба по тази инструкция може да се довериш на машината и да я оставиш сама да прави хляб.

пп. и с готов микс пак трябва да се следи тестото. ако трябва се добавя брашно или течност  в началото на месенето.

# 317
  • Под Слънцето
Сега спретнах инструкциите преди 1ва употреба и чакам да сипвам вече съставките.. Каквото и да се получи като краен резултат , ще снимам за спомен  Joy

# 318
Сега спретнах инструкциите преди 1ва употреба и чакам да сипвам вече съставките.. Каквото и да се получи като краен резултат , ще снимам за спомен  Joy
следи тестото. ако трябва добави брашно или течност. после следи втасването. ако се наложи изключи машината за да може тестото да втаса както е по учебник (ако не е втасало по програма) и ако се наложи пускай направо на печене (ако тестото е втасало по-рано от предвиденото време).
машината не може да прецени кога и какво е необходимо на тестото.

# 319
Каквото и да се получи като краен резултат , ще снимам за спомен  Joy
ако не се получи  направо  #2gunfire получаваш
ще се стремиш да е сполучлив хляба. това е твоят/вашият ХЛЯБ

# 320
  • Под Слънцето
Дебна я  #Crazy Благодаря за съветите  Peace

# 321
  • Варна
Имам питане , ама съм и руса Mr. Green
понеже не намерих казанче за моята Нео, ММ днес ми купил нова машинка от Лидл
преди малко реших да я пробвам дали работи , ама просто така ,дали ще тръгне , подгрее ит.н.
понеже имам хляб днес
но -не тръгна , в смисъл започва да си мига дисплея , свети и лампичката но повече нищо !
в машината няма никакви продукти , това ли е причината , понеже старата ми тръгва дори без казанчето в нея !!!
а и има едни SSS -чета , там мига също !
много красива машинка , сигурно е и по удобна откъм форма на контейнерчето ,две бъркалки ....
но така си харесвах моето Нео ,та ми е мъчно !

# 322
Прочети хубаво книжката с указанията - и SSS -означава чу дава някаква грешка.
 Аз също си купих днес и не бях прочела подробно и мислех че е развалена. После всичко се оказа лесно  и просто.

# 323
  • София
Имам питане , ама съм и руса Mr. Green
понеже не намерих казанче за моята Нео, ММ днес ми купил нова машинка от Лидл
преди малко реших да я пробвам дали работи , ама просто така ,дали ще тръгне , подгрее ит.н.
понеже имам хляб днес
но -не тръгна , в смисъл започва да си мига дисплея , свети и лампичката но повече нищо !
в машината няма никакви продукти , това ли е причината , понеже старата ми тръгва дори без казанчето в нея !!!
а и има едни SSS -чета , там мига също !
много красива машинка , сигурно е и по удобна откъм форма на контейнерчето ,две бъркалки ....
но така си харесвах моето Нео ,та ми е мъчно !

Въпрос: И това на абсолютно всички програми ли го прави?

# 324

машината няма човешко чувство. има или не продукти не може да го прецени.  Laughing
изслючи машината от контакта за известно време - най-добре е тази вечер. утре я включи отново (без казанчето в нея). избери програма и наблюдавай какво ще се случи

# 325
  • Под Слънцето
Хубаво се прочитат  инструкциите. И аз се мъчих 20 мин , докато я вкарам в час да загрее, но тръгна.. И пече ... нещо. Ще видим после кво ще излезе  Joy

# 326
  • Варна
Сега я пробвах отново след час и нещо почивка (беше изключена )
да , прави го на всички програми !
Попрочетох от тук от там признавам не съвсем подробно !
Утре май ще й обувам ските  Mr. Green

# 327
  • Бургас
Сега я пробвах отново след час и нещо почивка (беше изключена )
да , прави го на всички програми !
Попрочетох от тук от там признавам не съвсем подробно !
Утре май ще й обувам ските  Mr. Green
И ние купихме Лидълската и се притесних, че не бърка веднага. но в книжката пише за всяка програма колко е предварителното нагряване на продуктите /15 минути горе долу/ и тогава почва да бърка.

# 328
пуснете на програма печене. след 1-2 мин би трябвало да се усеща топлината. значи работи машината
пуснете на пограма тесто или кекс. веднага би трябвало да започва да меси значи и тогава работи машинката  Laughing
пуснете на някоя дъъълга програма. изчакайте 20-25 мин.  ако и тогава заработи машината ...ще трябва да черпите.  hahaha

# 329
  • Стара Загора
На кекс наистина ще тръгне веднага, ако всичко е наред, но при тесто също има изчакване от 10 минути.

Общи условия

Активация на акаунт