Училищата в район Младост, София- IV част

• 108 390
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Интересно ми е дали децата в сдруженията са специално подбрани много интелигентни или това е просто привидно и всъщност са нормални комбинации от деца като във всички останали класове, а е избрано като формат с цел да се плаща по-евтино за езикови курсове по време на учебната занималня.
Провеждат ли им допълнителни занимания по български език и математика /извън учебния материал/, за да бъдат с повече знания? Би следвало да е обратното - отделят солидно време за език, което другите деца имат за математика и български език примерно.

# 301
  • София
Хорариумът на часовете и в държавните и в частните и в сдруженията е един. Повечето часове по отделните предмети се натрупват като СИП, ЗИП и разни клубове по интереси.
В сдруженията има подбор, като се предполага това да вдигне нивото на класа. До колкото знам, няма деца с обучителни и поведенчески проблеми....

# 302
Нали влизат с изпит в Сдруженията, които пък от своя страна държат на доброто представяне и постиженията на учениците си- техните лица, най-добрата им и положителна реклама.
При Сдруженията целодвеното обучение е задължително, което при другите паралелки го няма като елемент. В часовете за самоподготовка децата работят не само по написването на домашните си, но и по различни помагала с учителя си, организирано. Т.е. целенасочено се готвят не само за НВО, но и за по-доброто и адекватно справяне с предизвикателството, наречено пети клас.
Може блестящ, изключителен, невероятен педагог да подготвя децата в задължителната сутрешна програма, но когато следобедните занимания куцат, това куцане води до слаби или посредствени резултати общи резултати.

# 303
  • нейде там, където ....
Слабото място на 10-то
Децата от обикн. паралелки в 10 СОУ смъкват нивото на децата в сдружението, така ли? newsm78

Сдружението организира следобедните занимания на децата - нещо, което е проблем във всички училища и 10-то не прави изключение.
Децата на родителите в сдружението са ученици на 10-то. Техните резултати са си техни резултати и няма как някой да ги подмени. Но когато се обобщава за училището - не се гледа по класове, а общата картинка.

В другите паралелки всеки решава дали да се възползва от това, което се предлага като целодневно обучение от ръководството до четвърти клас или се спасява поединично - други частни занимални, помощ от баба, приятел и т.н. Резултатите на всички на училищно ниво са резултати на училището, без значение кой къде се готви следобед.  Peace

# 304
Да, права си, jd, аз също смятам и написах, че това е основният плюс на Сдруженията- задължителното целодневно обучение.

По-важното обаче е, че в 10-то СОУ, противно на градските легенди, има прекрасни учители, спокойна среда, чудесно ръководство. Защото, и ученици, чиито родители плащат такса към Л.К. и такива, чиито родители не плащат, са ученици на 10-то СОУ.

# 305
Здравейте, мили родители на деца, ученици в района на Младост. Синът ми учи в Дианабад, завърши 6ти клас в 11 ОУ, но сме решили да го преместим в друго училище само за периода на 7ми клас. Знам, че решението ни е, така да се каже, нетрадиционно, но се налага, тъй като учителката му по математика го е нарочила и му пише лоши оценки (въпреки че се справя доста добре със задачите), които доста го демотивират и съответно той се плаши, че ще го прецака догодина, когато БЕЛ и математика ще са от основно значение при кандидатстването.
Въпросът ми към  вас е къде бихте ми препоръчали да го преместим в някое училище в Младост, тъй като там ни е доста удобно като район? Къде бихте казали, че учителите в 7ми клас се справят добре с преподаването на материала, обръщат внимание на въпроси от страна на учениците и изобщо бихте ли ми препоръчали някое училище там?
Благодаря предварително!

# 306
Излезнаха списъците на паралелките за първи клас в 81 СОУ. Дъщеря ми е разпределена при Светлана Дюлгерова. Някакви отзиви за нея?

# 307
Аз търся отзиви за г-жа Мерджева от 125 СОУ.
Преместихме дъщеря ни там и тя ще й е класна следващата година.

# 308
Ако става дума за Радка Мерджева, а мисля няма друга, буквално сте уцелили джакпота. Беше класна на голямата ми дъщеря. Много ведра, усмихната, има отношение към всяко дете, подход, старае се много. Децата я обожаваха. Даже вчера се засякохме в учителската стая и пак си поговорихме.  Hug

# 309
chervenokoska_2 , да, за нея става дума. Много ти благодаря! Не можеш да си представиш как се зарадвах на думите ти.
Остава и класът да приеме дъщеря ми безпроблемно, дано!

# 310
Аз търся отзиви за г-жа Мерджева от 125 СОУ.
Преместихме дъщеря ни там и тя ще й е класна следващата година.

Мартеа, лесно ли стана преместването и в каква паралелка сте там - с английски или руски?

# 311
Много ми е любопитно какъв е броят на паралелките първи клас, които ще има община Младост тази година- ей така, за статистиката.  Simple Smile
Зная че, 125-то ще има 6 паралелки
               118-то - 4 паралелки
                  10-то - 5 паралелки
                145-то - 6 паралелки
               144-то - 6 паралелки
                 81-во - 7 паралелки    
                 128-мо - 4 паралелки
 Остават 39-то - 4 паралелки
               131-во

Последна редакция: пн, 22 юни 2015, 10:21 от Касита

# 312
За 128-мо знам, че ще имат 4 паралелки.