Училищата в район Младост, София- IV част

• 108 380
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Някой наясно ли е кой учители ще поемат 1 ви клас в 39 СОУ в МЛадост и съответно кой от тях си заслужава?

Дъщеря ми е четвърти клас в 39 СОУ. До трети клас беше в паралелка с рисуване и класен г-жа Росица Маринова. Тази година я преместих в другата паралелка с рисуване с класен г-жа Димитрова. В момента четвъртите класове са три-два с рисуване и един с англ.ез. Предполагам, че първите класове ще са повече и ще има нови учители. От тези които в момента водят четвърти клас мога да препоръчам г-жа Димитрова, но не знам дали ще поеме първи клас, защото е пенсионер.
   Не знам каква е ситуацията със занималнята на първи клас. Моето дете не ходи на занималня, но знам че за трите четвърти класа има две групи ПИГ-децата от единия клас са разпределени в другите два класа.
    Когато ние избирахме училище за първи клас, в 39-то имаше родителска среща още април месец, на която трябваше да се запознаем с учителите и условията в училището. Ако има и тази година е добре да я посетите и да получите лично мнение.
  П.П. Всички тоалетни са ремонтирани.

И аз съм се ориантирала към 39 СОУ с рисуване.

# 421
  • Sofia
А по принцип в четвърти клас се местят деца от един в друг клас или заради техни проблеми или заради проблеми на родителите.

Най-вероятно проблеми имам аз, както и още една майка, с която заедно преместихме децата. Защото и двете деца бяха от отличниците на класа, както и представителни лица на класа.
     А относно "рядко срещан брилянтен педагог", ще спомена само две случки и повече няма да коментирам. Първата: в началото на новата учебна година въпросната госпожа забрани на децата от класа си да контактуват с двете деца преместени в другия клас, като ги нарече "предатели"... Сами си правете извод за сплотения колектив, който изгражда.
   А от втората може да си извадите извод за това как "тя развива всяка тема и урок по начин по който кара децата да мислят, да анализират и да реагират със собствено мнение".  Случката се развива след първия час по Човек и общество в новия клас. Когато детето се прибра и го попитах как е минал деня, то изумено каза:" Мамо, а ти знаеш ли, че госпожа Димитрова разказва уроците по ЧО?!" 

# 422
Знае ли някой кои са учителите, които ще поемат първи клас през следващата учебна година в 144 СОУ и може ли да споделите мнение? Ще съм благодарна за всякаква информация.

# 423
  • София
Чудим се дали да не преместим дъщерята догодина, за 6 и 7 клас.
Колебаем се между 128мо и 39то. Мнения за този етап?

# 424
  • София
L'Agent, какъв мотив имате за евентуално преместване? Какво очаквате? В кое училище сте в момента?

# 425
  • София
L'Agent, какъв мотив имате за евентуално преместване? Какво очаквате? В кое училище сте в момента?

Писала съм назад много колко съм недоволна от 81во СОУ.
Сега нещата станаха още по-зле.
В 5 клас е пълно с немарливи преподаватели, които си пишат двойки по настроение.
Освен това, нивото на сегашния клас е доста по-ниско и тя се води по него.
Класната им въобще не се проявява като такава по никакъв начин.
Освен това, и тя самата иска да се премести.

# 426
Не очаквай нищо особено и от 128-мо.

# 427
  • София
Има, разбира се и вариант да стиснем зъби, така или иначе навсякъде е същото, учителките по български и математика са добри, английския - на курс и да изкараме до 7 клас.

# 428
  • София-Младост
Не очаквай нищо особено и от 128-мо.
И от 39-то според мен, въпреки че синът ми е едва втори клас.

Аз пък обмиислям преместване в 81-во, но още съм в голямо чудене.

# 429
  • София
L'Agent, почти същите проблеми ще срещнеш и в 39-то. Разликата с 81-во е в това, че учителите в 39-то са едни и същи от 5-ти до 7-ми клас, а в 81-во непрекъснато ги сменят...
В 128-мо нивото също не е особено високо, но оценките са една идея по-добри (с една единица нагоре в сравнение с 39-то - имаме няколко преместени деца от класа поради тази причина).

Ала-Бала, ако бях на твое място, не бих преместила детето си от 39-то в 81-во... В 39-то са само първа смяна и училището е по-малко, детето вече си има среда и въобще все неща в полза на 39-то...

# 430
  • София-Младост

Ала-Бала, ако бях на твое място, не бих преместила детето си от 39-то в 81-во... В 39-то са само първа смяна и училището е по-малко, детето вече си има среда и въобще все неща в полза на 39-то...
Това е плюс, обаче...класната е бременна, ще е с тях до края на март и после очакваме нов преподавател. Като никой не казва до момента този нов преподавател и в трети клас ли ще им преподава или лятото ще се реши за догодина. Миналата година напусна г-жата от занималнята и като знам как тежко го изживя синът ми. И като цяло това с първата смяна е  плюс до тук, нито дисциплина, нито като преподаване до тук съм особено доволна.

# 431
Навсякъде положението е сходно. Има опит с четири младостки училища.

# 432
  • София

Това е плюс, обаче...класната е бременна, ще е с тях до края на март и после очакваме нов преподавател. Като никой не казва до момента този нов преподавател и в трети клас ли ще им преподава или лятото ще се реши за догодина. Миналата година напусна г-жата от занималнята и като знам как тежко го изживя синът ми. И като цяло това с първата смяна е  плюс до тук, нито дисциплина, нито като преподаване до тук съм особено доволна.

Ако успеете да се вредите при Алипиева в 81во, чудесно. Но занималнята е ... нямам думи. И там непрекъснато се сменят, по 2 класа са, завират ги къде ли не - в най-тъмните стаи. Учат се да преписват едно от друго, а не да учат и пр.

# 433
  • София-Младост
L'Agent
Знам им занималнята Sad Лошото е, че ако се навия на прехвърляне ще го сложат в клас по избор на ръководството, а не там където аз искам.
А г-жа Алипиева сега води първи клас, наесен ще е втори, а синът ми сега е втори...наесен-трети.

# 434
  • София
О, верно, моята е 5ти. doh
От 1ви до 4ти главното ми оплакване беше занималнята. Ние затова я спряхме във втори клас, ама имахме възможност бабата да помага.

Общи условия

Активация на акаунт