Училищата в район Младост, София- IV част

• 108 377
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Миналата година е имало съботна школа от 8 сутринта.
Курсовете се обявяват на 15 септември и започват от средата на октомври.
Вероятно и тази учебна година ще е така.

# 481
  • София
39то започнаха ли приема?
По-точно ПГ ме интересува.

# 482
  • София-Младост
39то започнаха ли приема?
По-точно ПГ ме интересува.
http://www.39sou.eu/home
Пише, но за 1-ви клас, обадете се и попитайте

Подаване на документи за кандидатстване – до 27.05.2016г.
Заявление за прием в първи клас изтеглете оттук.
Обработка на документите и изготвяне на списък на приетите ученици – от 30 май до 3 юни 2016г. Списъците с новоприети ученици ще бъдат изложени на входа на училището и на сайта на училището в секция Прием/първи клас на 03 юни 2016г. в 16.00ч.

# 483
  • София
Момичета да знаете някъде в Младост 3 за учител по английски, иска ми се самостоятелни занимания за лятото, а ако знаете и за някакъв друг курс по нещо за след 2 клас ще се радвам да се запозная, така де да уплътня съвсем лятото. Mr. Green

# 484
Въобще не го оплювам, училище като училище, но не и математическо. Толкоз. С прекрасни резултати на някои деца и не толкова прекрасни на други. Приемат с изпит в математическите паралелки, логично е и там успеха да е висок по математика, няма нищо странно, изключително и т.н. Да, лаврите са му стари, далеч не е това, което беше преди години, не говоря преди 2 или 3, а когато наистина беше име. Това за съжаление важи за много училища, не само в младост и не само в София.

Малко се намесвам без да искам. И двете ми деца завършиха 125-о СОУ, защото живеем срещу него. Големият вече е 10 клас, малката всъщност сега завършва 7 клас. И двете са от мат. паралелки, за наш късмет и техен успех. Големият беше от състезателите на училището.
По темата - да, обикновено средно-образователно училище е с всичките негативи и позитиви. Успехите и славата основно  му носят двете мат. паралелки. С изключителни преподаватели Димитров и Данков. Моите и двамата имаха късмета да са при Данков.
Удар под кръста беше напускането на Данков, а след след него мат. класове останаха наполовина. Моята също се премести в друго училище. Причината не беше само напускането на Данков, а ужаса от новата учителка и по мат. и "..." (недобра дума) за тази по БЕЛ.

За школа за 4 клас по мат. Данков води такава на друго място и ако някой има интерес, да ми пише на лични, ще дам инфо.

Искам само да добавя, че учениците на Данков го последваха на 100% и не само сегашните 7 клас, а и предните му випуски. По молба на бившите му ученици им направи школа по мат. извън училище и сега продължават вече 3-а година, въпреки, че се пръснаха по различни училище. Мога да разказвам много за 125-о както добри, така и не толкова добри неща.
Да си призная, тръгнахме си от това училище огорчени.

# 485
  • София
  Мхм. А гроздето е кисело...
  Колко да са му стари лаврите, като миналата година на матурите бяха на 8-мо мисля между софийските държавни и общински. Знам, знам, ходят на уроци...Те всички ходят, но останалите не постигат същите резултати. Примерно 128-мо е над 100 места назад при 3 пъти по-малко деца. Сигурно не им се е ходило на уроци.  Laughing
  А математическите паралелки са по 2 на випуск. Но там е с изпит, не приемат всеки. Като изключим тях, това си е едно нормално добро общинско училище. С всички плюсове и минуси.  Наистина не разбирам защо всички толкова държат да го оплюват, при положение, че резултатите на децата са повече от прилични.

newsm10

http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp

145: 11 място (класацията е с обективен критерий резултати от матури - не само по мат.
128: 109то място

Едва ли има нужда от повече доказателства в каква посока е текучеството...  Wink

# 486
  • София
Момичета да знаете някъде в Младост 3 за учител по английски, иска ми се самостоятелни занимания за лятото, а ако знаете и за някакъв друг курс по нещо за след 2 клас ще се радвам да се запозная, така де да уплътня съвсем лятото. Mr. Green

Оксиния има летни курсове.

# 487
  • София
Аз не исках да го плюя училището ,просто изказах какво знам за него .Ние сме се насочили  към училище в друг район ,така че и момента с киселото грозде го няма.Ясно ми е ,че е училище като училище със своите минуси и плюсове  Peace .

# 488
  • София
Кати, не можах да разбера какво искаш да кажеш с поста си. Подкрепяш твърдението, че моето мнение се базира на завист или подкрепяш линка с резултатите, които доказват моето твърдение, че 125то отдавна не е това, което беше и изпада назад в класациите?

# 489
  • София

Не знам от каква класация точно изпада -

1СМГ (гимназия
2 ЧОУ Света София - частно
3 ПЧМГ - частно
4 ЧСОУ ЕСПА- частно
5 107 ОУ Хан Крум - БРОИМ
6 73 СОУ Владислав Граматик   - БРОИМ
7 ЧСОУ Евростар - частно
8 НУКК - особен режим
9 20 ОУ Тодор Минков   - БРОИМ
10 ЧСОУ Българско школо - частно

11 145 ОУ Симеон Радев

Тъй като гледам от държавните училища - обичайни да речем, не гимназии (СМГ) и не специалното училище за внуци на ЦК е на 4то място в София. Не зная в твоята класация кое влиза - само първото или как - но аз мисля, че 4то място не е чак толкова зле, че да е изпаднало назад класациите чак...  hahahaМоже и да е било на 1во място някога - не зная това - но за мен и това би следвало да е достатъчно. Особено пък при сравнение със 128мо, каквото сравнение беше правено...

# 490
  • София
Аз пак не разбирам, обсъждаме дали 125то училище е математическо или не и как стои в последните години, какво точно доказваш с горните си постове? Не го сравнявам с други училища, казах, че 145то се представя по-добре в отговор на въпрос на други училища в Младост.
Изключваш училища и деца по твой си критерий, но резултатите са ясни, какво броиш ти и какво не броиш си е твоя преценка. Аз съм учила в 125то 7 години, категорично мога да направя сравнение, в момента племенника ми учи там, не е като да нямам наблюдение. 125то СОУ НЕ е математическо училище, ако ще и милион линкове да извадиш с класации, от които по свое усмотрение вадиш 2/3ти от участниците.

# 491
  • София

Какви математически училища, какви 5 лева - класацията е на база НВО...

145то не е точно държавно... Т.е. има такса. Нямам никаква представа какви са учителите, но децата много ми харесват (страничен наблюдател съм), рядко се среща такава задружност. Обаче няма свободни паралелки.

А учителят, който е напуснал, случайно в ПЧМГ ли е отишъл?

# 492
Не е отшъл. Той от известно време преподава и там, и в други школи. В 125  дойде една дама от МОН ли, от РОИ ли... и мещо не се разбраха.

# 493
  • София
Учителят ,който е напуснал 125-то ,мисля ,че е отишъл в 128-мо .Такава ми е поне информацията.

# 494
  • София

Какви математически училища, какви 5 лева - класацията е на база НВО...

145то не е точно държавно... Т.е. има такса. Нямам никаква представа какви са учителите, но децата много ми харесват (страничен наблюдател съм), рядко се среща такава задружност. Обаче няма свободни паралелки.

Ами от там започна дискусията - математическо ли е или не е 125то. Класацията ми е ясна на каква база е. Затова и казах, че класацията не доказва нищо във връзка с тази дискусия.
145то си е съвсем държавно, занималнята към него е платена и е от сдружение Шилер, което пък дава право да избират децата с изпит, децата там наистина са много добри и резултатите им са завидни.
Та така, драма особена няма, във всяко училище има всякакви деца и всякакви учители. Едни са доволни, други не.

Общи условия

Активация на акаунт