Училищата в район Младост, София- IV част

• 108 376
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
В 125  дойде една дама от МОН ли, от РОИ ли.....
Дамата трябва да е оттук и все още е в екипа му:
http://www.ckoko.bg/page.php?c=37

# 496
  • София
Причината, по която не броите СМГ, е същата, поради която не трябва да броите и 107-мо, тъй като то е също със специален изпит по математика и съответно подбрани деца (то пък е към НПМГ). По тази причина и 145-то не трябва да се брои. За влизане в Шилер има конкурс и то, сериозен.  Peace

# 497
  • София

Какви математически училища, какви 5 лева - класацията е на база НВО...

145то не е точно държавно... Т.е. има такса. Нямам никаква представа какви са учителите, но децата много ми харесват (страничен наблюдател съм), рядко се среща такава задружност. Обаче няма свободни паралелки.

Ами от там започна дискусията - математическо ли е или не е 125то. Класацията ми е ясна на каква база е. Затова и казах, че класацията не доказва нищо във връзка с тази дискусия.
145то си е съвсем държавно, занималнята към него е платена и е от сдружение Шилер, което пък дава право да избират децата с изпит, децата там наистина са много добри и резултатите им са завидни.
Та така, драма особена няма, във всяко училище има всякакви деца и всякакви учители. Едни са доволни, други не.

Плащат такса - независимо дали ходят на занималня, така че... сигурно по-скоро за друго е сдружението, не знам със сигурност - може би ЗИП, СИП или нещо подобно.

# 498
  • София
Таксата е само за занималнята, която реално е сдружението, където учат засилено немски, освен, че си пишат и домашните. За самото училище не плащат такса. Децата са там заради занималнята, т.е. заради сдружението, тя не е пожелателна, а задължителна, за тези, които са в нея и плащат. Всяка година държат изпит по немски, който ако не издържат, просто не продължават в Шилер, съответно не ходят следобед на занималня и не плащат никаква такса.

# 499
В 128 СОУ само една смяна ли са или нещо не съм разбрала?  newsm78

Как е басейнът на 144 СОУ и имат ли постоянно плуване?

# 500
  • с/у ОколоМръсТното
В 144СОУ един цял срок се плуваШЕ задължително.
Тоест, има си физическо, но има и плуване.

# 501
Здравейте! Вчера излезе класирането за 144-то училище. Дъщеря ми е приета с музика в класа на г-жа Ани Герасимова. Има ли някой информация за нея? Няма я в публикувания в сайта на училището списък с учители. Другото ми питане е свързано с езиците, които се изучават в 144-то. Видях, че има преподаватели по английски и испански език. Как се случва изборът на език?

# 502
  • София
Здравейте, как би трябвало да разбирам съобщението на сайта на 128 СОУ за прием в 1-ви клас - записване на 6 и 7 юни, а списък с класираните - на 9 юни.
Цитат
ІІ. График на дейностите по приема:

1. До 30.05.2016г. приемане на документи;

2. Записването само с оригиналните удостоверения, които се издават от ДГ и училищата с подготвителни групи в края на м. май, ще се извърши на 06. и 07. юни 2016г.;

На 08.06.2016г. от 18ч. ще се проведе и първата среща с родителите на бъдещите първокласници в залата на училището;

3. Списъците на класираните ученици ще се обявят на 09.06.2016г., както и свободните места (ако има такива) за записване.
Навсякъде първо е класирането, после записване и ако има незаписани се обявяват свободните места.

# 503
  • София
Здравейте! Вчера излезе класирането за 144-то училище. Дъщеря ми е приета с музика в класа на г-жа Ани Герасимова. Има ли някой информация за нея? Няма я в публикувания в сайта на училището списък с учители. Другото ми питане е свързано с езиците, които се изучават в 144-то. Видях, че има преподаватели по английски и испански език. Как се случва изборът на език?
Ами ако не е съвпадение на фамилията само, това е учителката, която беше на едната занималня на тазгодишните трети класове. Явно й дават клас, тъй като идващия набор е доста многоброен.
Другите езици, които си видяла, не са за начален курс. В начален е само английски или поне беше като влизаше дъщеря ми там.

Сали, честно казано звучи ми като презастраховане и чиста проба задължаване. Няма много наплив и се опитват да си гарантират деца. Като ти вземат оригиналното свидетелство, нямаш опция да се запишеш другаде, масово записванията в останалите училища приключват на 7ми.

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 12:50 от bubcheto15

# 504

Ами ако не е съвпадение на фамилията само, това е учителката, която беше на едната занималня на тазгодишните трети класове. Явно й дават клас, тъй като идващия набор е доста многоброен.
Другите езици, които си видяла, не са за начален курс. В начален е само английски или поне беше като влизаше дъщеря ми там.

Благодаря за бързия отговор! А някакви впечатления от нея имате ли? Нали госпожата е най-важна ☺

# 505

Благодаря за бързия отговор! А някакви впечатления от нея имате ли? Нали госпожата е най-важна ☺

# 506
  • нейде там, където ....
Здравейте, как би трябвало да разбирам съобщението на сайта на 128 СОУ за прием в 1-ви клас - записване на 6 и 7 юни, а списък с класираните - на 9 юни.
Цитат
ІІ. График на дейностите по приема:

1. До 30.05.2016г. приемане на документи;

2. Записването само с оригиналните удостоверения, които се издават от ДГ и училищата с подготвителни групи в края на м. май, ще се извърши на 06. и 07. юни 2016г.;

На 08.06.2016г. от 18ч. ще се проведе и първата среща с родителите на бъдещите първокласници в залата на училището;

3. Списъците на класираните ученици ще се обявят на 09.06.2016г., както и свободните места (ако има такива) за записване.
Навсякъде първо е класирането, после записване и ако има незаписани се обявяват свободните места.

На мен ми изглежда, че  09.06.2016г. е датата за второ класиране.

Не би трябвало да има проблем да се запишете единия ден, а на другия (ако излезе класиране в по-желано училище) да си вземете документа обратно и да се запишете където искате.

# 507
  • София
jd, така би трябвало да е, поне да го бяха написали точно.
Ние сме догодина, сега гледах за моя позната. Винаги съм мислела, че 128-мо нямат достатъчно кандидати и в краен случай е вариант за записване, оказа се, че познатата ми е с вх.номер към 140, а ще има три паралелки.

# 508
Това, което правят 128-мо е нерегламентирано според мен. Редно е да приемат оригиналните Удостоверения след класирането и то само на приетите. А те какво правят - искат Удостоверенията предварително. Отделно имам информация, че отдавна е ясно кои ще са приетите деца с направени уговорки още в началото на годината. Който е бил наивен (като мен) и си е мислел, че за най-обикновено квартално училище ще има fair play се е лъгал. Естествено това твърдение няма как да го докажа, но от разговори с няколко човека си направих изводите.
Аз занесох Удостоверението, въпреки че знам че няма места вече. Надявам се да не го затрият, защото на 06/06 ще трябва да си го взема от тях.
Успех на всички дечица и дано ги приемат в желаното от вас училище!

10 СОУ и 39 СОУ вече са публикували списъците на приетите в сайта им.

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 16:47 от raduni

# 509
  • София

Ами знам ли какво да ти напиша. Ситуацията в занималнята е коренно различна от тази в реален час. В занималнята са събрани над 40 деца, от 3 различни класа, с 3 различни програми, с различни изисквания от титулярните учителки и т.н. Така че ми остава да ви пожелая късмет, да ви стискам палци и да се учдя каква учителка ще сложат на нашия випуск за занималнята Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт