Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №34

• 63 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
NBM, трябваше да ги помолиш да ти я променят. Вече пусната поръчка няма как сама да го направиш. Ако цената на машината е все още същата си откажи поръчката и направи нова като включиш и допълнителната гаранция.

Аз помолих, но тя ми писа, че трябва аз да го направя, защото се променяла сумата на поръчката.
Иначе да, на същата цена е, май ще анулирам и ще пусна наново.

# 91
  • Казанлък
NBM  Hug

Аз поръчах същата кафе машина и добавих допълнителна гаранция за 1 година. Чак след това се загледах по-подробно във условията на тази гаранция и реших да я откажа.

Превеждах със гугъл-преводач...
Attention vous devez résider en France métropolitaine pour bénéficier des garanties.
(Внимание трябва да пребивават във Франция, за да се възползват гаранции.)

Наистина не знам със сигурност как стои въпроса със такава допълнителна гаранция...дано някой по-опитен да каже.
Машината вече е при превозвача и нямам търпение да я получа  Joy
Скрит текст:
Между другото харесах си още една машина,но от LaRedute... беше 140 евро (+код за 25% отстъпка),но сега е намалена още повече и със код излиза 77 евро
http://www.laredoute.fr/vente-cafetiere-expresso-pompe-ec250-col … &numberpage=1

# 92
  • FR
NBM, бях ти писала за едната година по-назад, ама явно не си го видяла. Иначе упражнението в чата е майка на знанието  Mr. Green Както и valpan е писала тази допълнителна гаранция важи само за Франция. Като сума не е много, но няма смисъл.

# 93
  • Sofia
Ама аз изрично обясних на момичето, че уредът ще се ползва в България. Тя нещо проверява и после ми каза да си купя гаранция, ако искам удължена.
Естествено може и да съм останала загубена в превода  Laughing
Сега ще погледна пак чата и ще помоля една френско-говоряща приятелка да преведе. Но допускам, че и девойката се е объркала де. Май в крайна сметка ще оставя уреда с текущата гаранция.

# 94
  • FR
Да напиша за всички, които се двуомят за тези допълнителни гаранции от френски сайтове, НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ. Тази за кафе машината специално, за да се възползвате от нея трябва да е имало примерно токов удар, после да докажете, че е било точно това, което е развалило машината и накрая ако се преборите с тях на френски разбира се, ще получите чек за пазаруване в амазон. След това дали ще я признаят в България не знам, пише за Франция, но знам ли. Мой познат беше взел за телефон такава гаранция, и когато се наложи да я ползва му казаха, че не било отговаряла повредата на условията. Само дето не му казаха, че трябва гръмотевица да му падне на телефона  #2gunfire

# 95
Не съм поръчвала от Амазон от месец и сега това новото въведение, което е за плащането, кое да избера за да е най-изгодно? newsm78
 Please tell us the currency of your card. (Why?)
My card is in Euro (EUR)
My card is in a different currency

Избираш в каква валута ти е картата, и после по кой курс да ти смятат превалутирането, ако се налага такова. Аз избрах да не е по курса на Амазон, а на моята си банка и така.

# 96
Момичета, привет  Hug
нахлувам в темата с  едно питане.
обмислям да си купя таблет на киндъл от amazon.co.uk - как стаят нещата със зарядното  newsm78
мерси   bouquet

Последна редакция: вт, 24 юни 2014, 14:07 от meche_72

# 97
Здравейте. Да попитам нещо относно възстановяване на пощенските.
Тук в темата съм чела, че трябва да сканирам бележката от пощата и да им я пратя в писмо. Да речем, че ще опиша коя е поръчката, и т.н Но как ще докажа, че момичето от чата ми каза, че ще ми ги възстановят.
Преди няколко месеца си говорихме за дефектен часовник и тогава ми казаха, че могат да ми дадат етикет за безплатно връщане от Англия, но от Бг аз си поемам пощенските.

meche_72, не знам какъв тип е зарядното на този таблет. Но за другите ел. уреди съм си купила два преходника (не съм сигурна, че така се казват) от ел. магазин. Като кажа, че е за уреди от Англия, даже по няколко вида ми предлагат.

# 98
Дейзи

не мисля, че трябва да доказваш каквото и да е - това им е практика. пиши на имейла в CS относително "поръчката #". В писмото просто казваш, че са обещали да възстановят  пощенските и по този повод  в писмото има прикачена разписка от пощата. те ако имат някакви въпроси, ще ти ги зададат.

meche_72

Ами те май продават адаптери за киндъл  newsm78  Аз бих купила оригинален, имах един доста неприятен момент с тукашните преходници. те са основно китайски и не са скъпи. И един от тях просто изгорял, съсипал кабела на сешоара. и добре, че само кабела.

лошото е, не са евтини

# 99
  bouquet мерси за отговорите

# 100
Fandango, благодаря   bouquet Не знам дали им е такава практиката, защото първия път не съм го поръчала до Бг, а с превозвач. Затова сега не питах за пощенските, пък момичето само ми предложи.

Meche_72, ти беше написала друго, не разбрах, че става въпрос за киндъл. Преди няколко дни питах в темата за четците и ми казаха, че идват със зарядно за компютър, а адапторът се купува отделно. Това за киндъл четец, но ако и таблетите са им така няма смисъл да купуваш английско зарядно, купи си европейско.

# 101
Дейзи

Сега вече ще знаеш  Grinning  Ако има някакъв дефект в продукта -  няма никакво значение до къде си го поръчала  Peace  А и те не са толкова глупави да не знаят за тези адреси на превозвачите.  разбира се, че има сайтове където връщане е за твоята сметка - например Маталан, Асда. Но и те много добре знаят какви са тези адреси - все пак не са много. Просто не се притеснявай, ако има нещо, можеш пак да им пишеш, те ще поправят грешката си. Аз например винаги получавам имейли от Хермес когато пратката ми пристига на адреса на гъбите. Текстът е нещо от рода - вашата пратка вече е при вашия местен куриер, моля проверете данните си  Mr. Green Дори подозирам кой им дал имейла и айдито ми  Joy

# 102
  • Варна
Дейзи, аз ще връщам една прахосмукачка утре с Интерлогистика купувана преди 7 месеца. Поръчвала съм я с превозвач. Писах им в събота, че има проблем, че няма оторизиран сервиз в БГ, да ми дадат съвет какво да предприема. Отговориха ми да уточня дали искам замяна или възстановяване, и как ще им я върна. Писах, че разходите ще са 20лири което е твърде много и че съжалявам за проблемите. Веднага ми изпратиха 20лири авансово за транспорта, днес ги видях и в сметката ми. Дори пише ако е повече транспорта да им напиша още колко да преведат. За Англия става въпрос ... аз малко неща съм връщала но винаги авансово са ми плащали разходите.

# 103
  • Luxemburg
като стана въпрос за кафемашини ние имаме 3 и то при положение че аз пия само капучино от време на време  Laughing, но ако на неспресо паднат до 100 лири/120€  (модела с каната за мляко) мисля да взема една. Само не знам от коя марка. Крупс ги знам като фирма, но има хубави мнения и за другата на Magimix. Някой с мнение от първа ръка? В немския амазон има и делонги, но мисля да се въздържа от тях. Ако видите такава промоция пишете, че каквато съм блейка напоследък със сигурност ще я изпусна.
И един въпрос макар и не по темата (sorry). Тези които ползват uktobg задържали ли са пратки някога. Направих няколко поръчки през тях, но повечето ми неща са по 100-200гр. и миналата седмица те направиха 5 курса и се опасявам да не платя 2лв. за нещо дето е 100гр. Питах ги, но ми отказаха. Пращали веднага. То аз така или иначе ще си ги прибера след месец нещата, ама не искат. Та ако някой е правил задържане дали може да ме светне как става.

# 104
  • Варна
У дома ползваме Saeco, купувана от тук за около 200лв/т.е не е кой знае какъв модел/. Прави страхотно кафе, лъжичка захар едва пробива каймака отгоре. На работа/имаме барче/ от няколко месеца също се ползва Saeco, всички пият от там кафе въпреки, че имаме безплатно в самия офис, с друга кафемашина. Просто разликата е очеизвадна.
Разбира се, всичко е въпрос на вкус, значение има и самото кафе.Simple Smile

Сега съм в издирване на наистина хубава прахосмукачка. Ще пада четене. Tired

Общи условия

Активация на акаунт