Dimana12.
И не само в Канада....
Но както и да е .
Тук всички са много компетентни.
Ibsena, четете с разбиране.Ако всички родители спазваха задължението си да регистрират децата си, то нямаше да има лица от български произход БЕЗ българско гражданство и съществуването на
"Закон за продобоване на българско грабданство по произход" би било безсмислено.
Освен това има страни, които нямат конвенио за двойно гражданство, което означава, че много от децата  , когато навършат 18 трябва да стартират процедура по отказване от българско гражданство.
Спестяването на цялата бюрокрация веднъж по придобиване на бг гражданство и втори път при отказването от него също е причина някои родители да не се възползват от правото си да извадят българско гражданство на децата си.
Друг мотив, за да не г го правят е че при навършване на 18 години българските граждани, ако не учат, са длъжни  да започнат да внасят зсравни осигуровки, независимо от това, къде са родени и къде живеят.Да могат да им бъдат анулирани задълженията, но трябва да представят определвните документи, което е загуба на време и нерви.

Прочетете закона и се запознайте  какви са изискванията  за получаване на българско гражданство по произход Осмислете ги.


И после коментирайте кой дава подвеждаща имформация.
Като човек извадил чуждо гражданство на дете    5 години в страна, която не дава гражданство на деца родени в нея с   родители чужди граждани. (при положение че процедурата продължи 3.5 .Детето е родено 2004 , а 2009 ввчв имаше чуждо гражсанство )
) с  двама български родители(към онзи момент), без да ползва услугите на адвокат, нещо поназнайвам за законите .

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 14:50 от sl