Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 25

• 121 635
  • 772
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Кари, напълно те разбрахме  Hug И аз мисля, че поне трябва преди това да изследваш детето, ако решиш да го подлагаш на диета. Пък и все си мисля, че такава непоносимост щеше да се изразява в нещо различно от поведение.. все едно някой с трудно по характер дете /в норма/, фрустриращо се  Mr. Green да му хрумне, че поведението му може да се оправи от диета  Thinking
И аз мисля, че сте прави

# 376
  • София
Кери, не мога да се съглася съвсем със теб Wink Синът ми ходи на логопед от как навърши 1г и 10 месеца. Цели 3 години никакво, ама никакво развитие. Направих изследване за тежки метали и да има и то в много високи дози. Почнах леко полеко да давам добавки, барокамера и детето за половин година напредна толкова, колкото 3 не беше мръднало. Опитват се да ме убедят специалисти, че било израстване, но няма как да ме убедят. Това ще е огромен скок в растежа...
Бюти, по специалисти горе долу конкурираме реге Wink Логопед, брейн джим/монтесори, психолог, ресурсен, хипотерапия...Многото специалисти грам не го объркват. За умора не знам...издържа 2 астрономически часа работа без прекъсване. За мое огромно съжаление заниманията са му или много рано сутрин или късно вечер...
За диетата - не я прилагам, защото просто той така или иначе нищо не яде. Бих пробвала и върху себе си...Но аз една диета за отслабване не мога да спаза, а какво остава за тази...Несериозно съм в това отношение...Храненето е много важно и за дете в норма и за дете извън...
реге, как е ученика? При нас с Хриси препъни камък ще се окажа английския...Много му е трудно. Не може да вдене азбуката и това сие. Думите ги запомня, но не може да ги напише...

# 377
  • Варна
Доника, не разбрах за кое не си съгласна с мен?  Peace

# 378
  • София

Ако се започне диетата, биохимичния баланс на тялото се променя - така че няма начин да няма промяна в поведението на детето.
Що се отнася до изследванията и опита, по същия начин значи трябва да експериментираме с хелация , ММС и всякакви други алтернативи, така ли?
Няма ли да изследваме тежки метали, за да "лекуваме" организма от тях например?

Не знам цитирах ли точно, от телефона. В смисъл цитирам по памет, че лечението е терапия (разбирам логопедична), любов и тн Simple Smile

Натравянето с тежки метали е с близки до аутизма симптоми и поведение. Съзнавам, че си правя експерименти с детето, но много време изгубих, а нямам и време. След 2 години той трябва да е първи клас...Не го виждам този момент и от сега ме гони депресията

# 379
  • София
Всъщност сега се прехвърлих на голям екран - не съм те разбрала правилно май, извинявай   bouquet

# 380
Доника, това за терапията и любовта го казах аз  Flutter
Моят син ходи сега 2 пъти седмично на логопед, 1 път на психолог и едно монтесори. Скоро се надявам да тръгне до обяд на Монтесори занималня, която пак си включва същите сесии, а следобяд ще го взимам при мен на работа, където ще провеждат колежките сесии с него, че при мен ще се глези  Crazy И наистина се надявам да не му дойде много, но пък мисля, че поне аз ще съм спокойна, че се занимават с него, че вечер докато се приберем, оправим къщата, изкъпем го и станало време да се ляга  Crazy Crazy

# 381
  • София
Аз се извиних вече Wink
Както е казвано не веднъж всеки има глава на раменете си и решава как да действа с неговото дете. Имала съм случай да ме питат директно - какво да дам на детето ми. Чисто и просто не знам. Правя си на своя глава изследвания, давам. Има резултат. За друго дете не бих казала, че това, което действа при моето ще действа при друго...Но когато виждаш, че тъпчеш на едно място и си в безизходица...

# 382
За друго дете не бих казала, че това, което действа при моето ще действа при друго...Но когато виждаш, че тъпчеш на едно място и си в безизходица...

Абсолютно съм съгласна. Казват го дори учените - има подгрупи деца в този спектър и на едни действа едно, на други - друго. Да не разбунвам духовете, но имаше една майка, която беше готова да разкъса всеки, който каже нещо с/у БГБК и обявяваше останалите за невежи, друга казваше, че без ДАН терапевтите не може да се постигне нищо, трета залага на хелирането, няколко - на ММС и т.н. Но дори АВА, за която настояват няколко от фондациите не е способна да помогне на всяко дете. На този фон на такива като мен, които са заложили най-вече на себе си (в нашия случай Марк е водещият) са обявявани за самонадеяни, изостанали от съвременните терапии и дори невежи. Затова и спрях да говоря за нашето дете. Но сега се изкушавам да споделя още веднъж, че без никакви диети, никакви дълготрайно давани добавки (ако не се броят 2 флакона омега-3, 2-лактофлор, малко витамин Д и близо 3 опаковки Церебрум композитум - този от миналата година - всичко това за период от над 7 години), логопед и психолог за около 1,5 години детето ни проговори, социализира се в значителна степен, завърши началното си образование с количествени оценки, а сега - в 5-ти клас е на дневно обучение с много малко ресурсна помощ. Е, далеч е от нормалното общуване. Необходими са няколко минути, за да разбере човек, че е различен. Все още се борим с правилната употреба на личните местоимения. Но това е нашият избор. Адмирирам усилията на Доника и не се съмнявам, че "има глава на раменете" и е преценила добре, че това, което прави, е най-подходящото за нейното дете. И аз не съветвам никого да заложи само на себе си като нас с Марк. Подходите зависят и от състоянието на детето, респ. подформата на аутистичното нарушение, и от финансовия ресурс на семейството, и от образованието на родителите, и от местоживеенето/достъпа до добри специалисти и т.н. Peace Simple Smile

# 383
Аз се надявам, че никой не е помислил, че някой критикува  Crazy . Аз съм на мнение, че всеки родител си е най-добрият родител за неговото дете и не случайно той е родител на това дете.
И на 100 % съм съгласна, че това, че нещо действа на един човек не е сигурно, че ще подейства на друг.

# 384
 Здрвейте,
детето ми е на 3 г. и преди два дни личният му лекар ми каза, че може би  е аутист. Моля ви да ми препоръчате добри лекари , независимо в кой град, защото ще се побъркам. Не ми се иска да чета назад в темата,поне за сега,  защото започвам да търся симптоми и мисля ,че за момента ще му навредя с това мое вглъбавяне, а съм изплашане, защото отидох да му взема една рецепта, тъй като има алергия и прави пристъпи и изведнъж от нищото ми изръсиха първо, че може би има лека форма на олигофрения , а след два часа се поправиха и казаха, че е аутизъм.
 Благодаря ви предварително!

# 385
# 386
здравейте,
някой дали познава тази  терапия  https://www.makaton.or. четох добри отзиви, но все още съм прохождаща
в проблемите с проговарянето.

без да се връщам на темата с казеина само ще спомена, че от два месеца пием мляко от крава . терапевтите при които ходим направо са изумени от скока който направихме. та не знам дали проблема е в казеина или в палмовото масло паметирано в кутия с надпис мляко.

# 387
някой дали познава тази  терапия  https://www.makaton.or.

Мисля, че Марк си изписа един софтуеър, а друг му закупи приятел в UK. Доколкото знам, работи върху кирилизирането им. Те ще са му необходими в работата по-нататък като специален педагог, а по отношение на нашето момче смята да използва програмата за обучението му по английски език. Ще го попитам и мога да го помоля да ти пише на "лични", ако желаеш.  Simple Smile

# 388
Не ми се иска да чета назад в темата,поне за сега,  защото започвам да търся симптоми и мисля ,че за момента ще му навредя с това мое вглъбавяне, а съм изплашане,
 Благодаря ви предварително!

За съжаление политиката за главата пясъка не помага на детето. Ще ви се наложи не само да ровите в тази тема ами и в найсетте които я предшестват. И на още хиляди места в интернет. За съжаление няма как да го избегнете.  Стъпите ли веднъж на пътя наречен- дете от спектъра или дете с аутистично поведение няма връщане назад. Каквото и както да става трябва да разбере че ако всичко с детето беше ок тази дума въобще нямаше да бъде спомената.Не е лесно -  ще трябва да минете през всички фази на приемането на това състояние  (думата болест аз лично не я предпочитам ) и ще осъзанете че да търсите симптоми смисъл няма. И да се бавите защото не трябва да се взирате също не е от полза. Да не се вглеждате означава да туширате, да туширате значи да забавяте. Да забавяте значи да правите мечешка услуга на детето. в момента ви алармират че нещо не е наред.

ей така едни насоки за размисъл ви давам.

# 389
[реге, как е ученика? При нас с Хриси препъни камък ще се окажа английския...Много му е трудно. Не може да вдене азбуката и това сие. Думите ги запомня, но не може да ги напише...

Ами за сега без проблем. освен с въприемането на семантиката на речта на класната. Фрази от сорта на "Извадете двойката и започвайте за да не скучаете" ( превод: Извадете упражнителна тетрадка номер две и започнете да решавате следващата страницата докато нямате какво да правите)  са му абсолютно неинформативни. Предполагам госпожата не може да разбере защо след като е сменила програмата примерно и е решила да имат физическо 5-ти час на не 3-ти синът ми не е бил облечен за физически в този 5-ти час, след като вероятно е казала нещо което той не е разбрал. Той тази седмица беше болен затова и разговора с нея  се отложи. съжалявам само за това че детето пропусна една седмица да посвикне с класната и нейният начин на задаване на задачи за изпълнение.

За чуждият език- просто не ми се мисли. краткосрочната ни памет е под всякаква критика. Не знам от кой клас задължително се учи чужд език. той е в паралека със рисуване и СИП ЗИП и прочие Предмети са все рисуване. Просто не си представям как би учил чужд език сега или след една година.

За Хриси въобще ти предлагам да не се притесняваш, това е чужд език и може би не е неговата сила. може силата му да е в логиката математиката и други точни наукиа езика си иска качества за усвояване- хората или го могат или не.

Общи условия

Активация на акаунт