Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 25

• 121 553
  • 772
  •   1
Отговори
# 570
Дааа, и на мен това ми направи впечатление и затова написах и мнението си по горе. То, че детето има дефицити - има, че родителите имат вина - имат, но и че провокации е имало от другите деца /или от поне няколко, другите просто са стояли настрани/ съм на 100% убедена, че е имало  Peace
Е ако беше дете в норма, щеше да се обяви за палавичко  Rolling Eyes
Ето това е проблема в социализацията на тези деца двойния аршин. #2gunfire
Не да се сменят училища,да се делят щото видиш ли той не е за нас ние сме си нормални

# 571
Местят агресивния Митко от СОУ "Братя Миладинови" в друго училище
Цитат
Директорът потвърди, че това е сериозен проблем за момчето, при това до момента с него не е работил психолог. Родителите отказват това и твърдят, че с времето проблемите ще отшумят.

Ей, това ме изкара извън релси!
Как може интелектуалци да разсъждават по този начин? #Cussing out

Призовавам пловдивските майки на децата от спектъра да проведат информационна кампания с тези родители!

# 572
Е ако беше дете в норма, щеше да се обяви за палавичко  Rolling Eyes

сега е модерно масово на такива палавички деца в норма да им се лепва - "Хиперактивно с дефицит на внимание" . това е като оправдание на родителите, че нямат върху него контрол и като извинение на системата за "чудесата" които върши в училище.

# 573
Призовавам пловдивските майки на децата от спектъра да проведат информационна кампания с тези родители!

Как си представяте една "информационна кампания с тези родители"?  #Crazy

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 11:25 от DoctorAl

# 574
В класа на големия имахме подобно дете, без диагноза. Накрая го изключиха от училището. Имаше шанс да се променят нещата, децата също бяха склонни да съдействат, но родителите отказваха да приемат, че детето има проблем и обвиняваха околните за поведението му. Нищо хубаво не последва. 

# 575
Аз не виждам по-добра алтернатива, защото родителите първо трябва да осъзнаят проблема. Друго е като го чуеш от друг родител, който вече е минал по твоя път.
Трябва заедно да се решават казусите, а не да се подмята детето от едно училище в друго. Докога така?
Не случайно в подписа ми стои ДЦДУ.

Детето от Пловдив, което заби шиш в ухото на своя съученичка, ще … омощ от психолози
Цитат
Детето, което заби пластмасов шиш в ухото на своя съученичка, преминава на комбинирана форма на обучение. Митко ще получи и помощ от психолози в Центъра за рехабилитация и социално подпомагане за ученици в риск.
В момента родителите на агресивното дете сами са взели решение то да бъде преместено в подкрепяща среда, тъй като осъзнават, че сега е във враждебна среда, каза Киркова. Те осъзнават още, че детето им има необходимост от специализирана помощ.

Съмнявам се, че са осъзнали нуждата от специализирана помощ. Thinking

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 12:57 от n_alex76

# 576
Аз не виждам по-добра алтернатива, защото родителите първо трябва да осъзнаят проблема. Друго е като го чуеш от друг родител, който вече е минал по твоя път.
Трябва заедно да се решават казусите, а не да се подмята детето от едно училище в друго. Докога така?

Коя е добрата алтернатива  -  изключването или  информационната кампания? Това ли имате предвид под информационна кампания - да го чуеш от родител ...

# 577

Това ли имате предвид под информационна кампания - да го чуеш от родител ...

ами само да споделя от личен опит, че много от родителите са по-спокойни когато разговарят за проблемите на детето с друг родител в същата ситуация. Това дали ще се повлияят е друг въпрос но тезата- "не съм сам в нещастието си"  някак доста ги отпуска .... но пак е въпрос на индивид. доста често хората с които работим ме молят преди или след занятието да поговорим ей така сякаш случайно с родител на дете който дето се казва е стъпал на пътя. Какво е случва след този разговор няма да коментирам но виждам как една идея са по разкрепостени и за момента стават малко по-спокойни че има някой който е минал по техният път и може да им разкаже една сравнително успешна история.

# 578
  • Пловдив
  До 16 години образованието е задължително.Няма такова понятие изключване.В закона пише "преместване в друго училище". И става едно пер пето мобиле.Когато детето се мести  директорът трябва да знае къде отива.Така че едното училище го праща в друго, второто на свой ред праща проблемен ученик в първото.
  Много жалко за детето.Лично аз не очаквам нищо добро за в бъдеще.Доколкото разбирам отново ще го местят. Confused

# 579
_re_ge, благодаря че коментира какво имам в предвид.  bouquet
Наистина чувството, че не си сам е доста успокояващ за родителя, за да може да реагира адекватно на създалата се ситуация.Трудно е приемането, че детето ти е с проблеми в развитието.Още по-трудно е, когато си доктор, инженер и т.н. и от теб се очаква да си образец за добрия пример.
Според мен първата крачка е приемането на детето такова, каквото е.Втората- поставяне на правилната диагноза.Третата- осигуряване на адекватна подкрепа за детето.

# 580

Според мен първата крачка е приемането на детето такова, каквото е.Втората- поставяне на правилната диагноза.Третата- осигуряване на адекватна подкрепа за детето.

n_alex  Hug

Първото е най-трудно за повечето хора. Няма да си повтаряме сега фазите на "защо на мен имоето дете се случва такова нещо" .... На някои отнема години. Плашещо е.... Но мине ли се този етап  после става по-лесно.

бих добавила съм " към адекватна подкрепа на детето"  и адекватна подкрепа и насоки за родителя .

# 581
И понеже грижата за родителя я няма, остава сами да си помагаме. Кой с каквото може. Flutter

# 582
_re_ge, благодаря че коментира какво имам в предвид.  bouquet

И аз благодаря. Стана ми ясно, какво има предвид n_alex 76 с призива си към "пловдивските майки на деца от спектъра да проведат информационна кампания с тези родители". Но щеше да е по-разбираемо за всички, ако призивът беше  към майки на деца с трудности  в общуването да намерят начин да осъществят неформален контакт с майката на детето и да разговарят с нея. Нали все пак не знаем, дали детето е от спектъра и други важни конкретни неща. Някъде беше писано например, че тези родители са осиновили още две деца. Това добавено към упрека " как може интелектуалци ...", подсказва, че медийното отразяване е доста едностранчиво и трябва да бъдем внимателни с изводите си. Едва ли е толкова просто от юридическа гледна точка да се разреши осиновяването на три деца, да не говорим за моралните качества, които трябва да притежават тези хора, за да го направят.
Мисля, че призив за активност на родителите от спектъра би бил по-уместен за случая с аутистичното момиче от четвърто ПУ и за мен бе изненада, че не само малко такива родители се включиха в обсъждания по този инцидент, но и че всички фондации и други НПО (не знам, колко са и кои са всички - предполагам 4-5) на деца от спектъра останаха напълно безмълвни.    

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 10:13 от DoctorAl

# 583
DoctorAl, насочих призива си към майките от спектъра, защото темата ни е такава.
Наистина детето не е диагностицирано, но от малкото прочетено е достатъчно да се разбере, че има поведенчески проблеми. Вярно е, че се иска доста морал да осиновиш дете, но има пропуски в приемане и адекватни терапии за детето. Което донякъде е разбираемо в предвид, че няма фрапиращо изоставане в говора.
Фактът, че детето вече е на комбинирана форма на обучение  и се мести в за 6-ти път в друго училище е достатъчен да си направя някои изводи.
Преместиха за 6-и път Митко, който проби тъпанчето на съученичка с шиш

Цитат
От семействата разказват възмутени, че Митко системно нарушава учебния процес - опипвал момичетата, свалял си гащите, търкалял се по пода, пиел мръсна вода от кофата в кабинета.
В новото учебно заведение момчето ще мине на комбинирана подготовка - 70% ще е в класа си, а през останалото време ще е на самостоятелно обучение.
А това с пиенето на мръсна вода от кофата, как не е направило впечатление и да "светне лампичка" за родителя, че нещо изобщо не е наред.

Търсят на Митко ново училище, Леа се връща в клас

Колко добре е написано:
Цитат
Заради проблемите с общуването на детето и липсата на адекватно отношение към него то вече сменя пето училище.

Нужни са спешни промени в образованието, вече загубихме две поколения

Относно случая с Ана-Мария изразих своята подкрепа, както и много майки от други градове.
Организацията бе в социалната мрежа, затова не бе толкова коментирана тук.

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 13:35 от n_alex76

# 584
Заслужава си всеки да го прочете! Peace
Историята на "невидимото дете" Яки

За първи път разбирам, че може да се включат и нашите деца в "Българската Коледа". Rolling Eyes
Дете с аутизъм се учи да общува благодарение на „Българската коледа”

До 27-ми май „Българската Коледа“, и всички, които я подкрепиха, … т и рехабилитират
Цитат
Въз основа на препоръките на Експертния съвет, включващ представители на Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Националния Консултант по детски болести, представители на дарителски и пациентски организации, Център „Фонд за лечение на деца” и съорганизаторите на благотворителната инициатива, бяха подпомогнати 364 деца за допълнителна и активна рехабилитация:
...18 деца с диагноза Аутизъм (на обща стойност 18 000 лв.);...

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 16:42 от n_alex76

Общи условия

Активация на акаунт