НВ-ВМХ, част 80

• 36 512
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Ако замениш и бялото сирене с извара, още по добре !   Wink  Аз сирене купувам много рядко, а изварата тук е страшно вкусна и много я обичам, но пак гледам да не се уливам, че купя ли, докато не и видя края не мирясвам...За сега позвам само сметана за кафето, и кисело мляко .
Днес бях почивка и след тренировката, която не беше чудо, отидох на басейна и там поне плувах,плувах...доволна съм от деня ми. Сега времето тук вече се оправи и съм решила всеки ден  да ходя на басейна и да плувам... Laughing  Точно до моята къщура е, външен, и смятам да го използвам това лято всеки ден !  Имам, нямам работа - в края  на деня - в гьола!  /Майтапя се, много е чисто.../ Laughing
Поизгорях дори днес, ама то иначе как ще разбера,че съм била на басейна...

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 07:36 от Pinkito

# 586
  • UK
Добро утро!
Вчера ми беше първи ден и от следобяд нататък вече неестествено често ходех по малка нужда до тоалетната, вкл. през нощта, това свързано ли е с режима и някакво очистване на задържани води ли е или нещо друго? Съответно и все бях жадна. Сутринта още преди посещение във ВЦ по голяма нужда кантарът показа 1,100 кг надолу, вероятно от задържана вода? Надявам се да не се отрази на кърмата тази загуба на течности.
Radost Nezemna, аз докато бях бременна не спазвах никакви режими. Със сина ми през цялата бременност ми се повръщаше изключително много от месо и яйца и съм ги избягвала тотално, а с дъщеря ми ми се гадеше от всичко през първите пет месеца и съм закусвала, обядвала и вечеряла само препеченени филии. Нищо ми няма. Много далеч си от гестационния диабет. Остави хормоните да си се наместят и по някое време ще се успокоят нещата.

Днес:
З: 2 сварени яйца с малко сирене, 2-3 лъжици заквасена сметана, кр. масло, червен пипер, оформени като яйца по панагюрски
втора З: зелена ябълка, сурови ядки, кафе с мляко и лъжица мед
О: миш-маш с две яйца и повече зеленчуци, салата краставици със зехтин
СЗ: зелена ябълка, чушка със сирене
В: свинско със зеленчуци от вчера, салата домати и краставици със зехтин

Поправяйте ме овреме. Как стоят нещата с меда? Колко захар съдържа 1 суп. лъжица? Как са въглехидратите, ок ли са или са много заради меда? Не искам да изключвам напълно нищо засега освен зърнените и захарта, само да ги огранича.
Колко процента е пълномаслената извара? Намирам все различни обезмаслени.
Хубава неделя на всички.   bouquet

# 587
dejie, първо добре дошла от мен! Hug Май те пропуснах Embarassed

Това, че си била жадна и си ходила често до тоалетната, вероятно е от рязкото ограничаване на въглехидратите. Много хора споделят същото. Под рязко разбирам рязко конкретно за твоя организъм. Причината е, че инсулинът не скача, а тогава бъбреците престават да задържат натрия и така се изхвърля вода. (не знам дали го обясних съвсем правилно Embarassed) Но нямаш причини за тревога. Hug

А медът си е равен на захар. Една лъжица мед е все едно една лъжица захар - откъм въглехидрати със сигурност. А иначе ако медът ти е домашен и натурален, може да има някаква малка полезност в него (антибактериални свойства май). Но откъм съдържание на въглехидрати е равностоен на захарта и действието му върху кръвната захар и инсулина е същото. Но вече ти си преценяваш дали да ядеш и колко. Една-две лъжички мед/захар в кафе/чай едва ли ще бъдат фатални.

По отношение на въглехидратите, дори така, с меда и ябълките, мисля, че пак си под 100 грама за деня, което пак си е нисковъглехидратно хранене, но по-либерално. Особено както сега кърмиш, мисля, че не е нужно да ограничаваш още повече въглехидратите. Hug

Джия, явно имаш хормонални смущения, но за да се оправиш с хранителни добавки, трябва време и търпение и трябва да се намерят подходящите... Аз просто не знам какво да те посъветвам. Стана въпрос за витекс - може да пробваш него, но той помага при определени състояния (най-вече недостиг на прогестерон и/или висок пролактин), а при теб не знам дали това е причината. Отделно може витамин Д да бъде от полза, но ти май вече си пиеш витамин Д. newsm78

# 588
ооо каква новина
голямо честито на Радостче

# 589
Честито и от мен на Радост Неземна  Hug

Чоки, вит. Д го спрях, както и магнезия, тъй като се събират много хапчета. То сега ми се виждат много  Rolling Eyes Според моите лаишки познания, симптомите ми ясно показват недостиг на прогестерон..ама колко е ясно не се знае де  Embarassed

Като се изместя може и да ида на лекар, да ми направи хормонални изследвания, ако изобщо реши да направи  Laughing

# 590
  • SA
Галче, на мен малко ми се вижда едно бутче, мисля че твоите хора изяждат по-нормални количества от теб. Едно бутче е точно 2-3 хапки ( ако не става вьпрос за някакви гигантски пилета, че и на такива сьм попадала в БГ  Simple Smile).
dejie , екстра ти е храната според мен. А този килограм минус сигурно е задьржана вода, както и Шоки ти е обяснила. Ако продьлжаваш да губиш повече вода и започне да ти прилошава от това, приемай повече течности и повече сол ( напр. може айрян сьс сол).

# 591
Честито на Радост!

Искам да питам пак - колко калории на ден са необходими на този режим, за да се запазва теглото, не да има отслабване? И какъв процент да са протеините и мазнините? Забелязвам че като увелича мазнините - теглото ми се увеличава и задържа. Като увелича въглените - случва се в някои дни, тогава сякаш ми се засилва метаболизма. Rolling Eyes

Имам въпрос към ползващите чугунен тиган - пържите ли яйца в тях и как, при мен винаги загарят, не знам дали аз нещо не правя като хората.

# 592
Добър ден,дами  Hug
Аз да кажа днешното меню ще е миш маш с 3 яйца,малко масло и може би извара, а за вечеря най-накрая рибка (хек) запечен,хубава Неделя на всички  Hug   bouquet

# 593
  • UK
Благодаря момичета!   bouquet

Имам въпрос към ползващите чугунен тиган - пържите ли яйца в тях и как, при мен винаги загарят, не знам дали аз нещо не правя като хората.
Ползвала съм преди години, залепва си и това е, повече мазнина, да плуват вътре и тогава не залепваха. Дебнех с плоската лъжица да ги отлепвам в момента в който се стегне белтъкът. 

# 594
  • Варна
Благодаря на всички   Hug знам, че сега не аз съм най-важната, но не съм свикнала тялото ми да не е под мой контрол. Това доста ме плаши и стресира все още. Надявам се да свикна с новото положение и наистина да няма големи поражения след въглехидратния пир.  Laughing

# 595
  • Варна
Да, в чугуненият тиган залепват, но пък стават по-вкусни сякаш  Mr. Green

# 596
  • UK
Отдолу стават с хубава изпържена коричка, на тефлона не ми се получават така.  Grinning

# 597
Мерси Кам, ще пробвам тогава да намаля салатата Blush, защото бутчето не е от гигантските. Аз по-скоро се притеснявах за щерката да й идва протеина в повече от 3 бутчета, все пак е на 6 години Rolling Eyes

# 598
Здрасти  Laughing
Закуска - 2 яйца на очи и мазно кафе (с кокосово масло)
Обяд - една червена чушка пълнена с кайма
Следобед - един домат и 2-3 парченца синьо сирене
Вечеря - очертава се пилешко с броколи и зелева салата подправена с ябълков оцет и смес от зехтин и ленено масло

Забележки по менюто ми?  Simple Smile Някакви идеи как пилешкото да стане режимно?   

# 599
  • София
Радост, голямо честито и от мен!
Желая ти лека и безпроблемна бременност, леко раждане и здраво и прекрасно бебе Hug
Страхотна новина!!!

Общи условия

Активация на акаунт